Načítám…
Staronový vítěz

Staronový vítěz

Aprílový pingpongový turnaj VAŠÍ LIGY přilákal 31 hráčů a hráček, kteří si užili sobotní večer plný pingpongu. Nejlepší formu předvedl Petr Vraštil, který po únorovém nezdaru znovu zvítězil.

Celkem 31 hráčů bylo rozděleno do 8 skupin. Nejlepší 2 z každé skupiny postoupili do pavouka pro 16 nejlepších. Zbytek si zahrál o titul žumpakrále. Každého účastníka čekala solidní porce 6-7 zápasů.

Všichni favorité si postup ze skupiny pohlídali. Ve 2 skupinách byla situace napínavá do posledního míčku, kdy na 2. - 4. místě měli všichni 3 po 1 výhře. Ze skupiny D díky lepšímu skóre postoupil Richard Kotáb. Nakonec to dotáhl na solidní 8. místo. Ve skupině E byla ve stejné situaci Eliška Keplová. Ta byla v mužské přesile celkově 11.


Největší favorité se dostali bez problémů do čtvrtfinále. Tam už byli k vidění 2 pětiseťáky. V jednom z nich zvítězil obhájce únorového turnajového triumfu Lev Shults nad Pavlem Dvořákem. V druhém Marek Hruška nad obhájcem únorového bronzu Mílou Faflíkem. Marek ale pak prohrál dvakrát 3:1 a skončil čtvrtý.


Šanci obhájit vítězství měl ve finále Lev Shults. Tento plán mu ale překazil Petr Vraštil, který předtím zdolal v semifinále Olega Machněva, druhého z únorového turnaje. Petr tak zvítězil ve třetím turnaji z posledních svých čtyřech účastí. Jen v únoru byl po prohře v osmifinále až devátý. Oleg pak bral bronz, když dokázal přehrát poměrem 3:1 již zmíněného Marka Hrušku.


Mezi ženami potvrdila roli favoritky Renča Vacíková, která se neztratila ani v mužské konkurenci a byla celkově šestá. Jen o 5 míst za ní celkově byla stříbrná Eliška Keplová. A ženský bronz získala Kačka Legátová.


Titul žumpakrále obhájil Adam Posejpal, jehož fotku v tomto turnaji agentury (já) nenabídly. Stejně jako fotku všech účastníků. Příště se polepším (a to snad i ve hře :))!

Věřím, že si všichni účastníci dobře zahráli a na turnaji v Plzni se budu těšit znovu na podzim.

Petr

Petr
Petr Lundák - správce ligy v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody