Načítám…
V Plzni jsme vyhlásili nejlepší v Purkmistru

V Plzni jsme vyhlásili nejlepší v Purkmistru

24. Říjen 2018

Stejně jako v loňském roce v říjnu, jsme se i tentokrát sešli v Pivovarském dvoře Purkmistr, abychom odměnili nejlepší hráče letošního ročníku VAŠÍ LIGY v Plzni.

Po roce v Purkmistru

Ve čtvrtek 18. října se sešli nejlepší hráči ze všech sportů plzeňské VAŠÍ LIGY a jejich partneři v Pivovarském dvoře Purkmistr. Čekalo je výborné pohoštění, bowling, lahodný mok Purkmistr, krásné designové omotávky od Omotávky na rakety a poháry od Garka.

IMG_5644.JPG

Děkujeme Purkmistru za uspořádání této akce! A díky patří také Omotávky na rakety a Garko.

V bowlingu byl v prvním kole nejúspěšnější tým squashistů spojený s pingpongisty. Z jednotlivců byl nejlepší Otto Slabý. V kole druhém naházel skoro (alespoň na naše poměry) neuvěřitelných 186 Josef Melka.

IMG_5678.JPG

Squashová liga

Největší ligou v Plzni (na rozdíl od jiných měst) zůstává squashová liga. V ročníku 2018 do ní zasáhlo 109 hráčů (z nich 12 žen).

Jiří Krušina se dostal na pódium pro nejlepší 3 i v ročníku 2017. To to bylo ještě třetí místo. V ročníku 2018 ale zvítězil. Druhé místo zopakoval z ročníku 2015 Martin Zeman. A do první trojky se poprvé dostal Václav John, který se ale nemohl vyhlášení zúčastnit, protože musel pracovně do Olomouce. Třetí místo udržel jen o 8 bodů před čtvrtým Pavlem Machem.

IMG_5650.JPG

Mezi ženami již počtvrté v řadě zvítězila Soňa Königsmarková. Druhá byla Martina Melková, která tradičně vynechává letní sezónu. Oproti předchozímu ročníku si však přesto o místo polepšila. Třetí místo udržela Veronika Lundáková, která se stihla během ročníku provdat a porodit :)

IMG_5647.JPG

Nejlepší tři hráči i hráčky byli uvedeni do Síně slávy.

Tenisová liga

Tenisová liga je druhou největší ligou v Plzni. Celkem do ní zasáhlo 45 hráčů (z nich 8 žen). To je o 1 hráče více než v předchozím ročníku.

Mezi muži to bylo v tenisové lize velmi těsné. Velkou šanci na vítězství měl Václav Egermaier. V posledním kole však musel kvůli zranění své zápasy skrečovat. Nakonec tedy o pouhé 2 body zvítězil Milan Turek a oba hráči měli shodnou bilanci 31 výher a 17 porážek. Svoje umístění z předchozího ročníku si tedy nakonec prohodili. Na místo třetí se ve své první sezóně dostal Karel Svozil. Vystřídal tak na něm jiného Karla (Palku), kterého odsunul na čtvrté místo.

IMG_5655.JPG

Irena Matiscsáková poprvé zvítězila mezi ženami v tenisové lize. Na kontě už tak má kompletní sbírku pódiových umístění z ročníků. Před rokem byla třetí a o rok dříve druhá. Cenu za ni přišla přebrat její vnučka :) Druhé místo z ročníku 2017 obhájila Jindřiška Slezáková. A třetí byla nová tvář v tenisové VAŠÍ LIZE Monika Baumanová.

IMG_5653.JPG

Nejlepší tři hráči i hráčky byli uvedeni do Síně slávy.

Badmintonová liga

V badmintonové lize nastoupilo podobně jako v tenisu nejvíce hráčů v historii. Bylo jich 37 (z nich 10 žen).

Mezi muži svoje postavení nejlepšího badmintonisty suverénně obhájil Otto Slabý. Za celý ročník prohrál jen 2x. Jeho jediným přemožitel byl druhý Petr Lundák. Ten ale prohrál za celý ročník hned 14 zápasů. Ještě o 8 proher více měl třetí Miroslav Bezděka.

IMG_5659.JPG

V premiérové sezóně v roce 2013 byla Jana Kozlíková druhá. Loni byla po návratu třetí a letos už hrála celý rok a získala své první ročníkové zlato. Na druhé místo odsunula loňskou vítězku Kateřinu Janečkovou. Za ní si přišli cenu vyzvednout synovci. A vůbec své první umístění mezi nejlepšími třemi si odnesla Žaneta Sedláková, která nasbírala o 20 bodů více než přes léto nehrající Nikola Edlová.

IMG_5657.JPGIMG_5664.JPG

Nejlepší tři hráči i hráčky byli uvedeni do Síně slávy.

Pingpongová liga

Do druhého ročníku pingpongové ligy se zapojilo o jednoho hráče více než před rokem. Celkem jich hrálo 16. Stejně je to ale nejmenší liga. Ženy hrály 2, ale obě jen jednu sezónu.

Jen 6 proher za celou sezónu (z nich 2 skreče) zaznamenal Miroslav Zicha a zaslouženě zvítězil. Po třetím místě loni se na druhé posunul Jan Pražan. A kluky na stupních pro nejlepší tři doplnil překvapivě Petr Lundák.

IMG_5662.JPG

Nejlepší tři hráči i hráčky byli uvedeni do Síně slávy.
Gratuluji oceněným hráčům v ročníku 2018. A všem hráčům ligy přeji hodně kvalitních a zábavných zápasů v ročníku 2019!

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody