Načítám…
Mezinárodní mistrovství v Plzni

Mezinárodní mistrovství v Plzni

Sejde se takhle Slovák, Ukrajinec, Polák, Rus, Bělorus, Vietnamec a Čech... To není začátek žádného vtipu, ale soupis národností na plzeňském pingpongovém turnaji :)

Nejdříve skupiny a pak pavouk

Rekordní účast 26 hráčů dorazila na únorový pingopongový turnaj VAŠÍ LIGY. Hrálo se jako tradičně v herně Sokola Plzeň V. Účastníci byli rozděleni do 8 skupin. V nich se hrálo na 2 vítězné sety a z každé skupiny postoupili 2 hráči mezi nejlepší 16. Všichni favorité si postup ze skupiny bez problémů pohlídali. Zbylých 10 hráčů čekal souboj o Žumpakrále.

V pavouku se hrálo na 3 vítězné a hned v prvním osmifinále došlo k překvapení. První nasazený a vítěz podzimní sezóny VAŠÍ LIGY Lev Schults z Ruska nestačil na nováčka v našich vodách Mykhaila Tkachenka, pocházejícího z Ukrajiny.


Napínavé bylo také další osmifinále mezi Luďkem Egermaierem a Polákem Marcinem Mikrutem. Marcin zvítězil v poměru 3:1 na sety. A kosil pak jednoho soupeře za druhým. Ve čtvrtfinále mu neúspěšně čelil reprezentant Běloruska Valery Babitski a v semifinále již zmíněný Mykhailo.


Druhá strana pavouka byla ryze českou záležitostí (snad tedy mi nikdo neunikl :) ). Do semifinále se dostali Marek Hruška a Pavel Dvořák. Lépe se dařilo Pavlovi a zvítězil 3:0 na sety.


Čechům se v medailových zápasech nedařilo. Z vítězství se tak mohlo radovat Polsko zásluhou Marcina Mikruta. Jediným českým medailistou byl Pavel Dvořák, protože v souboji o bronz prohrál Marek Hruška s Mykhailem Tkachenkem.


A co ženy?

Nejlépe se mezi ženami tradičně vedlo Renatě Vacíkové, která skončila na celkovém šestém místě. Další dvě ženy se nedostaly mezi 16 nejlepších, ale v žumpičce se neztratily. Na celkovém 19. místě skončila druhá žena v turnaji Veronika Nováková. A na 24. místě byla třetí žena Eliška Keplová.


Novák žumpakrálem

Richard Novák skončil sice třetí ve skupině, ale pak už všechno vyhrál a po zásluze se může radost z titulu Žumpakrále.


Díky všem, že jste dorazili na turnaj. Věřím, že jste si všichni dobře zahráli a na viděnou v dubnu! Také děkuji Aya drink za ceny do turnaje.

vl-petr.jpg
Petr Lundák - strážce spokojenosti v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody