Načítám…
Zapotil se mistr republiky proti hráčům VAŠÍ LIGY?

Zapotil se mistr republiky proti hráčům VAŠÍ LIGY?

Díky Victoru měli hráči VAŠÍ LIGY možnost zatrénovat si s Adamem Mendrekem, který jen 3 dny předtím vyhrál svůj čtvrtý titul mistra republiky. Jak trénink probíhal a zapotil se Adam v závěrečných singlech?

Před začátkem samotného tréninku se hráči pod Adamovým vedením nejprve rozehřáli. Začalo se rozběháním a pak Adam hráčům ukázal několik aktivačních a mobilizačních cvičení, které sám zařazuje před tréninkem. Jak je známo, u amatérských hráčů často dochází k podcenění této fáze a pak jsou náchylnější ke zraněním. Bylo zajímavé vidět, co dělají před začátkem tréninku profíci.


Potom se hráči věnovali pohybu na kurtu nejprve bez míče. Adam trpělivě obcházel hráče, opravoval je. Některým se z toho ze začátku motala hlava, ale už po chvíli bylo u všech vidět zlepšení. 


Následně dával Adam hráčům tipy ohledně držení rakety dle jednotlivých úderů.


V další fázi tréninku hráči společně s Adamem nacvičovali jednotlivé údery a dostali se do jednoduchých kombinací, které potom sami mohou v tréninku využít.


Na závěr byl také prostor, aby si každý z účastníků proti Adamovi zahrál singla na půlce hřiště. Všichni shodně tvrdili, že to bylo jako hrát proti zdi :) Sice těch uhraných míčků ze strany hráčů ligy nebylo tolik, ale bylo vidět, že ač Adam hrál v exhibičním tempu, pár kapek potu z něj nakonec ukáplo a dokonce mu v jedné z výměn praskl výplet :)


Díky Adamovi, že měli hráči možnost si s ním zatrénovat a také za jeho skvělý a pozitivní přístup při tréninku. Je vidět, že badminton miluje a chce pomáhat s jeho šířením. Věřím, že si hráči mimo zážitku zahrát si proti jedné z hvězd českého badmintonu odnesli i plno tipů, jak se dále zlepšovat.

Petr

Petr
Petr Lundák

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody