Načítám…

Turnaj po 6 letech

Turnaj po 6 letech
31. Červenec 2022
Plných 6 let byla pauza od posledního tenisového turnaje VAŠÍ LIGY v Praze. Akce přilákala 24 hráčů z celého světa. Všem ale vytřel zrak kluk z Lužan u Plzeň :)

Poslední červencový víkend byl v Praze ve znamení tenisu. Dle mediálního zásahu by se mohlo zdát, že hlavní tenisovou akcí víkendu bylo Livesport Prague Open. Ale nebylo tomu tak. Ten zajímavější tenisový program byl totiž k vidění v záběhlickém Hamru, kde se po 6 letech znovu konal tenisový turnaj VAŠÍ LIGY :)

A přijeli hráči ze všech koutů světa. Například z Řecka, Francie nebo Korei.


Celkem 24 hráčů se nejprve utkalo v 8 skupinách a 2 nejlepší z každé skupiny postoupili do boje o příčky nejvyšší. Na třetí ve skupině zbyl boj o titul Žumpakrále. Nejnapínavější byly skupiny A a F, kde si všichni 3 účastníci připsali 3 výhry a rozhodovalo skóre na gemy. Těsně tak vypadl Bosung Park a Tom Zvěřina. Tom si alespoň spravil chuť vítězstvím v žumpičce a získal prestižní titul Žumpakrále.


Z prvních 4 nasazených se dostali 3 do semifinále. Tím, který to nezvládl, byl Pavel Khek. Ve skupině A byl totiž druhý a jeho los v pavouku tak převzala vítězka skupiny A Olívie Zídková. A zužitkovalo ho. Tato účastnice letošního Sportkempu VAŠÍ LIGY se totiž dostala mezi nejlepší 4. Skončila sice na čtvrtém místě, ale i tak je to skvělý úspěch. Zároveň bez problémů zvítězila mezi ženami. Na druhém místě v ženské kategorii byla Jana Hovorková (celkově 13.) a třetí Lucie Hovorková (celkově 18.).


Z prvního semifinále postoupil do finále bez větších problémů Zdeněk Zavadil. Více se nadřel Michal Rath. Hráč, který dorazil z Lužan u Plzně, dokázal s Olívií zvítězit až v tie-breaku.


Ve finále tahal dlouho za delší konec Zdeněk, ale pak se ukázala horší životospráva před turnajem a síly začaly docházet. Toho Michal využil a obrátil skóre na svou stranu. V hodinovém zápase plném krásných výměn rozhodl stejně jako v semifinále až v tie-breaku. Třetí místo bral další účastník plzeňské VAŠÍ LIGY Tomáš Jirouch.


Za zmínku stojí také výkon Aleše Hoznauera, které ve věku 62 let skvěle vzdoroval pozdějšímu vítězi a dokonce měl ve čtvrtfinálovém zápase s ním matchball. Nakonec bral celkové 7. místo.


Za míče do tenisového turnaje patří dík Tecnifibru.


Znovu se na vás budu těšit na dalších tenisových turnajích VAŠÍ LIGY:

vl-petr.jpg
Petr Lundák - organizátor tenisových turnajů

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!