Načítám…
První ročník Family Campu úspěšně za námi

První ročník Family Campu úspěšně za námi

První ročník Family Campu s názvem Pohádkové babí léto je úspěšně za námi. Museli jsme se ale poprat s nástrahami ve formě ne úplně ideálního počasí a opatřeních spojených s coronou. Ale dali jsme to. Pojďme si tuto akci přiblížit a zavzpomínat.

4 dny zábavy, sportování a pohody

Prvního ročníku Family Campu se v termínu 24.-28.9. nakonec zúčastnilo 22 rodin, což čítalo 90 účastníků. 4 dny plné zábavy, sportování, pohody jsme si užili v rekreačním středisku Tesla Horní Bradlo v oblasti Železných hor.


Dopolední sportování ve skupinkách

Dopoledne bylo rozdělené na dva bloky, kdy rodiče sportovali zvlášť a děti zvlášť.

Děti byli ještě rozděleni podle věku a to tak, že rodiče s dětmi do 2,99 let měli pevný program, který měla na starost Linda Spěváková. Připravila si moc pěkný program od výroby duhy, přes kreslení s prstovými barvami, skládání prádla, chození po chodníčcích nebo dětskou olympiádu.



Děti starší 3 let byly rozděleny do 2 skupinek po 10 - 13 dětech a ty se po hodině střídaly v blocích na tvoření a blbiny s Vendy Reinbergrovou a Mirkem Kmochem a na sportování, běhání, hraní si s Tomášem Hromasem. Každý blok měl své, u tvoření se děti zklidnily, soustředily se, s Tomášem potom řádily, hrály hry, vybily přebytečnou energii.

Úplně nejvíc bylo to, když se po hodině setkali s rodiči, nesli si v baťůžku vlastnoručně vyrobený výrobek, nebo běželi za rodiči s úsměvem na tváři, že hráli rybičky a nebo tahali lano. 



Dospělí měli dopoledne na výběr z několika sportů. Počasí nám bohužel neumožnilo nabídnout venkovní sporty, jako volejbal, fotbal, které jsme měli naplánované, takže jsme nabízely pouze sporty, které se daly odehrát v krytých prostorách. Pilates, jóga, kruháč, posilování, ping-pong, spikeball a crossminton, jak se v neděli udobřilo počasí. :-)

Instruktoři Evča Hromádková, Lucka Groharová, Markéta Smoleňová a Tomáš Reinbergr to měli skvěle připravené. 


Polední klid a přednášky

V poledním klidu jsme spali, relaxovali, jedli, pili, šli do bazénu, a nebo jsme se šli vzdělávat na přednášku. Každý den bylo jiné téma a jiný styl, v pátek byla přednáška s Markétou Smoleňovou o tom, jak se dostat zpět do formy po porodu, v sobotu nám Pavla Bumbálková dala typ na výrobu zdravých želé bonbónů (i s ochutnávkou) a v neděli, kdy už nepršelo, jsme se mohli seznámit s hrou petanque, kterou hraje Vendy Reinbergrová s Mirkem Kmochem a zahrát si. 


Odpolední program v týmech

Rodiny byly rozděleny do týmů - daný tým měl přiřazenou určitou pohádku. Každé odpoledne proběhl program v týmech, kdy se body za pořadí započítávaly do celkové tabulky - stavěli jsme domečky, vyráběli draky na drakiádu, zasportovali jsme si ve sranda víceboji, zvládli jsme bojovku aneb co do lesa nepatří, vyšel nám i táborák s opékáním buřtů, chleba a marshmallow. 



Huráá, nepršííí

Poslední den, kdy už opravdu nepršelo, nám to akorát vyšlo na odpolední drakiádu - pouštění vyrobených draků v týmech a hodnocení krutopřísnou porotou. Každý drak měl něco, čím byl výjimečný, krásný, jiný. Avšak pouze jediný z nich lítal. :-)

A přišel se za námi podívat i méďa Bradlík.


A nedělní odpoledne bylo završené maškarní aneb přehlídkou kostýmů v týmech a vyhlášením týmové soutěže. Musím uznat, že nikdo přípravu kostýmů nepodcenil, nevyfláknul se na to a podržel tak tým. Celkově potom na přehlídkovém molu jste všichni vypadali kouzelně. :-)


 

Ferda Mravenec to natřel Včelce Máje a ostatním

Na vyhlašovacím ceremoniálu jsme ocenili výkony všech týmů. Medaili, perník ve tvaru médi Bradlíka, ovoce na špejli si zasloužil každý. Protože každému týmu se dařilo v něčem víc, v něčem míň. Ale vítěz mohl být jen jeden a tím se pro tento rok stal tým Ferda Mravenec ve složení Mohelští, Černí, Rossenberg, Mikovi. Gratulujeme! Druzí skončili tým Včelka Mája, třetí Sněhurka a sedm trpaslíků, čtvrtí Maková panenka a motýl Emanuel a pátí O krtečkovi.


Skvělí instruktoři, velké díky

Program byl v režii našeho skvělého týmu, kterému bych chtěla ještě jednou poděkovat za spolupráci, skvělou přípravu, pomoc v odpoledním a večerním čase a i když jsme se viděli poprvé, tak všichni zapadli, jak kdybychom byli jedna velká rodina. 

Děkujeme vám za účast, příští rok zase

Chceme vám ještě jednou poděkovat za účast, podle vašich reakcí je vidět, že jste si stejně jako my akci užili a příští rok se na vás už teď těšíme. Program bude zase pestrý, zábavný, už teď objednáváme lepší počasí. No máte se na co těšit, mozkové závity nám zase začínají šrotovat. :-)


Příští rok jedeme v termínu 24.-28.9. (pátek - úterý, stačí si vzít 1 den volno v pondělí), tak budeme rádi, když si zapíšete do svých diářů a přidáte se do facebookové události, ať vám nic neuteče. Chceme vás ještě pozvat na naši zimní akci Lyžák s VAŠÍ LIGOU, který se koná od 7.-10.1.2021 v Peci pod Sněžkou. Rodiny s dětmi tam jsou také zvány, děti budou mít připravený program, i když je akce primárně přizpůsobena dospělým. 


Mějte se krásně a v roce 2021 ahooooj.

Terez a tým 

Terka Navrátilová - správkyně ligy v Brně



Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody