Načítám…

Venku, v hale, venku

Venku, v hale, venku
27. Červenec 2020
Po skoro půlroční pauze jsme se potkali na turnaji VAŠÍ LIGY v Plzni. V neděli 26. července se sešlo 20 tenistů a odehráli na Slavii tenisový turnaj. Část se musela kvůli dešti odehrát v hale, ale nakonec se všechny zápasy zvládly odehrát.

Začínáme venku

Počasí nedělnímu turnaji v tenise nepřála. Přesto v 9 hodin začala v drobném dešti venku skupinová fáze turnaje. Celkem 20 hráčů bylo rozděleno do 5 skupin a 3 z každé skupiny postupovali do finálového pavouka. Zbytek čekal boj o titul "žumpakrále".

IMG_2031.JPG

Pokračujeme v hale

Po přibližně polovině odehraných zápasů ve skupině jsme museli turnaj kvůli sílícímu dešti přerušit. Kurty nebyly v dobré kondici, proto jsme se přesunuli dovnitř do haly, kde se skupiny dohrály. V hale byly jen 3 kurty, proto jsme skupiny dohráli jen na tie-brake. Poté se začalo hrát v pavouku. Zápasy jsme zkrátily tak, že se hrálo bez výhod, abychom stihli odehrát ještě ten den a nebyli na kurtech do půlnoci.

IMG_2047.JPG

Někdo zpátky venku

V osmifinálových zápasech v hale většina favoritů mimo Milana Turka, který obhajoval zářijové vítězství, zvítězila. Poté přišla schizofrenní část turnaje. Elitní osmička zůstala v hale a zbytek se přesunul na venkovní kurty, kde začalo svítit slunce a mohlo se alespoň na 3 nejsušších kurtech znovu pokračovat. Venku už se Milanovi dařilo a v závěrečném zápase se uktal v pikantním souboji o konečné 9. místo se svým synem Honzou. Více se dařilo zkušenějšímu. Milan vyhrál, ale těsně, tak jsme zvědaví, kdy ho Honza začne porážet :)

IMG_2187.JPG

Boj o tituly

Na vnitřních kurtech se hrál parádní tenis a do finále dokráčeli kde papírových předpokladů dva největší favorité. Z horní části pavouka Jan Rathouský, trojnásobný vítěz tenisového turnaje VAŠÍ LIGY, a z dolní části Jiří Egermaier, který zvítězil už čtyřikrát.

IMG_2098.JPG

Ve finále zvítězil v tie-braku Jan Rathouský a vyrovnal Jirkovu bilanci 4 titulů.

IMG_2213.JPG

Tie-brakem skončil i zápas o bronz, který dotáhl do vítězného konce Roman Zajac proti Michalu Tauberovi.  Roman se tak mohl radovat z premiérového umístění v nejlepší trojici na turnajích VAŠÍ LIGY. Michal vyrovnal své dosavadní nejlepší umístění, 4. místo.

IMG_20200726_161050.jpg

Finále se hrálo v hale. A tak nejvíc diváků si získal souboj ve skupině o 13. místo. Všichni tři hráči v ní získali shodně jednu výhru 5:3 a tak rozhodoval až dodatečný mini tie-brake na 3 vítězné body. Konečně 13. místo v nich získal Lukáš Kolek.

IMG_20200726_160037.jpg

Všechny tři ženy se utkaly v přímých soubojích v žumpičce. A nejlepší z nich byla Jindřiška Slezáková. Druhé místo vybojovala Míša Kubíková a třetí byla Alice Hřebcová. Druhá a třetí, ale na vyhlášení už nevydržely, tak si potlesk vychutnala alespoň vítězka.

IMG_20200726_160946.jpg

Pro titul žumpakrále si dokráčel Michal Skala, který jen těsně o 1 bod nepostoupil ze skupiny. Jeho vítězství v žumpičce, tak nebylo překvapením.

IMG_2159.JPG

Díky všem účastníkům za parádní atmosféru i přes nepříznivé podmínky a příští rok na tenise opět na viděnou.
vl-petr.jpg
Petr Lundák - správce ligy v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!