Načítám…
Kde je ten pavouk?

Kde je ten pavouk?

Hledali hráči snad na turnaji pavouka, aby jím strašili své soupeřky, nebo to znamená něco naprosto nevinného? Pojďme to zjistit v článku z říjnového turnaje singlů :-)

V říjnu se hráči badmintonového turnaje dočkali hned první říjnový den, kdy se sešlo celkem 59 hráček a hráčů. 

Začátečníci & mírně pokročilí

K mé plné spokojenosti zde chyběli 2 odvážlivci, aby byla startovní listina naplněna na 100 %. Nicméně i tak se jednalo o nejpočetnější skupinku, které opravdu nechybí nadšení pro účast, neb třeba Janča Zárybnická doslova na turnaj dolétla z Mallorky. 

Hráčům jsem zde opravdu zamotala hlavu, jelikož jsem pro ně připravila horního pavouka, dolního pavouka a pak ještě separátní skupinku o umístění. Samozřejmě, aby to bylo opravdu zamotané, každá skupinka hrála do jiného počtu bodů, abych vykompenzovala vždy jiný počet zápasů. Nicméně musím uznat, že nakonec se všichni krásně naučili nejen hlásit kategorii a své jméno, ale i konkrétně jakého pavouka hrají.

Nejlépe si se soupeři a se zapeklitý herním systémem poradil Tomáš Dvořáček, který si odnesl zlatou medaili, pak stříbrný Dan Deng a 3. nejlepší muž Petr Šuser.

Ženy mi na turnaji  vždy dělají radost už jen tím, že se nebojí stoupnout na kurtu proti mužům, ale když se dokonce umístí i na (abstraktní, protože žádnou k dispozici nemám) bedně, tak šťastnější může být už jen dítě na Vánoce. Tentokrát jmenovitě musím pochválit Báru Valkovou, která se umístila na celkovém třetím místě! Mezi ženami tak samozřejmě brala zlato, druhá se za ní umístila Katka Mrázová, která v závěrečném zápase zvítězila nad Lenkou Nedvědovou.

Středně pokročilí

Středně pokročilým do poslední chvíle hrozilo, že je spojím s pokročilými, jelikož obě kategorie vypadaly dlouho na slavnostní rozpuštění. Ale naštěstí vše mělo dobrý konec a žádný černý scénář se nekonal. Heslo, že hvězdy chodí vždycky pozdě, razí zřejmě i Zdeněk Kučera, který došel téměř, když jsem se už zvedala od kávy a chystala se k zahájení turnaje. Už jsem se nadechovala, že ho pošlu na lavičku mezi fanoušky, Zdeněk dokonce zkoušel taktiku "když jsem tu byl naposledy, tak jsem středně pokročilé vyhrál" - to by mu samozřejmě nepomohlo, žádné zvýhodňování se tu nekoná, ALE když mi naprosto zcela přesně odrecitoval název článku z daného turnaje, tak mé srdce plesalo a já jej nemohla odmítnout. Tohle samozřejmě nemělo ani nejmenší vliv na Zdeňkovu obhajobu zlata, jelikož si první místo férově vybojoval (nejen) ve finále s Davidem Sollierem. 3. místo o chloupek uteklo Edovi Haisovi, kterého porazil Lukáš Strejc - klukům patří velký obdiv - dobrovolně si zahráli na 2 vítězné sety do 21 bodů. 


I zde mohu chválit slečnu - do horního pavouku se probojovala Anežka Hauerová (1. místo v ženách), která nakonec získala celkové 5. místo! Stříbrná medaile čekala na Hanku Vaňkovou.

Pokročilí

U pokročilých to vypadalo početně tak bídně, že už hrozilo, že si zahrají všichni mezi sebou a vyhraje ten, který to přežije. Ale naštěstí je od mé zloby zachránil Vláďa Křivánek, který se mi nahlásil v sobotních odpoledních hodinách. Každopádně ani Vláďova účast neumožňovala po základních skupinách rozřazení hráčů do pavouka a hrálo se tak následně ve 2 skupinách (vítězové a poražení) o celkové umístění. Vláďa v pokročilejší hodině večera vznesl dotaz, který zněl ve stylu "kde se hraje ten pavouk?" nebo "jak vypadá ten pavouk?". Tak jsem mu citlivě vysvětlila, že pavouka jsem dnes nechala doma a hrajeme skupiny. Vláďa byl sice prvně smutný, ale nakonec sám uznal, že je to příjemná změna, kór když ji vyhrál a odnesl si domů pivo a status žumpa krále.

Horní skupinu (ne horního pavouka) vyhrál Honza Macháček bez ztráty jediného setu a radoval se tak ze zlaté medaile. Na krásném druhém místě se umístil Kuba Švec, který sehrál během večera krásné zápasy (nejen) s Kubou Jíchou, až mě mrzelo, že jsem zrovna nenatáčela video. Bronzovou medaili do své sbírky získal Zdeněk Doležel.


I zde bych ráda pochválila nějakou ženu, ale bohužel žádná nedorazila, ale snad se dočkáme příště :-)

Poděkování

Děkuji všem hráčkám a hráčům za jejich účast, jak jsem říkala na turnaji, bez vás by turnaje nebyly a vždy si upřímně vašeho zájmu cením a děkuji taky za úžasnou atmosféru, která na turnajích panuje :-)

Velká vděčnost patří i sponzorům, kteří jsou natolik úžasní a poskytli opět báječné ceny - oblíbená piva od Pivovar Moucha , která jsou mezi hráči velmi populární a musím je tudíž vždy bedlivě hlídat, aby mi zbyla na vyhlášení. V neposlední řadě děkuji VICTOR Sport ČR za zapůjčení a obnovu skladby testovacích raket a Mercuria Laser Game za dárkové poukazy. Každé spolupráce si velmi vážím!

Fotky z turnaje si můžete prohlédnout na Facebooku.

Příští turnaj

Další turnaj se bude konat 10. prosince, na kterém na vás bude čekat překvapení -  přihlášení na akci tady.

Žádost 

Příště, prosím, přijďte v rozumnějším počtu, ať nemusím pavouky nechávat doma ;-)

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody