Načítám…
Nejlepší Plzeňáci Podzimní sezóny

Nejlepší Plzeňáci Podzimní sezóny

12. Únor 2019

Ročník 2019 odstartoval Podzimní sezónou. Kdo v ní byl nejlepší v jednotlivých sportech? Přečteš si v článku. Celkem se ve čtyřech ligách zúčastnilo 128 hráčů.

Nejlepší squashisté

Svěží vítr do Podzimní sezóny vnesli navrátilci.

Squashová liga zůstává největší squashovou ligou v Plzni. Celkem se do ní zapojilo v Podzimní sezóně 76 hráčů (z toho 5 žen).

Vítězem Podzimní sezóny se stal Honza Mastný, který se do ligy vrátil po čtyřleté pauze. Zvítězil i přesto, že v lednovém kole dvakrát prohrál. A prohrál s druhým a třetím v pořadí. Na druhém a třetím místě měli shodně bodů oba z nerozlučné dvojice RegičAVrbič. Díky lepšímu rozdílu vyhraných a prohraných zápasů je na druhém místě Lukáš Vrba. Třetí místo tak zbylo na jeho "bratra" Martina Regnera. Lukáš měl také lepší bilanci ze vzájemných zápasů - 2:1. Oba se stejně jako Honza vrátili do ligy také po pauze. Jen byla o tři roky kratší než u Honzy.

Pořadí Hráč Body
1. místo Jan Mastný
1089 b.
2. místo Lukáš Vrba 1054 b.
3. místoMartin Regner 1054 b.

Mezi ženami nasbírali stejně bodů první Martina Melková a druhá Soňa Königsmarková. O pořadí rozhodl lepší rozdíl v počtu vyhraných a prohraných zápasů. K jejich vzájemnému zápasu v této sezóně nakonec bohužel nedošlo. V říjnovém kole totiž Soňa z nedostatku času zápas proti Martině skrečovala. Třetí ženou byla Lucie Kaslová.

Pořadí Hráč Body
1. místoMartina Melková173 b.
2. místo Soňa Königsmarková 173 b.
3. místoLucie Kaslová 105 b.
Pozn.:  v této tabulce byly použity body nasbírané před vynásobením koeficientem 3,5 kvůli novém bodování. Po pronásobení se body kvůli zaokrouhlování změnily a tím by se změnilo i pořadí ve skupině.

Nejlepší badmintonisté

Na prvním místě vše při starém.

Do badmintonové ligy se zapojilo 23 hráčů (z nich 7 žen).

Již tradičně v badmintonové lize vítězí Otto Slabý. A stejně tomu bylo i v Podzimní sezóně. Tentokrát sezónu vyhrál bez ztráty jediného setu! Druhé místo obsadil Štěpán Franc a třetí byl Aleš Pražák. Oba se mezi první tři dostali poprvé.

Pořadí Hráč Body
1. místoOtto Slabý522 b.
2. místoŠtěpán Franc 444 b.
3. místoAleš Pražák 416 b.

Mezi ženami byla na první místě Jana Kozlíková a celkově skončila na krásném pátém místě. Hned ve své první sezóně se na druhé místo dostala Petra Trdličková. A třetí skončila Kateřina Štoková.

Pořadí Hráč Body
1. místoJana Kozlíková386 b.
2. místoPetra Trdličková 224 b.
3. místoKateřina Štoková 208 b.

Nejlepší tenisté

Změna na čele ligy.

Do tenisové ligy se zapojilo 24 hráčů (z toho 5 žen).

Poprvé se do čela sezónního žebříčku dostal Josef Bubeníček. Za celou sezónu poznal hořkost porážky jen dvakrát. Na druhém místě byl vítěz ročníku 2018 Milan Turek a třetí místo obsadil Michal Tauber.

Pořadí Hráč Body
1. místoJosef Bubeníček1437 b.
2. místoMilan Turek 1401 b.
3. místoMichal Tauber 1176 b.

Mezi nejlepšími ženami samozřejmě nemohly chybět Irena Matiscsáková a Jindřiška Slezáková. Irena zvítězila a Jindřiška byla třetí. Mezi ně se ve své premiérové sezóně dostala Andrea Zemanová.

Pořadí Hráč Body
1. místoIrena Matiscsáková708 b.
2. místoAndrea Zemanová 555 b.
3. místoJindřiška Slezáková 492 b.

Nejlepší pingpongisté

Jen pětice hráčů hrála proti sobě celou sezónu. Na jaře už jich je víc.

Nejlepší formu prokázal na podzim Jan Pražan. Za celou sezónu prohrál jen jednou. A byla to prohra 4:3 s druhou v pořadí Renatou Vacíkovou. Na třetím místě skončil Václav Křížek.

Pořadí Hráč Body
1. místo Jan Pražan
332 b.
2. místo Renata Vacíková 304 b.
3. místoVáclav Křížek 200 b.


Hráčky a hráči, kteří se zapojí do všech tři sezón v ročníku 2019 (Podzimní 2018, Jarní 2019 a Letní 2019), budou zařazeni do slosování o hlavní ceny. Ti, kteří se umístili na předních místech, mají větší šanci na výhru.

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody