Načítám…
Premiéra v Hrádku

Premiéra v Hrádku

Po rekonstrukci squashového centra na Doubravce jsme jako vhodnější turnajové prostředí zvolili Sportovní centrum Hrádek. A věříme, že to byla vydařená premiéra. V turnaji Na pohodu bylo plno a v Déčku hrálo 9 hráčů.

Na pohodu

12 hráčů v turnaji na pohodu bylo rozděleno do 4 skupin po 3 hráčích. První postoupili rovnou do čtvrtfinále, zbytek hrál v osmifinále. Z prvních čtyřech nasazených ve skupině zaváhal jen Michal Vávra. Prohrál totiž v zápase s Honzou Hájkem.

IMG_5922.JPG

V osmifinále Michal napravil své zaváhání a lepší rozehranost si přinesl i do bojů o semifinále. V něm přehrál Ondřeje Zelenku, který tak mířil do bojů o 5.-8. místo. V nich nakonec vše vyhrál a s jednou prohrou tak skončil na pátém místě.

IMG_5967.JPG

Z hráčů, kteří nepostoupili z osmifinále, byl nejlepší zahraniční akvizice Vincent Carpentier. Skončil na 9. místě.

IMG_5986.JPG

Možná až nad očekávání dobře se dařilo Honzovi Hájkovi. V semifinále už ale byl krátký na Luďka Holuba, který zvítězil 2:0.

IMG_5934.JPG

Stejný výsledkem skončilo i druhé semifinále. V něm zvítězil 2:0 Jiří Čejka nad Michalem Vávrou.

IMG_6049.JPG

Ve finále se hrály 3 sety. Nakonec zvítězil největší favorit celého turnaje Jiří Čejka. I v zápase o třetí místo se hrálo na 3 sety. 2:1 zvítězil Michal Vávra a mohl se tak radovat z bronzové medaile a díky vyhranému hořčíku od Easy Body se mu také určitě lépe regenerovalo :)

IMG_6097.JPG

Na turnaj se odvážily také ženy a nedařilo se jim vůbec špatně. Lepší z nich Jana Kozlíková skončila celkově na 6. místě. Druhá žena Tereza Lukešová byla celkově 10.

IMG_6096.JPG

Déčko

V oficiální turnaji kategorie D se představilo 9 borců (možná teda 8 borců a 1 dřevák - já :) ). Byli rozděleni do dvou skupin. V jedné hráli 4 a v druhé 5 hráčů na 2 vítězné sety. Nejlepší 2 z každé skupiny postoupili do pavouka. Ve skupině B si postup pohlídali největší dva favorité celého turnaje Michal Kraus a Jan Mastný. Ve vzájemné souboji zvítězil Honza 2:1 na sety.

Pohled shora byl pro fanoušky zajímavý, ale pro hráče znamenal objevení jejich prořídlých kštic :D

IMG_6199.JPG

Ve skupině B to tak jednoznačné nebylo. Lukáš Vrba, Jiří Andrlík a Martin Šmejkal se totiž porazili navzájem. O postupu do semifinále tak rozhodovali až sety ze vzájemných zápasů. Nejlepší bilanci měl Jirka a druhé postupové místo si pohlídal první nasazený dle žebříčku ČASQ Lukáš Vrba.

IMG_6129.JPG

Možná nejhezčí zápas celého turnaje nabídlo první semifinále. V něm asi trochu překvapivě tahal za delší konec Lukáš Vrba. Honza Mastný sice odvrátil ve druhém setu 5 matchballů, ale Lukáš v napínavém závěru zvítězil.

IMG_6194.JPG

V druhém semifinále měl nad očekávání hodně práce Michal Kraus. Vyhrál sice 2:1 na sety, ale Jiří Andrlík mu byl více než vyrovnaným soupeřem a v jednu chvíli mu chyběly 2 míčky k vítězství.

IMG_6261.JPG

Lukáš Vrba ve skupině jednou prohrál, ve vyřazovací části předvedl nejlepší formu a došel si pro titul z premiérového Déčka v Hrádku. V zápase o bronz zvítězil Honza Mastný

IMG_6341.JPG

Turnaj byl velmi náročný , tak všichni 3 nejlepší jistě ocenili po turnaji hořčík od Easy Body. Za testovací rakety díky Tecnifibre. Zajímavostí Déčka bylo, že nastoupilo 5 hráčů z Rokycan. A jen jeden z hráčů trvale bydlí v Plzni :) Tak příště klidně doraze i nějaký Plzeňácí!

IMG_6344.JPG

Budu se těšit na dalším turnaj v neděli 16. prosince.

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody