Načítám…
Poprvé ve Varech

Poprvé ve Varech

V sobotu 2. února se 14 hráčů sešlo na prvním turnaji VAŠÍ LIGY ve Varech. A dorazili nejen hráči z Varů, ale také z bližšího okolí (Kraslice, Nejdek, Ostrov) i vzdálenějších koutů (Praha, Plzeň, Tábor).

Nejdříve skupiny

Nejdříve se hráči utkali ve skupinách. Dvě skupiny byly čtyřčlenné a dvě tříčlenné. Honza Plomer ale musel pro zranění po první setu vzdát a tak zbylo v turnaji 13 hráčů. Všichni postoupili do pavouka. Ve skupině se hrálo na 2 hrané sety a tak byla dvakrát k vidění v badmintonu neobvyklá remíze. K jedné došlo ve skupině D mezi Tomáš Reicheltem a Václavem Šobrem. Více bodů ve dvou setech nasbíral Václav a šel do pavouka z výhodnějšího prvního místa.

DSC_0004.JPG

Žumpakrál a ti další

Vítězové skupin A, B a C postoupili rovnou do čtvrtfinále. Zbylých 10 hráčů se utkalo v osmifinále. Ti, kdo svůj zápas prohráli, zamířili do žumpičky. Tam se utkali systémem každý s každým a vítěz bral deváté místo a titul žumpakrále. Stal se jím Karel Prokopec.

DSC_0048.JPG

Do semifinálových zápasů se dostali všichni vítězové skupin. V první semifinále se utkali hráči z Podzimní sezóny VAŠÍ LIGY. Tedy organizátor turnaje Petr Lundák a Václav Šobr. Lepší bilanci z ligy potvrdil Petr :) V druhém semifinále se z vítězství v poměru 2:1 na sety radoval Pavel Hauer. Porazil táborského nájezdníka Radka Sochnu. Ten si potom spravil chuť v zápase o třetí místo a získal bronz.

DSC_0086.JPG

Zápas o zlato se musel rozhodnout v rozhodujícím třetím setu. A zvítězil Petr. Jupí! :) Mezi ženami to bylo jasné vítězství Báry Kasinové!

DSC_0112.JPG

Klobouk dolů ale především před výkony Pepy Špuláka. Ten letos slaví 65. narozeniny a mezi mladší konkurencí vybojoval skvěle 8. místo!

DSC_0027.JPG


Díky a uvidíme se na další turnaji ve Varech v neděli 28. dubna.

DSC_0114.JPG

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody