Načítám…
Eggy poprvé vítězí na squashi

Eggy poprvé vítězí na squashi

Raketlonový specialista Jiří "Eggy" Egermaier vyhrál už snad úplně vše, ale squashový turnaj VAŠÍ LIGY poprvé. Povedlo se mu to na únorovém turnaji na Doubravce.

Než se dostaneme k Eggymu, tak pěkně popořadě. V sobotu se v 10 hodin sešel ideální turnajový počet 16 hráčů. Tedy ne že by to bylo tak hladké. Těsně před turnajem došlo k odhlášení 2 hráčů, ale byl za ně připravený záskok. Jedním náhradníkem byl Franta Nový, který se vrací po zranění zpět na kurty. Druhé volné místo jsem zaplnil já :)

Hráči byli rozděleni do 4 skupin po 4. Dva z každé skupiny postoupili mezi nejlepší 8. Třetí a čtvrtí si zahráli o titul Žumpakrále.

Jak se následně ukázalo, tak skupina A byla skupinou smrti. Došlo v ní mimo jiné k souboji starých známých Karla Noháče a již zmíněného náhradníka Franty Nového. Dle papírových předpokladů zvítězil Karel. Ve skvělé formě se ale představil nováček na našich turnajích Josef Peterek, který postoupil ze druhého místa. Na Frantu tak zbyl boj o titul Žumpakrále, který získal.


Nejvíce si turnaj chtěl užít Martin Janečka, který přijel až z Českých Budějovic. Všechny 3 své zápasy v pavouku hrál na 3 sety. Nejdříve porazil 2:1 ve čtvrtfinále Milana Bednaříka. V semifinále pak na něj nestačil stejným poměrem Karel Noháč. Ve finále s Jiří Egermaierem předváděli oba běhavý squash plný dlouhých výměn. Ale domácí kurty uhájil plzeňský Jiří "Eggy" Egermaier.

Eggy vítězí ve všech sportech VAŠÍ LIGY. Má 4 tituly z tenisových turnajů VAŠÍ LIGY,  1x vyhrál badmintonový turnaj, 3x ročník tenisové ligy, 1x pingpongovou ligu, ale squashové prvenství mu ve sbírce až do tohoto turnaje chybělo.


K repríze zápasu ze skupiny A došlo v souboji o bronz. Setkal se v něm tradiční účastník ligy a turnajů VAŠÍ LIGY Karel Noháč s nováčkem Josefem Peterkem. Ve 2 setech vyhrál Josef. Oba však skončili rozdílem 2 bodů.


K přímému souboji žen v turnaji nedošlo. Lépe si ale počínala Eva Zámečníková, která byla celkově na 10. místě. Druhou ženou v turnaji byla Jana Bednaříková, která se na squashové kurty vrátila poprvé po plnění mateřských povinností :)


Díky všem, že jste dorazili na turnaj. Věřím, že jste si všichni dobře zahráli a na viděnou v dubnu! Také děkuji Aya drink za ceny do turnaje.

Petr

vl-petr.jpg
Petr Lundák - strážce spokojenosti v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody