Načítám…
Superrychlý běh

Superrychlý běh

Rekord trati na 10 km padl o neuvěřitelných jeden a půl minuty. Postaral se o to Damián Vích. Navíc i další dva časy se dostaly mezi nejlepších 10 v historii závodu. A to i přes ne úplně příznivé podmínky.

Lednová sprška a vítr

Ne úplně ideální běžecké podmínky nabídl lednový závod VAŠÍ LIGY na 5 a 10 km. Drobný déšť a vítr znepříjemňovali běžcům život, ale ti si s nimi nedělali velkou hlavu a předvedli skvělé výkony.

Při prvním pokusu o start na 10 km selhala startovací pistole. Vše bylo rychle napraveno a o pár vteřin později se běžci mohli vrhnout na trať.


Běžci na 5 km startovali dle naší zvyklosti o 5 minut po běžcích na dvojnásobné trati.


Nejlepší na 5 km

Thomas Luxford byl prvním běžcem lednového závodu, který se dostal do cíle. Jeho čas 16:17 je devátým nejrychlejším časem na 5 km u nás. Skvělá práce v počasí, které panovalo. Thomas u nás běžel poprvé stejně jako druhý Václav Slípka (17:04). O něco více zkušenosti s našimi závody má třetí na 5 km Pavel Procházka (17:16), který se na branické trati představil po čtvrté.


V kategorii 40+ zvítězil Michal Dražan (17:37), který si oproti novoročnímu závodu o jedno místo polepšil. Jen o 3 vteřiny za Michalem doběhl druhý v kategorii Jiří Bradáč (17:40). Mezi nejlepší tři se dostal ještě Vítězslav Král (18:41).


V ženské kategorii zvítězila Lenka Hnízdová (19:52) o více než minutu před Alexandrou Štulířovou (20:53). Na třetím místě mezi ženami doběhla Eva Kohout (21:44), kterou jsme původně opomněli. Za to se ještě jednou omlouváme. Nakonec na čtvrtém místě byla Daniela Orgoníková (22:34), kterou jsme původně vyhlásili jako třetí. Všechny čtyři si odbyly na našem závodě premiéru. Snad na nás tedy hned nezanevřou :)


Petra Rappoccio (23:01) zlepšila svůj výkon z novoročního závodu o 24 vteřin a  v kategorii 40+ se posunula o jednu příčku výše. Druhé místo si vyběhla Jaroslava Pokorová (23:25) a třetí byla Eva Karychová (24:39).


Mezi běžci mladšími 15 let si nejlépe vedl Denis Čermák, který sice byl jediným v této kategorii. Ale to nic neubírá jeho výkonu, protože 5 km zdolal za skvělých 20:34.


Ve věkové kategorii 50-59 let, kterou na místě nevyhlašujeme, si nejlépe vedl mezi muži Jan Loučan (20:28) a mezi ženami celkově druhá ze 40+ Jaroslava Pokorová. Pavel Jelínek (23:14) zaběhl nejrychlejší čas mezi běžci v kategorii 60+.


Nejlepší na 10 km

Jen o 6 vteřin odolala hranice 30 minut před výkonem Damiána Vícha, který o více než minutu a půl zlepšil nejlepší výkon naší trati. Na rozhovor s ním, který po závodě poskytl pro Youtubový kanál Štrekaři, se můžeš podívat níže.


Na stejném kanálu je i záznam z posledních 3 km v podání Damiána.


Ve skvělém čase 32:50, který by jinak často znamenal první místo, doběhl do cíle Daniel Vejmelka. Tentokrát na něj zbylo druhé místo. Bronz bral Dominik Chlupáč (33:18), druhý z našeho novoročního závodu.


V kategorii 40+ zvítězil na 10 km Ondřej Sedláček (36:05). Druhé místo si vyběhl Daniel Kupidlovský (36:26), vítěz této kategorie na Nový rok. Na třetím místě v kategorii byl Milan Langr (36:56).


Zuzana Kotěšovcová se zapsal do tabulek nejlepších 10 výkonů naší trati. V sedmém nejlepším čase trati 37:55 suverénně zvítězila mezi ženami a připsala si u nás druhé letošní vítězství. Regina Procházková svůj čas oproti novoročnímu klání zlepšila o více než minutu na 39:45. Zároveň to znamenalo i posun o jednu příčku výše. Na třetím místě doběhla Yazmin Vallejo (41:23).


V ženské kategorii 40+ zvítězila Denisa Myslivcová (41:49). Před druhou Monikou Kadlecovou (46:49) měla náskok rovných 5 minut. Mezi nejlepší tři v kategorii se dostala ještě Cecilia ONeill (47:29).


Ještě se podíváme na nejlepší běžce v kategoriích, které na místě nevyhlašujeme. Mezi těmi ve věku 50-59 let zaznamenal nejrychlejší čas mezi muži Martin Rybovič (38:26) a mezi ženami třetí ze 40+ Cecilia ONeill. Ve věkové kategorii 60+ jsme bylo po jednom zástupci mezi muži i ženami. Byli jimi Pavel Nedbal (51:35) a Anna Křepelová (57:42).


Děkujeme za účast a v únoru dvakrát na

Děkujeme všem běžcům, kteří dorazili na náš lednový závod. V únoru se uvidíme společně na branické stezce hned dvakrát:


Poděkování patří také našim partnerům, kteří věnuji ceny do letošního ročníku: pivovar MouchaLifefood, Topsports centrum, Top4Running, Mercuria Laser Game, Bowling Radava, Bootcamps, SLS3, Complex Fitness a Get Out Fun.

vl-petr.jpg
Petr Lundák - vrchní běhna

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Další podobné články

Jarní novoroční běh
Jarní novoroční běh
1. Leden 2022

Jarní počasí doprovázelo novoroční běh VAŠÍ LIGY na 5 a 10 km. Děkujeme, že jste se s námi přišli proběhnout a přejeme úspěšný rok 2022!

Platební metody

Platební metody