Načítám…
Nej 2023 běžeckých závodů VAŠÍ LIGY

Nej 2023 běžeckých závodů VAŠÍ LIGY

V sobotu jsme ukončili posledním závodem třináctý ročník série 12 závodů na 5 a 10 km VAŠÍ LIGY v Braníku. Pojďme se podívat na některá nej letošního ročníku.

Základní statistiky

  • Počet závodů 5 a 10 km: 12
  • Počet účastí 5 a 10 km: 2 574
  • Počet "Věrných běhen" (6 a více účastí): 78 (54 mužů a 24 žen)
  • Počet dalších závodů: 6 (4 traily a 2 půlmaratony)
  • Celkový počet účastí (včetně trailů a půlmaratonů): 3 613

Nejstarší účastník

Nejstarším účastníkem v letošních závodech na 5 a 10 km byl Josef Pokorný, který letos oslavil 76. narozeniny. Zúčastnil se srpnového závodu a 10 km zdolal za 58:26.


Nejstarší ženskou účastnicí byla Anna Křepelová. U dámy se věk neprozrazuje, ale snad se nebude zlobit, když prozradím, že jí letos bylo 68 let. Je tak také nejstarší věrnou běhnou letošního ročníku (i z mužů) a letos se také stala první ženskou členkou klubu stovkařů, kam přidávám běžce, kteří s námi odběhli sto závodů.


Nejmladší účastník

Nejmladším účastníkem letošní série byl Pavel Štrál, kterému bylo letos 8 let. Červnový závod na 5 km zdolal za 48:44.



Nejmladší účastnicí letošního ročníku mezi holkami byla Klára Ondráčková, které letos bylo 9 let. Klára s námi odběhla letos 6 závodů na 5 km. Nejlepší čas si připsala na zářijovém běhu, když 5 km zaběhla za 24:43.


Nejvěrnější běžci

Titulem nejvěrnějších běžců se mohou pyšnit ti, kteří doběhli v daném ročníku všech 12 závodů na 5 nebo 10 km. Letos jich bylo celkem 11. Zajímavostí je, že hned 4 z nich jsou Martin. Zleva na fotce: Martin Šandera, Martin Muzikář, Martin Frodl, Lucie Kršková, Karolína Kunstátová (nejmladší běžkyně, která to dokázala), Marie Kunstátová, Martin Perger (po druhé v řadě), Jitka Králová (po osmé v řadě), Milan Cibík (po desáté v řadě!). Na fotce chybí: Maksim Krivolapov, Vladimír Chvátal.


A máme ve svých řadách také jednu nejvěrnější pomocnici, která letos byla na všech závodech včetně trailů a půlmaratonů, Petru Lokajíčkovou. Děkujeme!

Nejdéle na trati - cena Pavla Koloce

Pavel Koloc si před pár lety tuto kategorii sám vymyslel a letos ji znovu opanoval. Stačilo mu na to 10 účastí a na trati se zdržel necelých 13 hodin (12:59:15). Před druhým Vladimírem Chvátalem měl náskok necelé 3 hodiny. Pavel ve slosování z hlavních cen vyhrál workshop silového tréninku pro běžce od Libora Pozníčka. Možná se tedy příští rok dočkáme změny :)

Podíváme se také na toho, kdo z běžců, kteří letos dorazili, strávil naopak nejméně času na naší trati. Letos tento primát drží Tomas Maceček, který zaběhl v květnu 5 km za 15:55 a v tomto závodě také zvítězil. Jedná se navíc o sedmý nejlepší výkon naší trati. Rychleji běžel letos už jen Tomáš Kožák (15:38).

Nejlepší běžci na 5 km

Nejlepší běžce ročníku u nás vyhodnocujeme z pravidelných běhen (minimálně 6 účastí). Řadíme je podle průměrného času z 6 nejlepších. Letos přebrali poháry a ceny od našich partnerů Mercuria Laser Game a Bowling Radava. Všichni také byli uvedeni do síně slávy.

Na 5 km zvítězil v ročníku 2023 Martin Muzikář s průměrným časem 16:56. Ten už jedno vítězství z ročníku má. V roce 2021 zvítězil na 10 km. Na druhé místo odsunul loňského vítěze Jiřího Kadlece. O jedno místo si oproti loňsku pohoršil také Vítězslav Král (18:03).


Kompletní obměna nastala mezi ženami. Mezi nejlepší 3 v ročníku totiž byly všechny poprvé. Zvítězila Radana Hušáková (22:15). Druhá byla Veronika Mihaldová (22:26) a třetí Marie Kunstátová (24:06), která navíc zvládla všechny letošní závody na 5 km.

Nejlepší na 10 km

Na 10 km obhájil loňské vítězství Vojtěch Bližňák a celkově už v našem seriálu zvítězil po čtvrté. Navíc také dokázal zlepšit svůj průměrný čas z 34:01 na 33:42. Slušný kousek se povedl Martinu Muzikářovi (35:03), který letos vyhrál celkově na 5 km a na 10 km byl druhý. Málem tak napodobil výkon Michala Vokrouhlíka, který v roce 2016 dokonce dokázal zvítězit na obou distancích. Třetí místo z loňska bral Jiří Kabelka (36:15). Jirka nechybí mezi nejlepší trojicí od roku 2015.


I mezi ženami se Petra Davídková (45:13) dočkala stejně jako Vojta čtvrtého vítězství v některém z ročníků. Na druhém místě byla její tradiční soupeřka Dana Jiřičná, která má na kontě 2 vítězství ročníku. Mezi nejlepší 3 se dostala také vítězka z roku 2021 Lenka Bartošová

Nejšťastlivější

Mimo odměny pro nejrychlejší nezapomínáme ani na naše "věrné běhny" (alespoň 6 účastí). Všichni obdrželi poukaz na koloběžku zdarma od Topsports centrum a také E-book dle výběru od Libora Pozníčka z webu Complex Fitness. Brzy jim dorazí na email elektronický diplom a vylosovali jsme také hlavní ceny v ročníku (ohledně předání se v nejbližší době ozveme):

  • 3× poukaz v hodnotě 3 500 Kč na nákup na Top4Running: Martin Frodl, Jiří Kadlec, Renáta Rychlá
  • 2× sud piva (15 litrů) od pivovaru Moucha: Barbora Macháčková, Andrew Benadie
  • 2× poukaz na kompresní podkolenky SLS3 v hodnotě 990 Kč: Pavel Chrpa, Filip Sklenář
  • 5× hra dle výběru od Get Out Fun: Tomáš Jelínek, Andrew Hontar, Milan Hlava, Petra Davídková, Hana Šanderová
  • 5× workshop (praktický seminář) na téma technika silového tréninku pro běžce od Libora Pozníčka: Jitka Králová, Hana Navrátilová, Klára Ondrášková, Pavel Koloc, Radana Hušáková


Termínovka 2024

Chceš být naší věrnou běhnou pro ročník 2024 nebo dokonce běhnou nejvěrnější? Vezmi do ruky kalendář nebo se rovnou přihlas. Musíš mít alespoň 6 účastí a potom můžeš také něco vyhrát :) 


Děkujeme také ještě jednou všem našim letošním partnerům. Byli jimi pivovar MouchaLifefoodTopsports centrumTop4RunningMercuria Laser GameBowling RadavaSLS3Complex Fitness, Studio Cíl a Get Out Fun.

Petr

Tomáš Reinbergr
Petr Lundák Správce ligy a vrchní běhna

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Další podobné články

Nej sezóny 2022 běžeckých závodů VAŠÍ LIGY
Nej sezóny 2022 běžeckých závodů VAŠÍ LIGY
28. Listopad 2022

V sobotu jsme ukončili posledním závodem sérii 12 závodů na 5 a 10 km VAŠÍ LIGY v Braníku. Pojďme se podívat na některá nej sezóny.

Platební metody

Platební metody