Načítám…
Machněv poprvé v Plzni vítězí

Machněv poprvé v Plzni vítězí

Po dvou finálových prohrách v řadě tentokrát došel na stupínek nejvyšší Oleg Machněv. Ve finále mu byl soupeřem Lev Shults. Turnaje se zúčastnil rekordní počet 35 hráčů.

Celkem 35 hráčů a hráček si našlo cestu na dubnový turnaj VAŠÍ LIGY v Plzni. A už ve skupinách to bylo napínavé. Jen těsně ze skupiny F proklouzl jeden z dřívějších medailistů Míla Faflík. Naopak postup unikl například Richardu Novákovi. Na jeho úkor šel do bojů o příčky nejvyšší Radoslav Pinďár a nevedl si vůbec špatně, když bral 7. místo.

Vítězové předchozích 2 turnajů v Plzni se střetli v souboji až o konečné 9. místo. I to svědčí o vyrovnanosti turnaje. Renata Vacíkové a Pavel Dvořák totiž shodně prohráli 3:2 v osmifinále.


Velmi vyrovnané výkony předvádí na posledních turnajích Peter Hoang a potřetí v řadě z toho bylo celkové čtvrté místo. Tentokrát se ale stejně jako v prosinci mohl radovat alespoň z mužského bronzu. V krásném zápase o celkové třetí místo podlehl ženské vítězce Petře Malé.


Ve finále se stejně jako v únoru 2023 utkali dva kněží, Oleg Machněv a Lev Schults. Oleg mu tehdy podlehl, ale tentokrát už se radoval z vítězství a po vítězství na Velikonočním turnaji v Praze má druhé vašeligové zlato.


Mezi ženami byly na prvním a druhém místě již zmíněné Petra Malá a Renata Vacíková. Bronz získala Eliška Keplová, která oběma svým sokyním v přímém souboji podlehla.


Žumpakrále jsme měli tentokrát 2. Jedním z nich byl Jan Šrámek (17. místo), druhým Ján Janiš (28. místo).


Díky všem, kteří jste dorazili na turnaj.Na viděnou se budu těšit na dalším pingpongovém turnaji v Plzni, který bude v říjnu. Do té doby můžete zkusit pražské turnaje, které jsou minimálně 2x měsíčně.


Petr

Tomáš Reinbergr
Petr Lundák Správce ligy a vrchní běhna

Diskuze ke článku

Oleg Machněv
Oleg Machněv - Zdravím, Petře, dovolte, abych Vám upřímně poděkovat za vysokou kompetenci při organizaci pingpongových turnajů v Plzni, citlivou a podrobnou reportáž s určitou empatii! Kvalitní a perfektně podložené fotografie k této události vyvolávají optimismus a dobrou sportovní a přátelskou náladu! Sportu zdar! Oleg
24. dubna, 11:19
Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody