Načítám…
Když 20 kurtů pro badminton v Praze nestačí

Když 20 kurtů pro badminton v Praze nestačí

Na dubnovém turnaji singlů jsme zjistili, že i 20 kurtů může být naprosto nedostačujících, když všichni chytnou "badmintonovou slinu" a ještě k tomu přispívá sněhová bouře venku, která se nepravidelně mění v slunečné jarní dny.

Týden před turnajem jsem si říkala, že kategorie pokročilých velmi pravděpodobně proběhne ve spíše komorním složení. Den před turnajem nebyla žádná větší změna. V den turnaje ráno se sice přihlásil nějaký ten opozdilec, ale stále jsem netušila, že je to začátek smršti přihlášek, která neskončí ani v posledních minutách před samotným turnajem. V 17 hodin jsem bohužel musela vyhlásit STOP stav a zájemce odmítat, jelikož už nebylo kam je umístit. Více potulných skupinek už by nebylo přijatelné.

Obě kategorie - mírně a středně pokročilých byly plně obsazeny 32 hráči, kategorie pokročilých v sobotu večer se pyšnila neskutečným počtem 24 lidí. 

K tomuto tématu bych ráda jen závěrem řekla, že se všem dotyčným znovu omlouvám, jelikož si vašeho úžasného, až neuvěřitelného zájmu opravdu cením a doufám, že si jej i tak nadále zachováte. Věřím, že mluvím za celou VAŠE LIGA, jelikož tuto sobotu proběhly i čtyřhry, které byly taktéž z velké části obsazeny, takže jsme rádi, že máme pro koho naše akce organizovat!

Ale teď už k samotnému průběhu turnaje a největším úspěchům.

Začátečníci & mírně pokročilí

Tato kategorie byla složena ideálním počtem 32 hráčů, vzniklo tak krásně pravidelných 8 skupinek po 4 hráčích. Sešli se nám tu 2 Martinové Svobodové, nicméně každý z nich následně hrál v jiném pavouku, takže nemohlo dojít k jejich vzájemnému zápasu, což by zajisté vypadalo moc hezky.

3. místo v ženách obsadila Eliška Mjalovská, 2. místo Verča Zemanová a z 1. místa se radovala Dasha Grigorieva.




V mužích 3. místo vybojoval nad Mirkem Hašplem Petr Protivínský. Ve finále zvítězil Jirka Holík nad Vojtou Dvořákem.



Středně pokročilí

Ve středně pokročilých bylo přihlášených také krásných 32 hráčů, takže se po základních skupinách hrál vrchní a spodní pavouk. Mezi ženami opět získala zlatou medaili Míša Frayerová. Stříbrnou medaili si odnesla Katka Dvořáková a bronz Gabča Řežábková. 



3 místo v mužích obsadil David Sollier (a to se mi diví, když při vyhlašování říkám, že se jedná o jeho standardní 3. místo), ve finále se potkal Láďa Navrátil (který přenechal gentlemansky místo Vlastě Phamové v pokročilých) s Robertem Kubínem. Láďa potvrdil prvním místem fakt, že patří do pokročilých :-) David s Robertem se bohužel odmítli fotit bez Ládi, který se nám na chvíli ztratil a moje kreslířské schopnosti jsou bídné, takže si je budete muset představit.

Pokročilí

Pokročilých bylo nakonec nečekaných 24, mohli si tak zahrát vrchního pavouka (16 hráčů) a spodního pavouka (8 hráčů).  Pokud bych nemusela odmítat přihlášky, které přišly v poslední hodině, některé téměř v poslední minutě, počet hráčů by atakoval číslo 30. 

Obsazení bylo opravdu kvalitní, rozřadit hráče do základních skupin tak, aby někdo nepřišel s reklamací, že se jedná o "skupinu smrti", bylo opravdu nemožné. Na soupisce byl jeden favorit vedle druhého, a tak nebylo o překrásné zápasy nouze.

Do finálových bojů se nakonec dostala dvojice Martin Vaněček x Petr Doleček (zápas o 3. místo) a Zdeněk Doležel x Chi Earn Choo (Nick) (zápas o zlato). Bronzovou medaili si nakonec odnesl Martin Vaněček a zlato vybojoval Nick, jehož úspěšnost byla během večera 100%. Nick se tak stal posledním reprezentantem na MČR v badmintonu, které proběhne 20. - 22. 5. 2022.

Řady pokročilých se nebály rozšířit 2 ženy - Monča Bémová (2. místo v ženách) a Vlasta Phamová (1. místo v ženách). Když byla Vlasta naposledy na turnaji, zřídila si svým výkonem mezi ostatními velký badmintonový respekt, tudíž tentokrát její základní skupinka po zjištění složení poměrně zaúpěla. Vlasta sice postoupila ze základní skupiny, ale bohužel hned v prvním kole pavouka na ní čekal neporazitelný Nick. 



Sobotní večer s námi strávili opět šikovní kluci z Involve projekt, kteří všem byli k dispozici pro jakákoliv badmintonová přání. Pokud byste se chtěli naučit ještě více, určitě se ve čtvrtek za kluky stavte na jejich pravidelné tréninky.


Poděkování

Děkuji všem hráčkám a hráčům za jejich úžasné výkony, trpělivost a samozřejmě za to, že se zúčastnili turnaje. Velké díky patří Filipovi, Anežce a Ivce, kteří vždy odvádějí úžasnou práci, ale tentokrát laťku posunuli ještě výše a bez jejich pomoci bych se absolutně neobešla.

Velká vděčnost patří i sponzorům, kteří jsou natolik úžasní a poskytli opět báječné ceny - oblíbená piva od Pivovar Moucha , která jsou mezi hráči velmi populární a musím je tudíž vždy bedlivě hlídat, aby mi zbyla na vyhlášení. Dárkové poukázky na nejen překrásně vypadající, ale i lahodně chutnající jogurty v Můj Jogurt, které jsou ručně vyráběné dle Vašeho přání. V neposlední řadě děkuji VICTOR Sport ČR za zapůjčení testovacích raket. Každé spolupráce si velmi vážím!

Fotky z turnaje si můžete prohlédnout na Facebooku.

Příští turnaj se bude konat 21. května 2022, takže se bude jednat o takové MČR badmintonu neregistrovaných hráčů.

Na všechny se budu těšit a mějte se krásně!

Klára


Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody