Loading…
Pozor, postupy a sestupy v září budou dle nového systému AKTUALIZOVÁNO

Pozor, postupy a sestupy v září budou dle nového systému AKTUALIZOVÁNO

29. August 2018

Děkujeme všem za podporu, nový web se i s vaší pomocí podařilo v srpnu spustit. A s novým webem nás čeká na září i rozřazení dle nového žebříčkového systému. Abychom se vyhnuli nedorozuměním, rád bych teď upozornil na jeho výhody a nevýhodu.

Nový web samozřejmě ještě není hotový. Díky vašemu testování mají teď naši programátoři na todo listu asi 200 úkolů a postupně se jimi probíjí, ale zabere to určitě ještě pár měsíců. Předem děkujeme za pochopení a za trpělivost.

Nejsem v lize, ve které mám být!

S novým webem souvisí i jiný systém postupů a sestupů, a to dle tzv. žebříčkového systému. Rád bych vám o něm teď řekl více, abychom se vyhnuli vašemu rozčarování, že v září nejste tam, kde jste čekali.

Ve zkratce funguje žebříčkový systém tak, že toto kolo získáváte body za zápasy a za úroveň (nižší úrovně méně, vyšší více). Tyto body vytvářejí žebříček kola, který se tedy mění po každém zapsaném zápase. Na konci kola vezmeme toto pořadí žebříčku a odshora ho rozdělíme po 5 hráčích do skupin (resp. u paralelních lig náhodně rozdělíme 10 či 15 lidí do skupin po 5).


Snažili jsme se zachovat to, co fungovalo

V novém systému jsme se snažili zachovat proporce pohybu dolů a nahoru tak, jak byly ve starém systému. Při výjimečně dobrých či špatných výsledcích může ale hráč poskočit v lize i o 2 úrovně výše či níže.

Jak to tedy funguje? Výňatek z pravidel:

  • Pokud jsi např. 4x vyhrál, poskočil jsi v žebříčku kola mezi lepší hráče. Na začátku nového kola vezmeme žebříček z kola minulého a od shora ho po 5 hráčích (až na výjimky) rozdělíme do skupinek.
  • Mezi koly se tedy můžeš přesunout výše či níže i o 20 hráčů, pokud byl tvůj výsledek tak výrazný. Díky tomu se rychle dostaneš na svou správnou úroveň a zároveň se potkáš s novými soupeři.
  • Tvá skupina v novém kole někdy nemusí přesně odpovídat žebříčku na konci minulého kola. Do ligy totiž přibývají noví hráči, vrací se hráči, kteří pozastavili účast a nebo z ligy hráči odcházejí. Nemusíš se tedy najít ve skupině, ve které jsi čekal, nicméně pokud jsi měl postoupit výš, budeš mít lepší soupeře, i když budeš hrát v nižší skupině. Zároveň je ale v zájmu ligy zařadit tyto nové hráče do ligy tak, aby byla liga co nejvyrovnanější.

Správce provádí na začátku každého nového kola (tedy i na začátku nové sezóny) rozřazení, které probíhá poloautomaticky přibližně takto:

  • Vycházíme z pořadí hráčů v žebříčku minulého kola.
  • Správce vyřadí hráče, kteří pozastavují hru v lize nebo končí.
  • Správce přidá nové hráče dle jejich úrovně podle vyplněného dotazníku. Nové hráče nasazujeme zpravidla níže, než je jejich odhadovaná úroveň.
  • Správce přidá hráče, kteří se vrací do hry po pozastavení účasti, o něco níže, než byla jejich minulá úroveň.
  • Takto sestavené pořadí hráčů se rozdělí do skupinek po 5 hráčích.

Pro další podrobnosti se prosím podívej do pravidel tvojí ligy.

Výhody a nevýhody nového systému:

  • Nevýhodou určitě může být, že sestupy a postupy nejsou tak jasné, jako dříve, kdy prostě 2 šli nahoru a 2 dolů.
  • Hráči nyní můžou ligou postupovat rychleji a dostat se tak na své místo, což zkvalitní celou ligu, díky větší vyrovnanosti.
  • Odstranili jsme takto většinu neoblíbených 6-členných skupinek.
  • Každý set je nyní důležitý, protože body za něj tě posunou v žebříčku a tedy rozhodují o tvojí skupince příští měsíc. Nestane se, že by v nějakém zápase už o nic nešlo, tak jako se to mohlo stát dosud.
  • Pokud se někdo zraní, můžeme ho nyní snáze vyřadit z ligy pouze na 1 či 2 měsíce.

Příklad:

Dejme tomu, že hraju v srpnu tenis v Praze v 7. úrovni, kde jsou 3 paralelní skupiny. Hraju vyrovnané zápasy, všechny až na jeden vyhraju a skončím ve skupině 2. Postupuji tedy do 6. úrovně? Nemusí to tak nutně být.

Může se stát, že první dva hráči v obou paralelních skupinách vyhráli zápasy jasně a v žebříčku kola jsou tak nade mnou. Proto budou v září i ve vyšší úrovni než já. Navíc v 8. úrovni mohl některý hráč vyhrát všechny zápasy 6:0 a bude tak díky velkému bodovému zisku taky nade mnou.

Zároveň ale určitě bude v mé skupině v září někdo z vyšší úrovně, kdo je pravděpodobně lepší a také ke mě asi do skupiny přijde někdo s hodně body zespodu, takže nové a kvalitní hráče budu mít i v září.

Někdy se může stát (obzvlášť na začátku nové sezóny), že se do ligy nade mě vrátí hráči, kteří měli na měsíc či víc hru pozastavenou. Nebo správce může do úrovní nade mě umístit nové hráče, kteří dle vstupního dotazníku hrají lépe.

Je v zájmu vyrovnanosti ligy (a tedy všech hráčů) umístit tyto hráče nade mě, ale zároveň to znamená, že do vyšší úrovně nepostoupím, nebo se dokonce ocitnu níže. Nižší číslo úrovně se mi samozřejmě nelíbí, ale zároveň je pravdou, že i tak jsem mezi lepšími hráči, protože v žebříčku jsem ty, mezi kterými jsem byl minulé kolo, přeskočil.


Omlouváme se, upravujeme bodování

Přestože jsme nové bodování simulovali, testovali a diskutovali, díky vašim upozorněním nám došlo, že jsme udělali při výpočtu citlivosti bodů za zápasy a za skupinu chybu. Nastavili jsme body tak, aby v horních ligách nemohl hráč skočit z 3. ligy do první (bylo by to velmi nevyrovnané). Takto nastavené body ale hodně snížili pohyby nahoru a dolů, obzvláště v přechodu ze 4. úrovně (dvojliga) do 3. úrovně (jednoliga).

Je to neprofesionální a my se za to stydíme, ale aplikovali jsme upravené bodování už teď na srpnové výsledky, abyste viděli pohyb v žebříčku už teď, jak ovlivní zářijové postupy a sestupy.

Může se stát, a je to pravděpodobné, že 3.9. po zadání všech výsledků zjistíme, že pohyb ligami je stále příliš malý nebo naopak příliš velký a my budeme nuceni zareagovat opět upravením bodů za úrovně.

Jaké změny jsme teď provedli?

  1. Při počtu do 35 hráčů v dané lize budou rozdíly v bodech za skupinu o něco vyšší (např. u squashe 10b) než u lig nad 35 hráčů (např u squashe 7b). Toto by mělo zamezit příliš velkému skoku hráče v malé lize např z 3. ligy do 1., kde by hrál velmi nevyrovnaně, což není v zájmu nikoho. Zjednodušujeme tedy, že teď jsou rozdíly v bodech za skupinu v celém schématu stejné, zatímco doteď byly vyšší rozdíly mezi jednoligami než mezi dvojligami a trojligami.
  2. Změna bodů za skupiny a za zápasy následovně:


  • Squash, badminton, beach-volejbal: změna bodů za výsledky (3:0, 3:1, 3:2, 2:3, 1:3, 0:3, S:S, 3:S, S:3) na 6, 5, 4, 2, 1, 0, -2, 5, 0. Změna bodů za skupinu: 7b a u lig do 35 hráčů 10b.
  • Ping-pong: změna bodů za výsledky (4:0, 4:1, 4:2, 4:3, 3:4, 2:4, 1:4, 0:4, S:S, 4:S, S:4) na 8, 7, 6, 5, 3, 2, 1, 0, -3, 6, 0. Změna bodů za skupinu: 11b  a u lig do 35 hráčů 16b.
  • Tenis: změna bodů za výsledky (6:0, 6:1, 6:2, 6:3, 6:4, 7:5, 5:7, 4:6, 3:6, 2:6, 1:6, S:S, 6:S, S:6) na 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0, -5, 12. Změna bodů za skupinu: 15b  a u lig do 35 hráčů 22b.
  • Tenis čtyřhry: změna bodů za výsledky (2:0, 2:1, 1:2, 0:2, S:S, 2:S, S:2) na 3, 2, 1, 0, -1, 2, 0. Změna bodů za skupinu: 4b  a u lig do 35 hráčů 6b.

Původní bodování:

  • Squash, badminton, beach-volejbal: body za výsledky (3:0, 3:1, 3:2, 2:3, 1:3, 0:3, S:S, 3:S, S:3) 7, 6, 5, 2, 1, 0, -3, 6, 0. Body za skupinu: 11b a mezi jednoligami 15b.
  • Ping-pong: body za výsledky (4:0, 4:1, 4:2, 4:3, 3:4, 2:4, 1:4, 0:4, S:S, 4:S, S:4) 9,8,7,6,3,2,1,0, -4, 7. Body za skupinu: 14b a mezi jednoligami 19b.
  • Tenis: body za výsledky (6:0, 6:1, 6:2, 6:3, 6:4, 7:5, 5:7, 4:6, 3:6, 2:6, 1:6, S:S, 6:S, S:6) 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0, -7, 13. Body za skupinu: 26b a mezi jednoligami 35b.
  • Tenis čtyřhry: změna bodů za výsledky (2:0, 2:1, 1:2, 0:2, S:S, 2:S, S:2) na 4, 3, 1, 0, -2, 3, 0. Změna bodů za skupinu: 4b  a u lig do 35 hráčů 6b.

Pojďme to společně otestovat a vyladit

Prosím, pojďte zkusit s námi toto nastavení citlivosti domyslet a dopočítat. Zatím jsme nastavili tak, jak věříme, že je to nejlepší, ale možná přijdete na něco lepšího.

Předem děkujeme za otevřenou mysl k této změně a přejeme hodně radosti v lize.

Tomáš - zakladatel VAŠÍ LIGY

AKTUALIZACE 3.9.2018

Jak jsme avizovali, dnes jsme s týmem prošli žebříčky lig s kompletními výsledky za srpen a zkoumali jsme, jestli je nastavení citlivosti bodů za skupiny a za zápasy odpovídající.

Cílem je, aby postupovali z většiny skupin 2 hráči a 2 padali a zároveň, aby nebylo příliš skokanů ob 2 ligy (obzvláště u menších lig, kde by to vedlo k velmi nevyrovnaným zápasům).

K naší radosti to po změně minulý týden vypadá celkem dobře, ale i tak jsme ještě menší změny v bodech za skupiny provedli a to tyto:

  • Squash, badminton, beach-volejbal: u lig do 35 hráčů jsme ponechali rozdíl v bodech za skupinu 10b, ale u lig nad 35 hráčů jsme rozdíl v bodech za skupinu snížili na 6b (ze 7b)
  • Ping-pong: u lig do 35 hráčů jsme snížili rozdíl v bodech za skupinu na 13b (z 16b), a u lig nad 35 hráčů jsme rozdíl v bodech za skupinu snížili na 8b (z 11b)
  • Tenis: u lig do 35 hráčů jsme snížili rozdíl v bodech za skupinu na 18b (z 22b), a u lig nad 35 hráčů jsme rozdíl v bodech za skupinu snížili na 14b (z 15b)

Předem děkujeme za pochopení, naším cílem je co nejkvalitnější liga s co nejvyrovnanějšími zápasy.

Discuss the article

Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Tleskám, že došlo k úpravě bodů takhle brzo a že jste si paličatě nestáli za tím hodně nepovedeným nastavením a zamysleli se nad tím. Je sice nepříjemné měnit bodování v rozběhnutém měsíci, ale celkově bych řekl to napáchá méně škod, než v podstatě zamezit přesuny mezi úrovněmi. Je to i lepší s ohledem na celoroční žebříček. Opravdu oceňuji, jak jste se k tomu postavili.
29. August 2018, 14:55
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Osobně mám radši větší bodový rozdíl mezi vítězem a poraženým. Chápu, že když se třeba v tenise prohraje o dva bodíky v tie-breaku, je to už i o štěstí, ale pořád je prostě jeden vítěz a druhý poražený. Na turnaji by jeden šel dál a druhý končil. Tabulka je milostivější, ale radši vidím výš někoho, kdo vícekrát vyhrál než někoho, kdo má méně vítězství a dožene to těsnými porážkami. Chápu, že menší rozdíl zase motivuje ještě něco urvat i v beznadějném zápase. Jinak se klidně pustím do nějakého matematického modelu, když budu znát požadavky (nepostup o dvě úrovně mezi jednoligami apod.) Kromě bodů za úrovně se dají využít i různé koeficienty apod., to už je pak boj mezi komplexností a přehledností :-)
29. August 2018, 15:27
Vojta Lejsek
29. August 2018, 16:12
Vojta Lejsek
29. August 2018, 16:13
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - sorry, jen jsem zkoušel jestli jde nějak dělat v příspěvku odstavce, když se enterem odesílá. Tak info pro následovníky shift+enter ani ctrl+enter nefungují.
29. August 2018, 16:14
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - 1) dle pravidel má v žebříčku rozhodovat v případě rovnosti bodů nejdříve rozdíl vyhraných a prohraných zápasů. Přinejmenším co se týče průběžného žebříčku se to tak neděje. Mám pocit, že to primárně řazené je dle počtu bodů za skupinu.
29. August 2018, 16:18
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - 2) souhlasím s nadřečníkem, že bych naopak zvýšil bodový rozdíl mezi výhrou a porážkou. V badmintonu to teď je v podstatě bod za vyhraný set, mínus bod za prohraný set a bod za vítězství. Nějak mi přijde lepší zápis 3:2, 3:2, 0:3, 0:3 než 4x 2:3...teď je za obojí 8 bodů. Prostě se hraje na vítěze a poražené, body pro poražené jsou jen jistou cenou útěchy. Jestli dobře vidím, tak teď jde i se třema porážkama být (při vhodné shodě výsledků) na prvním místě v té pětičlenné skupině.
29. August 2018, 16:30
Image 1
Ladislav Pařízek - Taky souhlasim s poslednimi komentari, v tenise je bud vyhra nebo prohra. Zvysil bych rozdily mezi vyhrou a prohrou, jeste nedavne bodovani produkovalo vetsi spravedlivost. Chapu konsekvence s presuny mezi ligami, ale to je pouze matematicky problem...
30. August 2018, 07:25
Jiří Jezdinský
Jiří Jezdinský - Ahoj, souhlasím s Laďou. Staré bodování více zvýhodnilo vítězné zápasy. Navíc jsem v návrhu nového bodování nenašel v tenise výsledky 7:6 a 6:7....
24. September 2018, 08:59
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Další nápady k pravidlům. Nebudete uvažovat u badmintonu o remíze ? Nebo začneme počítat jednotlivé body?
30. August 2018, 07:49
Luďa Rektořík
Luďa Rektořík - Souhlas s tím, že je mezi vítězstvím a prohrou malý bodový rozdíl. Jestli je nový systém spravedlivější ukáže čas, ale i tak se může stát, že pokud hraju v části ligy, kde je jedna skupina, že místo 4 nových soupeřů- což býval slogan vašíligy- budu mít 2 stejné a 2 nové. A to je rozhodně krok zpět.
30. August 2018, 09:52
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - V současném systému se nedá zajistit, aby zhruba 2 hráči postupovali a zároveň byl znemožněn posun o 2 úrovně v jednoligách. Mám proto jiný návrh. Kromě bodů za úroveň (které se sníží) ještě body za konkrétní umístění na žebříčku. Znamenalo by to, že na začátku měsíce bude mít každý hráč jiný počet základních bodů. Jaké to přinese výhody? 1) Lze nastavit body tak, aby nejčastějším případem byl postup dvou hráčů (a tedy i sestup) a zároveň postup o 2 úrovně v jednoligách bude téměř vyloučen. 2) Bude opravdu neustále o co hrát - nyní je jedno, jestli je hráč 6. nebo 10. Oba skončí ve druhé úrovni se stejnými body. V mém systému by hráč na 6. místě měl výrazně lepší pozici pro další měsíc - snazší postup a málo pravděpodobný sestup. 3) z 2) vyplývá, že by byla zohledněna delší historie než jeden měsíc - i když někomu (např. na 6. místě) těsně unikne postup, aspoň bude mít připravenou pozici na postup na další měsíc.
30. August 2018, 10:14
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Uvedu příklad k výše navrženému systému: Předpokládejme max 18 bodů za zápas (za tohle budu orodovat níž :-)). Na žebřícku máme hráče A, B, C, D, E, F, G, ... podle abecedy. Mezi úrovněmi 12 bodů rozdíl (např. první úroveň 100, druhá 88,..) , mezi hráči 6 bodů (A - 300, B - 294, ..). V první úrovni hráči A( 100 + 300 = 400b), B(394), C(388), D(382), E(376), v druhé F(88 + 270 = 358), G(352), H(346), atd. Samozřejmě, postoupit nebo sestoupit o jednu úroveň může kterýkoli hráč, někteří díky výsledkům z předchozího měsíce k tomu mají našlápnuto víc. Trochu zjednodušující závěr: Nyní - ve hře je 60 bodů, na postup o jednu úroveň potřebujete navíc 22 bodů (37% z celkových 60ti), o dvě úrovně 44 bodů (73% a navíc je třeba ale překovat všechny z "meziúrovně" - 37% bodů). V mém systému - ve hře 72 bodů, na postup o jednu úroveň (první x poslední hráč) 18 bodů (25%), (druhý x předposlední) 30 bodů (42%), o dvě úrovně (první x poslední) 60 bodů (83% a navíc je opět přeba překonat všechny z "meziúrovně" - 58% (na prvního)). Je třeba domýšlet ostatní výsledky, ale snad je vidět, že se více zprůchodní pohyb mezi sousedními úrovněmi a zároveň téměř vyloučí postup o dvě úrovně. Na úrovni vícelig počítám s menším bodovým odstupem mezi hráči za žebříček.
30. August 2018, 10:15
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Dále navrhuji 18 bodů za zápas - v tenise 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0. Lepší bonus pro vítěze, navíc se to dá napasovat i na ostatní sporty. Squash, beďas a beach - 18, 15, 12, 6, 3, 0. Pinčes - 18, 16, 14, 12, 6, 4, 2, 1. Ano, u squashe a spol se dají body podělit třema a u pinčesu dvěma. Ubralo by to ale prostor pro manévrování s body za žebříček u vícelig.
30. August 2018, 10:15
Petr Lundák
Petr Lundák - Co se týče toho většího ohodnocení vítězství. Měli jsme naopak spoustu podnětů, že ten bonus za vítězství je příliš velký. Že je lepší, když někdo těsně prohraje všechny zápasy, tak je to lepší než když půlku zápasů prohraje hodně. Tady je to spíš asi o názoru a kolik lidí v lize, tolik názorů. Původně byl systém (beru squash), kdy bonus za vítězství nebyl žádný a za získaný set byly 2 body. Bodování pro 0:3, 1:3, 2:3, 3:2, 3:1, 3:0 (0,2,4,6,8,10). Potom jsme přidali "bonus za vítězství" 3 body. V současném systému jsme je vlastně dělili 2, takže ten bonus by byl 1,5 bodu. Nejdříve jsme se rozhodli pro "bonus" 2 body. Potom jsme se spíš přiklonili k názoru zvýhodnění vyrovnanějších zápasů. Přesto tam pořád ten "bonus" je. Je vlastně 1 bod (2 body v přepočtu na starý), takže snížen oproti původnímu, ale zase pořád tam je oproti úplně původnímu bodovacímu systému, který se měnil myslím před 4 lety.
31. August 2018, 12:01
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - 18-15-12-6-3-0 u badmintonu (apod) je špatné, po vydělení třema je to aktuální stav, kdy tam není žádný (!) bonus za vyhraný zápas. Muselo by být 18-16-14-4-2-0, kdy tam ale je zas 6 bodů bonus za vítězství, tj. ekvivalent tří vyhraných setů. Tím pádem bych řekl, že tak 18 není univerzální napříč sporty. Lepší by asi byl původní stav, nebo něco jako 15-13-11-4-2-0.
3. September 2018, 21:55
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Budu rád, když si můj návrh někdo celý přečte a zamyslí se nad ním (když už jsem s tím strávil celý večer dovolené :-) A samozřejmě za komentáře.
30. August 2018, 10:15
Petr Lundák
Petr Lundák - Eggy, díky za počítání a vymyšlení. Určitě se na to podrobně podíváme. Ten systém, který popisuješ s body za umístění v žebříčku jsme také zvažovali. Nakonec jsme ho neudělali, protože by se nám do něj hůře nasazovali noví hráči. Také by byla otázka, jestli třeba na začátku sezóny by bylo fér dát hráči více bodů za umístění v minulé sezóně nebo nikoli.
31. August 2018, 11:38
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Nerozumím. Problém nasazení nového hráče bude v každém systému stejný. Někam ho umístíte a podle toho se odvíjí zbytek. Nová sezona se stejně bude dělat podle minulého měsíce + přidání nových hráčů. Takže převod na předchozí problém :-) Podle mě je to naprosto nezávislé na systému bodování.
31. August 2018, 14:16
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Já jsem hlavně proto, aby se třeba do konce roku už bodování neměnilo a vyzkoušel se nový systém. Po úpravě je to snad i docela fér, dá se snad normálně postupovat a sestupovat. Je fakt, že mi není jasné, jestli platí garance 4 nových soupeřů každý měsíc, nebo to v novém systému padá.
30. August 2018, 13:29
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Ahoj Ráďo, ta garance je podle mě spíš reklamní záležitost, či upoutávka. Myslím, že v našem případě se dokola točí stejní lidé. V tvé úrovní (tady to slovo má opodstatnění) je Vás logicky trochu míň, než nás průměrných. Ale přidávám se k tobě (i když nejsu příznivcem tohoto systému) aby se systém nějakou dobu vyzkoušel a pak se uvidí.
30. August 2018, 16:43
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - 4 noví soupeři nebudou garantovaní v žádném systému pětičlenných skupin, určitě ne v části bez paralelních skupin. Taky souhlasím, aby se i září dohrálo podle stávajícího, ale rád bych změnu už od nového ročníku. Nemám statistiku celé ligy a dělat ji nebudu (to snad udělají jiní), ale když se podívím jenom na sebe... tento měsíc jsem vyhrál 2. úroveň (bohužel s jednou porážkou) a čekám na poslední zápas 1. úrovně. Pokud skončí výsledky 5:7, 6:7 nebo 7:6, oba hráči mě v žebříčku přeskočí a nepostoupí tak níkdo. 1. úroveň bude tedy beze změny, ve 2. se vymění jeden hráč z třetí úrovně. To je hodně mizerná obměna soupeřů. Může to být náhoda, ale výsledky nemáme nijak zvláštní.
31. August 2018, 09:40
Petr Lundák
Petr Lundák - Díky za názory pánové. Ono ta garance 4 nových soupeřů nebyla vlastně nikdy. V první lize vždy do dalšího měsíce zůstali 3 stejní hráči. Podobně v jiných úrovních, kde nejsou paralelní skupiny. V novém systému se toho tedy mnoho nemění a pořád nám jde spíš o to, aby to byli 4 vyrovnaní soupeři. Je pravda, že s citlivostí bodů ještě můžeme hnout. A budeme ještě dále průběžně vyhodnocovat.
31. August 2018, 11:42
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - a je to tedy možné zachovat aspoň u paralelních skupin, nebo už jste na to rezignovali? Přijde mi škoda, když bude např. v mojí úrovni 10 hráčů, z toho jsem hrál v minulém kole se třemi a zrovna tyto dostanu znovu, místo abych hrál s novýma hráčema. Ve starém systému se mi teda za 4 roky stalo pouze jednou, že jsem hrál se stejným hráčem dvakrát po sobě a nikdy to nebylo více hráčů.
31. August 2018, 18:51
Tomáš Fendrich
Tomáš Fendrich - No za víc než dva roky, co to hraju, se mi nestalo (nebo možná jednou?), že bych hrál dva měsíce po sobě se stejným soupeřem. Teď budem hrát s Kosťou třetí zápas během tří měsíců. Což je sice super, protože máme každej jednu výhru a nějak to rozseknout musíme, žejo, ale nevím, jestli by to takhle mělo fungovat.
4. September 2018, 10:22
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Jirko, čteme vás tu všechny, neboj :-) Určitě to probereme nejenom mezi sebou, ale i s tebou (alespoň přes Petra). Díky moc za ohlasy a hlavně za ten čas, kterej nám sami od sebe dáváte. Jste boží!
30. August 2018, 15:35
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - No, Kubo, spíš je smutné, že kromě času vám dáváme i peníze, a přesto si pak musíme ladit sami bodování, odhalovat chyby webu apod.... A že se nejedná zrovna o drobnosti.
31. August 2018, 10:04
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Jirko, body jsou samozřejmě průser, proto jsme taky přišli s řešením v průběhu měsíce. Počítali jsme to týden v kuse a ještě nekončíme, poslední rozhodnutí o bodech uděláme v pondělí (jestli neudělat malinkou změnu v rozdílech skupin +/- bod, dva - aby se třeba ten tvůj tenis protočil už od září). Jestli pak nezkusíme něco jiného, je otázka, ale já bych to osobně raději pár měsíců zkusil takto. Čímž neříkám, že to tak bude.
31. August 2018, 11:14
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Jinak odhalování chyb webu je bohužel součást každé změny webu a v podstatě se tomu nedá vyhnout. Záleží i na nastavení prohlížečů, rozšířeních atp., což bohužel odhalí vždy až ostrý provoz. ..
31. August 2018, 12:12
Michal Řezáč
Michal Řezáč - Předně díky za Vaší Ligu, je to sranda, ale já musím souhlasit s Jirkou - na to, že poskytujete placenou službu, je těch nedotažeností fakt strašně moc a když vezmu v úvahu, že se jedná o tříletou (!) práci, tak je ten výsledek fakt smutný. Odhalování chyb možná ke změně webu patří, ale ne v takovémhle rozsahu a v takové závažnosti. Že mají programátoři v to-do listu od hráčů asi 200 podnětů opravdu není normální. A to mě tedy fakt mrzí, že místo toho, abyste si alespoň jen pokorně sypali popel na hlavu, tak to ještě částečně svádíte na nastavení prohlížečů, rozšíření atp. Blbější výmluvu jsem dlouho neslyšel.
31. August 2018, 18:16
Vladimír Kolegar
Vladimír Kolegar - Ahoj, za úpravu bodování díky, protože ta minulá varianta se fakt nepovedla. Dokonce moc nechápu, alespoň za squash, proč jste opustili systém, který jste roky ladili a byl podle mě vyladěný dobře. Myslím tím, body za zápas.... Chápal bych změnu bodování za skupinu, ale dřívější systém za zápas byl, podle mě, OK. Ale budiž..... Jediné, s čím se asi nesrovnám, je 0 bodů za 0:3 i S:3. To mě asi nepřesvědčíte, že čestně prohrát 0:3 má stejnou hodnotu jako "z kanape" zapsat skreč (i když třeba kvůli zranění). A ještě jedna kacířská myšlenka: Když už nové kolo rozřazujete podle žebříčku, tak proč podle minulého kola? To se mi mohlo výjimečně povést nebo nepovést. Pokud vám jde opravdu o úroveň hráče, pak je asi více vypovídající žebříček sezóny nebo celého ročníku. Celkově, ač se snažím k novému systému přistupovat bez předsudků, se ale stejně nemohu srovnat s tím, že ve skupině nehraji o postup či o sestup. To není dobře a čas to ukáže ;-)
31. August 2018, 09:49
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Velký souhlas, s tou skrečí je to problém kvůli zraněním (asi nechceme, aby nám dorazil na kurt polámaný soupeř jen proto, aby nepřišel o body), v ostatních případech bych taky odečítal. Jak to ale poznat? Akorát celoroční žebříček je sice více vypovídající, ale ke konci sezony už by spolu hráli skoro stále stejní hráči.
31. August 2018, 10:12
Petr Lundák
Petr Lundák - Vláďo, díky za příspěvek. Souhlasíme. Nepovedla se. Proto jsme opravovali. Říkáš, že byl vyladěný dobře, ale říkáš, že bys změnil S:3. To ani ve starém systému nebylo. Samozřejmě ani tohle není úplně jednoznačné. Protože pak zase vzniká prostor pro to, že si lidi spíš zapíší 3:0 než 3:S. Někdo zase chce za 3:S plný bodový zisk. Těch názorů je opravdu spousta. A různí se úplně diametrálně. Proto zatím zachováváme to, co jsme měli ve starém systému.
31. August 2018, 11:45
Petr Lundák
Petr Lundák - Ještě reaguji na to rozřazení podle žebříčku. Tohle opravdu nejde jinak než podle kola, abychom zajistili, že hráči budou hrát vyrovnané zápasy. Původně to opravdu mělo být podle žebříčku sezóny nebo ročníku, ale tím by bylo nereálné přidat hráče do rozběhnuté sezóny nebo dokonce ročníku. Protože by museli začít úplně odspodu a to potom nikoho nebaví. Ani hráče, který naskočil, ani ty, které by potkal ve spodní části žebříčku. Proto je pro nasazení nejvhodnější žebříček kola, kam snadno nové hráče nebo ty, kteří se vrací po pauze nasadíme a v dalším kole už jejich výsledek pro nasazení nebude zkreslený. Navíc přesně jak píše Jirka, by došlo k tomu, že na konci spolu budou hrát ti stejní hráči.
31. August 2018, 11:49
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Je třeba se v tomto oprostit od těch sezón a ročníků. Prostě by mohl rozhodovat žebříček za poslední 3 měsíce. Vracející hráči by měli skóre za poslední 3 měsíce co hráli (případně krát nějaký koeficient, aby je to trochu srazilo), nové tam stejně musíte nějak narvat, tak byste jim prostě dle dotazníku zapsali nějaké body do 3 předchozích měsíců a ty by on průběžně nahrazoval skutečnými výsledky. V případě, že byste se netrefili, tak by šlo tam ručně nějak zasáhnout do těch přidělených bodů.
2. September 2018, 22:00
Vladimír Kolegar
Vladimír Kolegar - Pročítám, pročítám.... S něčím souhlasím a s něčím ne. Neberu třeba argument, že si "lidi spíše zapíší 3:0 než 3:S". To je podvod a o tom nemá cenu diskutovat. Ani mi nepřipadá dobrá úvaha o hráči, který kvůli bodům půjde na kurt zraněný. Tady je to zase o zdravém rozumu každého hráče. Ostatní celkem beru...... Ale vraťme se na začátek: Proč, že se mění pravidla? Aby byla větší variabilita soupeřů? No, jak vidíte z příspěvků kluků z brněnského squashe, to se neděje. A myslím, že systém postupu a sestupu dle pořadí ve skupině zaručoval větší pohyb, než systém dnes. Někomu se to zdá moc stereotypní.? No jasně! Ale to je tím, že se kolem sebe seřadili lidé s podobnou výkonností. Vy chcete totiž dvě protikladné věci současně - aby byli soupeři podobné výkonnosti a současně aby se více střídali. To nedává smysl! Pokud jde o bodování, tam se nikdy nezavděčíte všem. To je jasné. Už proto ne, že jde o různé sporty a různě obsazené ligy. Proto je tolik různých názorů. Těžko posoudit, kdo má pravdu. Nebo spíše jinak: Není jedna pravda, není ideální systém.
3. September 2018, 01:21
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Ještě bych rád uvedl jeden argument. Vyšší bodové ohodnocení vítězství zároveň zvýší průchodnost ligy. Protože hráč usilující o postup má více vítězství než hráč bránící se sestupu. Takže co se přidá za vítězství, přidá se více (nebo zcela) na stranu potenciálního postupujícího.
31. August 2018, 10:49
Petr Lundák
Petr Lundák - Jirko, máš pravdu, ale zároveň v menších ligách (např. Plzeň-badminton) by se zvýšila citlivost toho, že když někdo zvítězí třeba ve třetí lize se všemi 3:0, tak snadno postoupí do první ligy. Často ale, když postoupí do druhé, tak hned zase sestoupí do třetí, protože ten rozdíl mezi ligami je opravdu velký.
31. August 2018, 11:51
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Do první snadno nepostoupí, viz můj příklad nahoře, že se zamezí postupu o dvě úrovně. Tak tedy ještě jednou a podrobněji: (K) Získá 72 bodů, na posledního v první úrovni (E) potřebuje nahrát o 60 víc... zbývá mu tedy 12 bodů. 12 bodů se získá za nejtěsnější vítězství. Kolik hráčů může být v jedné úrovni bez vítězství? Maximálně jeden. Z toho všeho plyne, že hráč ze třetí úrovně se může dostat pouze nad posledního hráče první úrovně. No a pak tu máme ještě hráče druhé úrovně. Na začátku měsíce měli na (K) náskok - F 42, G 36, H 30, I 24, J 18. Pro K by ideální situace byla, kdyby si mezi sebou rozdělili body tak, aby měli všichni stejně, protože je potřebuje přeskočit všechny. To se stát může a když se rozdělí všech 180 bodů, co je ve hře, budou mít všichni náskok na K 66 bodů (F uhraje 24, G 30, H 36, I 42, J 48). Takže ano, s 72 body je přeskočí. Ale stačí aby jeden z nich "nespolupracoval" a uhrál o 7 bodů víc. Navíc chceme, aby nejlépe postavený hráč uhrál nejméně bodů a opačně. Takže za předpokladu, že v první úrovni bude opravdu slabý (ne Slabý :-) ) hráč a ve druhé si rozdělí opravdu specifickým způsobem body, stát se to může. Dávám tomu tak 1% a tomu bych určitě neříkal, že se to stane snadno :-)
31. August 2018, 14:46
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - A pokud máš na mysli současný systém, tak to jsem psal hned nahoře, že ten se zkrátka nedá nastavit tak, aby postupovali většinou dva hráči o úroveň a zároveň nebylo snadné postoupit o dvě úrovně. Můžete zkoušet +/- bodíky, ale nepůjde to. Buď jedno nebo druhé. Pokud na tom systému budete trvat, nejspíš to bude chtít speciální pravidla pro tyhle malé ligy, aby nebrzdily obměny v těch velkých.
31. August 2018, 15:15
Roman Zajac
Roman Zajac - Něco k bodům, v tenise existuje jen výhra nebo prohra, remíza možná snad v jiných sportech. Bonus body za výhry by mohly být za bagel, neboli kanár, za méně známý biscuit a rovněž za výhru v tie-breaku, ostatní výsledky s rozdílem 2-4 gamů prostě je jen běžná výhra. Tedy, oceňoval bych snahu hráčů dostat zápas do tiebreaku a protože biscuit je sladší než bagel více bodů za biscuit, ať je větší sranda ...
31. August 2018, 16:45
Roman Zajac
Roman Zajac - opravuji, 6:1 je offi breadstick ...
31. August 2018, 17:13
Petr Prášek
Petr Prášek - Brno Squash 3 úroveň - pokud se nezmění pravidla budeme v říjnu hrát skoro ve stejném složení , dojde pouze k jedné změně . To se mi nelíbí. Do třetí úrovně se probojoval pouze jeden hráč z 10 ve čtvrté úrovni. Z třetí úrovně do vyšší se nedostane nikdo. V ostátních úrovních je situace podobnà.
1. September 2018, 15:58
Miroslav Petruška
Miroslav Petruška - Ahojte, no a co tak nastavit jeste body za umistneni v tabulce. Ted davam priklad u squashe. Treba prvni dostane 4body, druhy 3b, treti 2b, ctvrty 1b a patej 0b. Nebo klidne dvojnasobek ci trojnasobek toho. To si uz musite nasimulovat vy. Tyhle body se zapocitaji do rebricku kola. Z toho pak jasne vypadnou postupujici a bude aj vetsi diference mezi hraci (nebude tolik hracu se stejnyma bodama). Stary system to zohlednoval,proc to neponechat. Byl zalozenej hlavne na tom. To si myslim,ze bylo spravne.
1. September 2018, 22:43
Miroslav Petruška
Miroslav Petruška - Jinak skoncil jsem toto kolo nejakym zazrakem druhy, takze by se mi to samozrejme aj dost hodilo. :-D. Hlavne kdyz nekdo by protestoval proti tomu, tak se podivejte pro jistotu jestli neskoncil na 4tem nebo 5tem miste. Takove odpovedi pak neberte moc v potaz. ;-)
1. September 2018, 22:47
Miroslav Petruška
Miroslav Petruška - Jeste me napadlo,ze to klidne dejte treba: 8b, 6b, 4b, 2b, 0b. A kdyby byla rovnost vyher a score mezi treba druhym a tretim hracem tak by dostali oba 5bodu. Nevim jestli by ale mohla vzniknout,ale asi jo.
1. September 2018, 22:57
Miroslav Petruška
Miroslav Petruška - Alespon by se pomohlo tim jakemu takemu posunu v rebricku. U mne treba ve 4.urovni vyhral Luda Rektorik a byl na prvnim miste. Normalne by jednoznacne postupoval podle stareho sytemu do 3 urovne. Ted ale ne. Toz neco je asi spatne. Timhle mim navrzenym sytemem by se tam dostal. Toz Ludo, drzim palce! ;-) Verim ze se to snad povede. Jinak by ten sytem z meho pohledu urcite znamenal krok zpet. :-(
1. September 2018, 23:39
Luďa Rektořík
Luďa Rektořík - Ahoj. Projel jsem žebříček brněnského squashe od první do čtvrté ligy. Ještě pár zápasů chybí, ale vypadá to, že v každé skupině dojde pouze k jediné změně!!! Tohle je za mě jednoznačně špatně a co jsem se bavil s pár soupeři, byl by to pro ně důvod i v lize skončit. Vždyť o tom sestupu a postupu to bylo. Skočit nahoru, zahrát si s lepšíma, ego dostalo facku... Nebo sestoupit a vydřít si postup zpět. Nic proti soupeřům, ale nechci hrát např. tři čtyři měsíce po sobě pořád se stejným...
2. September 2018, 10:27
Miroslav Petruška
Miroslav Petruška - Kdysi zustaval v stejne lize 1 hrac a 2 sli nahoru a 2 dolu (cili 4 se presunuli). Ted 4 zustavaji a jeden se presune. Vetsinou ten co skonci prvni nebo ten co skonci 5ty. Cili kazde kolo by tohle sklamalo jednoznacne 4 lidi. Nekde aj celou skupinu,kde by se nepovedlo nikomu postoupit. Takze to vychazi tak na 4x mensi posun v lize oproti starymu sytemu.
2. September 2018, 15:49
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Teď aktuální dotaz - Jak se bude určovat pořadí v případě stejného počtu bodů.
2. September 2018, 18:17
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Sestavení žebříčku je popsané v pravidlech.
2. September 2018, 20:03
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - ...ale průběžné zobrazení pravidlům neodpovídá
2. September 2018, 22:05
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Kuba by ti na to řekl, že je to chyba, která se nedala odhalit dříve než v ostrém provozu ;-)
2. September 2018, 22:42
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Prostě v tomto systému v případě rovnosti bodů dle pravidel :
3. September 2018, 07:14
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Pokračuju na novém řádku po vložení entru - 1. rozdíl vítězství, 2. počet vítězství, 3. rozdíl setů, 4. počet vítězných setů, 5. datum registrace, to vše podle odehraného kola. Možná by bylo dobré a spravedlivější např. celkový počet bodů v hrané sezóně, v případě rovnosti ještě v předešlé sezóně. Teď např. v Brně, badminton rozmezí mezi 6. a 7. ligou je rovnost bodů u 6 hráčů a poslední z nás "sestupuje". Osobně mě netěší, že "postupuju" díky několika výsledkům S.S, ale s tím se budu muset psychicky vyrovnat. Ještě jeden poznatek - postupujeme z naší skupiny (7liga) tři do šesté ligy a to je v šestce o skupinu míň.
3. September 2018, 07:40
Luďa Rektořík
Luďa Rektořík - Autoři nového systému, jaké máte zpětné vazby? Předpokládám, že si to na nás budete chtít vyzkoušet ještě v září než začne nové kolo... Ale první tři ligy squash Brno- čtyři stejní hráči+ jediná změna! Na to hráči nebudou potřebovat ligu. Dávno se znají, mají na sebe kontakty. Nikdo nechce hrát pořád se stejnými! Takže stručně a samozřejmě subjektivně- chtěli jste spravedlivější ligu, ale zničili jste její funkčnost.
3. September 2018, 08:52
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Ahoj, děkuju vám všem přispěvovatelům, sportovním analytikům, řekl bych až matematickým expertům :) Děkuju za spousty nápadů, zatím se k nim konkrétně nebudu vyjadřovat, ale je možné, že se k některému z nich v budoucnu vrátíme. Zatím ale dejme šanci současnému systému v praxi, jak píšete výše. Ať jen neměníme, nechme to chvilku stabilizovat. Otestujme a poučme se z toho. Kdo nic nezkusí, na nic nepřijde. Tím se řídíme od začátku a myslím si, že díky tomu je liga tím, čím dneska je. Takto jsme došli i k tomuto odvážnému kroku s novým systémem. Je možné, že se ukáže, že to byla slepá ulička a vrátíme se, ale i tak je to podle mě dobře. Zjistíme totiž, že tudy ne, což bychom jinak nevěděli, a taky při tom třeba přijdeme na něco, co si z tohoto ponechat. Ještě bych rád reagoval na poznámku, že nám platíte i nemalé peníze a tak bychom po vás neměli chtít, abyste to s námi i vymýšleli. Náš přístup je takový, že když nám platíte nemalé peníze, měli bychom se vás zeptat, co chcete, a my vám to podle toho uděláme. A to dle vaší zpětné vazby děláme celé ty 3 roky i teď. A teď ke dnešku. Upravili jsme ještě o pár bodů rozdíl mezi skupinami tak, jak se nám zdá citlivost v rámci možností nejlepší. Viz výše Aktualizace v článku. Pojďme to společně v dalších měsících vyzkoušet, zkritizovat a vytunit a vytvořit společně systém, který nemá v ČR, ani ve světě obdoby.
3. September 2018, 17:21
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Tak jsem se podíval na žebříček Brno badminton a dovrtali jste to neskutečně. Např. Martin Novotný pád ze 6.ligy do 8.ligy neodpovídá úrovni. Vidím, že opravdu tápete a nestojíte si za svým i když jste to chystali a počítali během přípravy a to je opravdu zle. Teď budou přesuny mezi ligami obrovské jenom proto, že ve skvoši by zůstala první liga stejná (nebo tak nějak). Teď budou zase ve skupinách na průměrné úrovni přesuny a propady nespravedlivě velké. A co bude za měsíc, když se budou zařazovat do systému noví a staronoví hráči, to Vám nezávidím.
3. September 2018, 18:30
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Tomáši, nezlob se na mě, ale pořád tu čteme jen sluníčkové řeči z nějakých psychokurzů. Buď upřímný a konkrétní. Dnes jsem se dočetl, že "K naší radosti to po změně minulý týden vypadá celkem dobře." Prosím, dej sem konkrétní čísla, statistiku, na základě které to vypadá celkem dobře. Teď zrovna hraju v Plzni tenis a když se podívám na něj, tak: Mezi 1. a 2. úrovní jeden přesun, mezi 2. a 3. jeden přesun, mezi 3. a 4. žádný, mezi 4. a 5. jeden a mezi 5. a 6. jeden. To máme 4 přesuny místo 10ti. To snad nevypadá dobře, ne? Prosím kontruj svými čísly. A co mi nejvíce vadí je to upravování na základě aktuálních výsledků. Rovněž už jsem tu někde psal, že máte data za řadu let fungování ligy. Můžete vzít třeba výsledky za nekolik posledních měsíců, napasovat na ně současný systém a vyhodnotit pohyby. Pak třeba upravit body a znovu vyhodnotit. To už by mělo nějaký význam a dalo dobré body (nebo byste zjistili, že současný systém není schopný splnit to, co od něj chcete, ale to už jsem tu taky popisoval a dal i zdůvodnění). Tomu říkám testovat. Ale vy radši budete x měsíců čekat a měnit, až všechny otrávíte. Je to prostě snazší a bez námahy. Ano, jako matematický expert nekoukám na to, co píšete, ale jaká je realita.
3. September 2018, 20:08
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - A pokud se ptáš, co chceme, tak za sebe můžu říct, že chci zpět náboj. Aby páté sety ve squashi, tie-breaky v tenise apod. zvyšovaly tepovku. Když je mezi těsnou porážkou a těsným vítězstvím malý bodový rozdíl, je to o ničem. Dále chci pestrou paletu soupeřů, protože na tom se člověk zlepší, ne že bude využívat slabin soupeře, se kterým hraje každý měsíc.
3. September 2018, 20:14
Michal Řezáč
Michal Řezáč - "Náš přístup je takový, že když nám platíte nemalé peníze, měli bychom se vás zeptat, co chcete, a my vám to podle toho uděláme." Tohle Vám nikdo nevyčítá. Ptát se a testovat jste ovšem měli z maximální možné míry před tím, než na nový systém přejdete, ne potom. Teď tu máme už měsíc web s 200 chybami / nedotaženostmi a špatně nastaveným systémem postupů a sestupů (který je zrovna ukázkovým příkladem toho, co se dá krásně otestovat předem). A další měsíce budeme "zkoušet, kritizovat a tunit"? To je fakt smutné.
3. September 2018, 20:44
No user profile picture
Pavel Vrchota - Teď jsem se fakt rozesmál. Předně si prosím uvědom, že tohle už dávno není vysokoškolská liga, ve které většina z nás před mnoha a mnoha lety začínala a měla tak mraky času na to něco zkoušet, tunit a podobně. Jsme zaměstnaní lidé, kteří mají rádi sport a proto jsme tu. Zároveň ale taky máme svoje rodiny a starosti, od kterých za tím sportem odcházíme. Takže pokud chceš něco zkoušet a tunit, tak to dělejte na testovací verzi a ne na nás jako na pokusných králících. Pravedla každé ligy musí být jasná a funkční, takže každý měsíc hraju se soupeři, které jsem si zasloužil a kteří jsou pokud možno vyrovnaní s mojí úrovní. Zároveň každý měsíc musím jasně vědět, jak musím zahrát, abych postoupil/sestoupil/zůstal v aktuální lize a fakt se nebudu prohrabovat bordelem, jestli někdo náhodou 2-3 ligy pod mojí úrovní shodou okolností nevyhrál svoji ligu způsobem, že mě přeskočí aniž bych to vlastně vůbec tušil.. Psal jsem to Kubovi a sem si to dovolím napsat taky, poslední měsíc tomu dáváte fakt na prdel se vším všudy.
4. September 2018, 09:25
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Jako sprváný sluníčkář vám děkuju i za negativní příspěvky :) Petře na badmintonu v Brně přibylo v září do ligy hodně hráčů a to i navrátilců, proto ten sestup z 6. do 8. úrovně. Stejně to fungovalo i ve starém systému a za měsíc nás čeká stejná věc, jako ve starém systému. Zařadit spoustu hráčů, kteří v létě nehráli, a vysvětlit těm, co hráli, proč nejsou v úrovni, kterou čekali. Jirko, máš pravdu, přesná data nemám. Ale s Kubou a Peťou jsme všechny stávající ligy simulovali a upravili body tak, aby u velkých lig postupovali a sestupovali průměrně 2 hráči a u malých průměrně o trochu více, než jeden. A díky za upřesnění toho, co chceš ty. Spousta dalších vidí jako důležitější vyrovnanost, ale i tak se pokusíme vyhovět tvým přáním. Michale, nesouhlasím s tebou úplně, žádný nový web není spuštěný úplně bez chyb a hotovo. Často se dějí i horší věci, kterých jsme se báli. Spadne server a podobně. Pavle, dobře, budu to mít na paměti a zkusíme tomu na prdel dávat méně.
5. September 2018, 15:18
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Odpověď Tomáši z 5.9. : Sestup o 2 ligy Martina Novotného, jak jsem psal nebyl způsobený počtem navrátilců. Psal jsem to ještě před zahájením zářiového kola a nikde veřejně nemohlo být kdo přibude. Jednoduše jsem se podíval na žebříček těsně před ukončením kola (i teď je to stejné) a byl na 61.místě. Píšu to jenom pro pořádek a vysvětluju to, protože tvoje odpověď je mylná. Teď je v sedmé lize, takže se musel taky někdo odhlásit. Ale prakticky sestup hráče z posledního místa šesté ligy, bez jediného vítězství bude znamenat sešup do ligy osmé, po tomto kole deváté a možná i desáté.
6. September 2018, 22:35
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Ještě k bonusu za vítězství, aktuálně tam žádný není přinejmenším v badmintonu, squashi, beachi, pingpongu apod. V tenise jestli dobře koukám tam jsou 3 body za vítězství klasické, 2 body v případě vítězství v tiebreaku. Oproti tomu v badmintonu jsou v podstatě 3 body za zápas (pro oba soupeře, tedy žádný rozdíl, je to tam jen, aby za zápas nebyly záporné body) a pak +1 bod za vyhraný set, -1 bod za prohraný set. 0 bodů za vítězství. Dříve to bylo vše krát 2 a za vítězství byl +1 bod.
3. September 2018, 21:50
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Vojto, my si myslime, ze tam bonus za vitezstvi mame. Kdyz se treba divame do tabulky zde https://www.vaseliga.cz/pravidla/badminton/praha , tak za 3:2 jsou 4 body a za 2:3 2 body. To je bonus za vitezstvi 1 jeden bod. A to podle nas neni malo, je to stejne jako za jeden uhrany set. Proporcionalne je to jen o trochu mene, nez bylo ve starem systemu (3b ku 2b za prohru 1:3).
5. September 2018, 15:29
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - je to jednoduchá soustava rovnic o 4 neznámých (body za vyhraný set, body za prohraný set, body za odehraný zápas, body za výhru), všechny tyto neznámé jsou tam potřeba a body za odehraný zápas prostě nebudou v žádném uvažovaném systému 0. A každý set se hraje vlastně o 2 body. Buď ho vyhraju já a mám +1 bod a soupeř -1 bod, nebo naopak. To jsou ty fotbalovými trenéry často zmiňované zápasy o 6 bodů, pokud hraju s někým s kým si bezprostředně konkuruju v tabulce.
7. September 2018, 10:30
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Tak jsem teď trochu počítal. Řešil jsem zápasy na 3 sety, tj. pro ping-pong a tenis by se to muselo rozumně modifikovat. 1) Souhlasím s Jirkou Egermaierem, že nastavení bodů za zápas a bodů za ligu nestačí k tomu, abyste dokázali zajistit rozumnou obměnu soupeřů (to považuji za důležitější než vyrovnaní soupeři, pokud by měli být stejní), umožnili rychlejší prostupnost pro špatně zařazené/vracející se hráče a zároveň zabránili příliš snadným postupům o více lig hlavně v nejvyšších úrovních. 2) námět s body za žebříček není špatný, je tam ten vliv „nahrání si bodů do dalšího měsíce“, ale je nutné vidět i druhou část a to že sestupující hráč bude trochu zvýhodněn při boji o postup zpět, tedy nahrané body nebudou až takovou výhodou. Navíc to je vcelku komplikované. 3) proto mi přijde lepší bodovat umístění v té pětičlenné skupině. Když to přeženu, tak dostatečně vysokými body za toto umístění se vrátíte k původnímu systému, ale to není cílem. 4) základem z čeho vyjít, je určit bodování zápasu, vyjdu ze současného 6-5-4-2-1-0. Tj. zjednodušeně řečeno vyhraný set je +1 bod, prohraný set je -1 bod, k tomu nějaké body za zápas, aby se ani poražený nedostal do mínusu. Abych si uvolnil ruce pro celočíselné rozestupy mezi skupinami, tak bych to vynásobil alespoň třemi, tedy 18-15-12-6-3-0. A doplnil bonus za vítězství, dejme tomu na úrovni 2/3 zisku setu (dosud byla 1/2), čímž se to zaokrouhlí na pěkných 20-17-14-6-3-0. Maximum za kolo je tedy 80 bodů. Doplním body za pořadí ve skupině, pokud chci usnadnit obměnu alespoň dvou soupeřů směrem vzhůru a alespoň dvou směrem dolů, tak klidně 20-17-10-3-0, ale s tímto lze velmi volně hýbat klidně na dvojnásobek, či ještě přiblížit 1. a 2. místo. 5) tam kde nechci posuny o 2 ligy, tak nastavím (pro prvotní úvahu) rozdíl mezi ligami na půlku maxima získaných bodů, tj. rozdíl mezi 1. a 2. ligou bude 50 bodů. Pro postup bude muset první uhrát o 30 bodů více než poslední z vyšší ligy. To vcelku jistě dosáhne, pokud nebudou obě skupiny extrémně vyrovnané. Ale za běžných okolností je na 1. místo nejvýše jedna prohra, na poslední místo maximálně jedno vítězství, tedy pokud ta vítězství nebudou těsná bude to stačit. Na druhé místo už občas stačí i dvě prohry, stejně tak jde s dvěma výhrama skončit předposlední. Ale v takovém případě mě asi neurazí, že nedojde k výměně. Pokud to bude běžný stav s 1 výhrou, resp. 1 prohrou, tak musí ten z nižší ligy uhrát o 36 bodů víc v zápasech, to furt je docela reálné. Mimochodem, v skupině se včetně bonusů za umístění rozdělí 250 bodů. Tj. při naprosté shodě výsledků 50 na osobu, k tomu může mít stejně bodů ten nejhorší z vyšší ligy a nejlepší z nižší ligy. Vzhledem k tomu, že tento stav není možné z daných bodů poskládat, mohu si dovolit nastavit rozestup menší, klidně tak 40-45 bodů a stále tím relativně spolehlivě zabráním skokům z 3. do 1. ligy a navíc tím usnadním výměnu hráčů na 2. a 4. místě. Postup/sestup 3. teoreticky možný je, ale je nutné, aby byl vyrovnaný spodek horní skupiny a vršek spodní skupiny. 6) kde chci umožnit posuny o 2 ligy (a nejspíš ne více), tak dám rozdíl menší. Budu uvažovat, že hráč A, který neztratí ani set by se neměl (těsně) dostat o 3 ligy výše, tj. rozdíl mezi ligami by měl být 25 bodů (tj. pokud liga o 2 výše skončí extrémně vyrovnaně všichni po 50 bodech, tak budou mít stejně jako poslední člověk z ligy o 3 výše a A s 4x 3:0). Z důvodů uvedených výše (matematická nemožnost tak vyrovnaných výsledků a vcelku nepravděpodobnost stavu i tomu blízkého) lze případně ten rozdíl ještě o pár bodů snížit. Pak vítěz i druhý v tabulce i s relativně špatnými výsledky postoupí, protože díky bonusu za pořadí na 5., resp. 4. ve vyšší lize ztrácí jen 5, resp. 9 bodů (při rozdílu mezi ligami 25 bodů). 7) Tj. můj návrh pro 3 setové sporty: 20-17-14-6-3-0 bodů za výsledek zápasu, skreče asi za 16, resp. -7 bodů. 20-17-10-3-0 bodů za umístění v pětičlenné skupině. Rozestupy lig 44 – 33 – 22 bodů (dejme tomu 44 pod každou jednoligou, 33 pod každou dvojligou, 22 pod každou trojligou). Chtěl jsem to namodelovat na srpnu na jedné malé a jedné velké lize, ale nějak je v žebříčku bordel, že s tím nejde rozumně pracovat.
4. September 2018, 00:47
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Vojto wow, cenim si moc tehle nemale prace a smysluplneho navrhu systemu :) Pridani bodu za umisteni ve skupine vidim jako jeden z nejlepsich kroku, pokud nebude soucasny system fungovat. Ted pockejme, ale je mozne, ze se k tomuto navrhu vratime.
5. September 2018, 15:44
Jakub Dohnal
Jakub Dohnal - Mě osobně hrozně štve, že v novém bodování je za 3:S stejný počet bodů jako za 3:1. Mám potom hrozně malou motivaci snažit se odehrát zápas, kde bych si teoreticky mohl i zapsat skreč (kolega je nekomunikativní a musím ho honit, popř. zbývá velmi málo času). S větším rozdílem pro vítězné/poražené souhlasím také.
4. September 2018, 07:18
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Ahoj Kubo, za 3:0 je 6b a za 3:S jen 5b. Ale chapu te tak, ze by sis pral vetsi rozdil. Rozumim a uvidime, co dalsi odezvy. Diky
5. September 2018, 15:46
Image 1
Pavel Vrchota - Nazdar, když jsem včera koukal v jedenáct na tenis a kluci z první ligy badmintonu čtyřhry mi poslali smsku, že k obecnému překvapení nejsme v první, ale v druhé lize, bral jsem to spíš jako žert. Pak jsem pochopil, že nejenom, že jsme z třetího místa první ligy s dvěma výhrami 3:0 a 3:1 dokázali spadnout do dvojky, ale že dokonce pátý tým první ligy spadnul do ligy třetí.... Když jsem psal komentář k Vámi uvažované změně v oblasti názvu týmů, bral jsem to spíš jako společenskou událost. Tentokrát si dovolím být poněkud nasranější - poměrně opodstatněně bohužel.
4. September 2018, 08:12
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - To je vlastnost, nikoli chyba. Chybou je, že taková vlastnost vznikla. Mimochodem, systém umožňuje i sestup z 1. místa ve skupině a ze 2. místa k tomu není potřeba ani až tak velká shoda výsledků (a to nemluvím o doplnění nových hráčů, ale čistě o tom, že není problém, aby první dva hráči v každé ze skupin 4. ligy měli alespoň stejně bodů jako 2. hráč ve třetí).
4. September 2018, 09:31
No user profile picture
Pavel Vrchota - Co na to mám Vojto napsat, nezkoumal jsem ten systém, protože (jak už jsem napsal) regulérně jsem vůbec nepředpokládal, že může kdokoliv nasadit systém, který umožňuje pád z prvního nebo druhého místa v dané lize.... Jestli to budeme považovat za chybu nebo vlastnost už je tak nějak asi jedno. Protože naprosto absurdní situace, že se jeden měsíc bude hrát extra vyrovnaně první liga a další měsíc budou týmy z první ligy rozstřeleny do druhé a třetí ligy a v první lize se objeví úplně nových pět týmů - jak to tak nějak říct no slušně... To není chyba, není to ani vlastnost = to je prostě demence jinak to těžko zhodnotit přece to asi chápeme všichni...
4. September 2018, 09:58
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Rozumim rozcarovanosti Pavle. Jde o to, ze logika noveho systemu je jina, nez stareho. Neni nikde dano, ze 2 hraci postoupi a 2 sestoupi. Stejne se tak casto nedelo ani u stareho systemu kvuli navrativsim hracum, novym hracum a odchozim hracum. Zebrickovy system by te ale mel posunout k novym souperum (alespon nekterym) nehlede na cislo urovne. Nevim, jestli jste si toho vsimli, ale s novym systemem jsme upravili take cenu v prubehu sezony - nebude se snizovat. Chceme tim odrazovat nove hrace od vstupu do ligy v prubehu sezony a tim snizit rozcarovani z nepostupu vyse.
5. September 2018, 15:56
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Ještě pár poznámek k novénu bodování a moje postřehy. Ti kterým hrozí sestup o dvě ligy, hrozí při rovnosti bodů v žebříčku porovnávání rozdílů vítězství a proher, setů atd. dle pravidel a budou se porovnávat vítězství např. mezi 6. ligou (sestupující) a 9. ligou(postupující). Ano, je to příklad hodně limitní, ale pro ilustraci jasný, že se budou porovnávat "jabka s hruškama". Proto navrhuju opět jako první kritérium při rovnosti bodů žebříčkové body sezóny, a dále sezóny předešlé, popř. ročníku. Můžete namítnout, že budou znevýhodnění hráči noví a hráči co např. v létě nehrají, ale potom budou naopak odměněni ti co hrají pořád a pravidelně. Návrhy jako extra body za něco (např. vítězství, kanára atd.) považuju za zcestné, komplikované a především by udělali systém ještě více nepřehledným a pro mnohé zmatečným. Při systému rozřazování dle žebříčku, by měla další kritéria vycházet ze stejného principu, jinak z toho bude zmatený babylón. Nářky, že některé skupiny budou stejné jsou na místě, ale taky záleží kombinaci jednotlivých výsledků. Neobhajuju nový systém, měl jsem z něho obavy, jenom se snažím najít způsob, jak z toho rozumně pro nás všechny ven. Já osobně si klidně zahraju dva měsíce se stejným soupeřem, než když narazím na někoho, kdo je o třídu výš nebo níž, Potom je to ztráta času a utrpení pro oba.
4. September 2018, 08:13
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Při rovnosti bodů teď automaticky postoupí hráč z nižší ligy, protože logicky (nejspíš) musí mít více vítězství. Šlo by tam narvat jako první pravidlo, že rozhoduje počet bodů za ligu, ale zas byto trochu omezilo počet postupů/sestupů.
4. September 2018, 09:21
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Než hrát zápasy, kde to bude utrpením pro obě strany, tak raději se stejnými soupeři. Ale uznávám, že mě se to mluví, když budu asi hrát ligy, kde budou tři skupiny, takže se to protočí. P.S. Je to malichernost, ale nedalo by se už nahradit termín ÚROVEŇ něčím "sportovnějším" ? Potom by asi název neměl být Vašeliga , ale Vašeúroveň. ;-).
4. September 2018, 09:46
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Petře a Vojto, diky za navrhy. U rovnosti bodu to samozrejme zmenit muzeme, ale uvidime chvili, jak se to chova takto a jestli to umoznuje pohyb nahoru dolu tak, jak bylo zamysleno. Vašeúroveň LOL :) Uz jsem to nekde popisoval, ale zmenili jsme, ptz liga je zavadejici, pouziva se i pro cele schema, pro uroven i pro skupinu. Proto bychom ji aspon my odted radi pouzivali jen pro schema. :) Ale pokud nas jinak hraci ukamenuji, tak zmenime :)
5. September 2018, 16:02
Image 1
Pavel Vrchota - Sorry, kliknul jsem enter takže minulý příspěvek klidně smažte. Systém lig existuje hlavně proto, aby mezi sebou hráli jednotlivci nebo týmy, které jsou co nejvyrovnanější a tím nedocházelo k tomu, že tam mezi sebou budou hrát týmy, které nejen, že si nezahrají, ale které z jedné strany se tam jdou nudit a ze strany druhé přemýšlet o com, kam jsem se to dostal. Když jsme v minulém kole diskutovali ten váš nový super systém smáli jsme se tomu, že přeci není možné, aby z první ligy někdo padnul do třetí a už vůbec ne že z třetího místa můžeme padat do druhé (to nás ani nenapadlo). Nevím jak v ostatních sportech, ale v naší lize je úroveň a rozdíl mezi první a druhou ligou obrovská a rozdíl mezi třetí a první ligou asi jako cesta z Evropy do USA přes Asii. Marně přemýšlím, kdo tento systém vymyslel a proč k tomu vůbec došlo. Pokud jste se tedy rozhodli vytočit spousty lidí tím, že zpřehážete lidi mezi ligami mnohdy o dva stupně dolů a nahoru, tak se Vám to povedlo a můžete být spokojení. Že nám tím obecně jen znechutíte hraní Vám vadit samozřejmě nemusí. Když čtu komentáře nad sebou tak mě trochu uklidňuje, že již je tu zřejmě dalších pár jedinců, kteří již vyšli do ulic s květinami oslavujíce nové změny v systému ligy, které přinesly opravdu samá pozitiva a sociální jistoty. Chtěli jste nový web = ok, vypadá to jinak. Chtěli jste jednodušší vyhodnocování = ok, že zapisuju výsledek tak, že přemýšlím, zda jsem dneska hrál proti "V. a S." nebo "P. a B" místo proti názvu týmu neřeším, je to marné. Ale pokud máte pocit, že budeme hrát ligu, kde si jeden měsíc zahrajeme s vyrovnanými týmy a další 1 - 2 měsíce na sebe se soupeři budeme nevěřícně koukat proč se potkáváme a máme spolu hrát tak určitě ne. Měli jste funkční systém, který tady fungoval spousty let. Hraju VŠ (dnes Vaší ligu) skoro od jejího začátku a nechápu co Vás motivovalo k tomu objevovat Ameriku. Pokud to tady takto bude vypadat i do budoucna včetně rozdělení lig a naprosto nesmyslné a stupidní migrace mezi úrovněmi, pak lze velmi brzy předpokládat, že se s Vámi rozloučí spousta hráčů, kteří si chtějí zahrát a nechtějí každý měsíc s nadšením čekat, že je z třetího místa pošlete o jednu nebo dvě ligy dolu, protože to zrovna tak vyšlo. Předpokládám, že stejně tak nadšení budou týmy z třetí ligy, které se shodou Vašeho nového systému dostanou naprosto nesmyslně do ligy první a tam si nepinknou.. Tož tak, řekl bych dobrá práce ale jak už tu někdo napsal, na motivační kecy neni nikdo zvědavej, jsme tu proto, abychom hráli vyrovnané zápasy s vyrovnanými soupeři a věděli jaký výsledek musíme uhrát, abychom spadli nebo někde zůstali. Poslední rozřazení nemá se systémem jakékoliv ligy nic společného, je to jen jakýsi podivný matematický model pro sport naprosto nevyhovující. Tak hodně zdaru, musím říct, že po dvou letech opravdu dobrá práce.... Bohužel.
4. September 2018, 08:22
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Pavle je to vsechno mozne, jak pises. Doufam v opak. Nase duvody pro zmenu byly: 1. Odstranit 6-clene skupinky, ktere lidi stvou. 2. Zlepsit postupy skrz zuzeni ligy. 3. Umoznit lepsi vyrazeni z ligy pri zraneni. 4. Umoznit lepsi nasazeni navratilcu a novych hracu. A ohledne postupu o 2 ligy: pohyb ob 2 ligy spousta lig pouziva, napriklad velka a uspesna liga Hamru. Tam vzdy 2. postoupi o 1 ligu a 1. o 2. A funguje jim to. Ale to my nechceme, neverime tomu. Na druhou stranu si myslim, ze pri vyjimecnem vysledku je to zadouci a tak by k tomu pri soucasnem nastaveni i melo dojit.
5. September 2018, 16:13
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Viz návrh delší text výše. Základní myšlenkou je bodový bonus za umístění v 5členné tabulce. Je to jen nástřel, byl jsem líný tahat si k tomu všechna data, ale udělal jsem model dopadů za srpen na malou, střední a velkou ligu. https://goo.gl/ZMCWD8 https://goo.gl/PZtno3 https://goo.gl/N4TyNW
4. September 2018, 15:22
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - především tam nemám doladěný to pořadí v těch skupinách, odhaduji na základě pořadí v rámci úrovně, to v žebříčku není a jinak bych ta data komplikovaně musel parsovat z webu, což je otrava.
4. September 2018, 15:24
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Vojto, dekuju, cenim si casu i energie. Podivam se jeste az budu mit vice casu, nechci to odbit.
5. September 2018, 16:14
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Vojto, tak jsem si to prohledl podrobneji a nevypada to spatne. :) Tak se k tomu vratime az prijde cas a muzeme se z toho odrazit. Diky
6. September 2018, 10:01
Image 1
Pavel Vrchota - No, včera jsem si přečetl email od Kuby. Vyšlo mi z toho následující, což potvrzuje i Tomáš v komentářích.
6. September 2018, 10:39
Image 1
Pavel Vrchota - Bože ten enter a dělání odstavců - s tím by se taky mohlo něco udělat.... Vaše důvody pro úpravu systému ligy byli: 1) Co největší míchání soupeřů, 2) Odstranění 6ti členných skupin... Podle toho jste nastavili systém.. Bohužel hlavní zásady každé sportovní ligy jsou jiné a to: 1) Co nejvyrovnanější skupiny, 2) Férový postup a sestup mezi jednotlivými úrovněmi.. A tím pádem Váš systém jde naprosto protichůdně než by měl fungovat normální systém. Jako největší negativní dopad vidím hlavně to, že čím více se budou jednotlivé týmy zlepšovat, tím hůře na tom dané týmy budou. Protože čím vyrovnanější zápasy budete v ligách hrát, tím hůře budete postupovat a spíše Vás bude více sestupovat i přesto, že jste se zlepšili a to je teda sakra demotivační záležitost. Už se nebudu moc rozepisovat, ale někdo tady nahoře psal pěkný příklad: Poslední dva měsíce jsem hrál se soupeřem, se kterým jsem jednou vyhrál a jednou prohrál a teď s ním budu hrát zase, tak by to asi být nemělo ne? (myslím, že to byl tenis někde nevím nebudu dohledávat)..... To je přeci k smíchu, člověk si stěžuje, že hraje se sobě rovným soupeřem a bude s ním hrát znovu což dokazují vyrovnané zápasy a považuje to za "v nepořádku???". Radši bude hrát s nevyrovnaným soupeřem jen proto, že to je někdo jiný???? Co na to říct, pokud jste podlehli podobným nesmyslům a nářkům pak prostě půjde úroveň ligy velmi rychle do háje. Zbytek je v mailu, který si jistě mezi sebou s Kubou přepošlete tak nemá význam to psát sem. Není prostě dost dobře možné hrát ligu, kde Já jako hráč nejsem schopen ovlivnit svůj postup/sestup nebo setrvání, protože když konečně začnu hrát vyrovnaně se soupeři, kteří mě poráželi, budeme mít všichni tak málo bodů, že stejně sestoupíme:)))) Je to tak absurdní, že víc už to být opravdu nemůže promiňte hoši...
6. September 2018, 10:47
Tomáš Fendrich
Tomáš Fendrich - No, o tom jednom člověku tři měsíce po sobě jsem psal já, a určitě jsem si nestěžoval! Byly to dva vyrovnaný zápasy "na krev" a bude třetí. Ale tohle bude jiný u první/druhé a nižších lig, páč v první asi těžko můžu čekat pořád nové lidi. Když jsem v páté, a vím, že o ligu nademnou je deset lidí se kterýma si zahraju, a o ligu podemnou je dalších deset lidí, se kterýma si zahraju, a v mé lize je dalších devět lidí, se kterýma si zahraju, tak je divný v systému, který chce zaručit obměnu soupeřů,že se stane, že hrajem tři měsíce po sobě spolu. V minulém systému bylo v podstatě jisté, že (od druhé ligy níž) se s nikým nesetkám dva měsíce po sobě, tady to najednou nefunguje? Psal jsem to spíš pro srovnání, že cílem těch nových změn bylo jak píšeš "míchání soupeřů", ale to se naopak zhoršilo. Jestli je ten cíl v pořádku nebo v nepořádku už je další věc. Pokud ale rezignujeme na obměnu soupeřů, tak si můžu ušetřit těch 555 třikrát do roka a můžem si chodit zapinkat jen tak - to už tu konec konců taky někdo psal.
6. September 2018, 11:20
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Pavle, vždycky a všude píšeme o tom, že nejdůležitější je vyrovnanost. Dále jsme chtěli systém co nejvíce přiblížit starému, čili postup dvou, sestup dvou. Umožňujeme výjimky při výrazných výsledcích. To jsem ti psal už předevčírem nebo včera. Více podrobností máš opět v mailu.
6. September 2018, 15:24
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Pavle, v tom se, myslím a už to tu výše psal Tomáš, zásadně liší pohled hráče z prvních pár lig, kde (především v první lize) obměna hráčů nemůže být tak velká a hráčů z nižších lig, kde mi ta vyrovnanost nepřijde až tak zásadní, prostě se nepotkávám se nevyrovannými soupeři. Za poslední rok jsem byl v 10. i 14. lize, většinou někde mezi a zápasů, které bych považoval za jednoznačné (ať už na jednu nebo druhou stranu) bylo opravdu málo, když řeknu 5 tak to je opravdu horní odhad. Tedy mě je relativně fuk, jestli sestoupím nebo postoupím (ano, trochu mi to zvedne ego), ale platím si za to, že dostávám pestré soupeře, že přijdu na kurt a potkám člověka, s nímž zahraju vyrovnaný zápas, on hraje ligu 3 roky, já 4 roky a ještě jsme se spolu nepotkali. Původní systém myslím umožňoval, že mimo první, druhou a (dle počtu skupin) možná poslední ligu šlo rozdělení udělat tak, abych s jedním hráčem nehrál 2 měsíce po sobě. Což bylo super a žádná úprava bodování v současném systému nezabrání tomu, aby se toto dělo mnohem častěji.
6. September 2018, 22:06
No user profile picture
Pavel Vrchota - Kubo výborně. Píšeš, že nejdůležitější je vyrovnanost. Dřívější systém zaručoval mnohem větší vyrovnanost od první do poslední ligy než nový, takže v tom máme jasno samozřejmě. Ohledně střídání soupeřů starý systém opět zaručoval mnohem lepší střídání soupeřů než ten nový - dle komentářů nejen zde ale více méně pohledu na ligy obecně, takže v tom máme taky jasno. Takže nám zůstává zrušení 6ti členných skupin, které systém jako takový stejně neřeší a jde jen o rozhodnutí jakým způsobem zapojit nové hráče = už jsem psal, že rozřazovací turnaj na začátku každé sezony byl ideální prostředek jak to řešit. V průběhu sezony se prostě hlásíte do poslední ligy a nazdar. Vracíme se tedy k původnímu dotazu = co Vás motivovalo k nasazení systému, který funguje hůře ve všech Vámi preferovaných parametrech, než ten starý... Odpověz si sám samozřejmě. Možná Vám už lezu na nervy, ale beru to jako fakt poslední možnost jak odvrátit fakt, že prostě z té ligy zmizí během tří měsíců mraky lidí, kteří už se do ní budou jen těžko vracet.
7. September 2018, 09:08
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Pavle, nesouhlasím. V mailu máš důvody. Pokud to chceš ještě rozebírat, reaguj prosím na mail, věnovali jsme tomu oba spoustu času, je to přehledné, jedeme v jenom vlákně, zkus mi tedy napsat tam. Tady se bohužel ve tvých reakcích ztrácím a není jednoduché reagovat na vše. Díky.
11. September 2018, 09:12
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Díky Tome, žes to znovu připomněl. V nižších ligách (4.-8.) hraje více hráčů na stejné úrovni. Dotaz zní, je možné aspoň u těchto paralelních lig (o 10ti až 15ti hráčích) zachovat pravidlo nových soupeřů? Nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat stejně jako dřív. Máte balík 10ti hráčů, kteří spadají do stejné úrovně, proženete je prográmkem, který eliminuje stejné soupeře dva měsíce po sobě a je to. Nebo se pletu?
6. September 2018, 12:55
No user profile picture
Pavel Vrchota - Zásadní problém je v tom, že pokud zde bude trvalý tlak na střídání soupeřů v ligách a to i mezi skupinami, které jsou na stejné úrovni, tak se tento systém samozřejmě bohužel automaticky promítne i do lig, které nemají svá dvojčata na stejné úrovni, takže automaticky bude docházet k těm nesmyslným pohybům. Na druhou stranu pokud zavedete penalizace u nejvyšších lig tak, aby k těmto pohybům nedocházelo, bude se stávat, že z nich nebude sestupovat při vyrovnaném průběhu daného kola nikdo. K Vašemu požadavku, i kdyby bylo nasazeno pravidlo u lig 4 - 8, kde jsou double skupiny, že nesmíte potkat dva měsíce po sobě stejného soupeře řeší to něco? Potkáte ho totiž každý druhý měsíc... Takže znovu, zase a opakovaně = má smysl měnit tímto způsobem systém když stejně nic neřeší a pouze totálně ničí vyrovnanost v jednotlivých skupinách?
6. September 2018, 13:32
Tomáš Fendrich
Tomáš Fendrich - No na poslední otázku mám odpověď docela jasnou - ne nemá, já chci ligový systém co byl dřív :) Dřív to fungovalo, za dva roky jsem s jedním a tím samým soupeřem hrál maximálně 4x pokud si to dobře uvědomuju, ale stejně tak jsem netrpěl tím, že bych si dobře nezahrál! Jinými slovy obměna hráčů a vyrovnané zápasy není nutně buď a nebo. Samozřejmě zásadní je vyrovnaný zápas, ale to beru automaticky a následně mě i zajímá ta variabilita lidí se kterýma hraju. Teď ve druhém měsíci v novým systému o vyrovnanosti moc mluvit nemůžu, to se uvidí časem, ale obměna zdá se vázne. Zase teda mluvím za dvojligy a ne za ty solo vršky... :)
6. September 2018, 14:25
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Ahoj Radku, nedá se to zaručit - při určitých kombinacích výsledků mohou z jedné skupiny v jedné úrovni zůstat 4 hráči, poté budou BOHUŽEL AŽ od příštího kola hráči rozděleni do paralelních skupin tak, aby se jich v jedné skupině potkalo co nejméně (ve třech paralelních skupinách tedy ve skupině A budou 2, v B 1 a v C 1), takže v áčku bys stejného soupeře potkal...
6. September 2018, 15:28
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Kubo, díky za vysvětlení. Chápu, že to asi už nepůjde jako dřív. Jak to rozřazení tedy teď funguje? Seřadí se hráči např. na 16.tém až 25.místě (4.úroveň) a jakým způsobem se rozdělují do skupin?
6. September 2018, 21:31
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Ahoj Radku, od října se rozhodí tak, aby se nepotkali ti z minulého kola. Když bude ve výběru víc hráčů z jedné skupiny než skupin, tak se rozhodí tak, aby se hráčů z minulého kola potkalo co nejmíň. Zbytek na základě žebříčku tak, aby skupiny byly co vyrovnané. Teď v září bohužel ta kontrola stejných hráčů neproběhla a jelo se jen podle žebříčku.
11. September 2018, 09:08
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Tak děkujeme panu zakladateli za komentáře, ve kterých toho opět není moc konkrétního, zato je znát, že je s odvedenou prací velice spokojen, takže nějaké změny v dohledné době nelze očekávat. Velmi souhlasím s Tomášem Fendrichem, i já vyrovnanost zápasů beru jako samozřejmý základ každého dobrého systému a pestrost jej rozhodně nevylučuje. Takže když píšu, že chci pestrou paletu soupeřů, neznamená to, že to upředňostňuji před vyrovnaností, jak si pan zakladatel vydedukoval. Zjednodušeně: vyrovnanost = ne postupy o 2 úrovně (i Petr Lundák tu uváděl příklad z beďasu, jak není takový postup smysluplný a najednou jej zas chcete umožňovat), pestrost = běžné postupy o jednu úroveň. Starý systém splňoval obojí. Já zas můžu mluvit pouze za solo vršky, v Plzni hraju střídavě squash a tenis (hrál jsem i pinčes, ale tam nás bylo asi 10, to nemá cenu uvažovat) a můžu s klidem říct, že se všemi z první až třetí ligy si v obou sportech dobře zahraju. Není to rozhodně tak, že by člověk měl jen 4 vyrovnané soupeře a systém by ho měl postupně uvěznit s nimi v jedné úrovni. Pavel Vrchota měl zajímavý postřeh s vyrovnanými soupeři v jedné úrovni - pokud budou opravdu hodně vyrovnaní, v současném systému si rozdělí body takovým způsobem, že nikdo z nich nepostoupí ani nesestoupí. Tak proč být v lize, můžou si spolu chodit hrát jen tak. Dobrý systém hodný poplácání po zádech by tohle neměl umožnit.
6. September 2018, 20:13
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - To zas moment, to by bylo relativně nepravděpodobné. Pominu-li možnost větší množství skrečů S:S, tak vyrovnaná liga (u sportů na 3 sety) teď znamená všichni 12 bodů. K tomu 6 bodů za úroveň, tj. k postupu stačí 18 bodů...což klidně mohou mít 3 hráči (s mnohem větší pravděpodobností než, že se 5 hráčů srovná na 12 bodech), tedy vyrovnaná skupina je naopak velká šance většinový sestup, než že by nemohl nikdo postoupit. V tenise jsou body trochu jiné, ale poměr obdobný. Samozřejmě, když bude více velmi vyrovnaných lig nad sebou, tak se to stát může, ale není to moc pravděpodobné.
6. September 2018, 22:19
No user profile picture
Pavel Vrchota - Bohužel realita je taková, že jsem neměl pravdu, vyrovnaná liga = skoro jistý sestup 4 účastníků. V nejhorším možné kombinaci dokonce sestup všech pěti (je to extrémní moment, ale systém to umožňuje).
7. September 2018, 09:00
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Jo Vojto, máš pravdu, už mi totiž nebaví koukat na všechny sporty, takže jsem omezený na tenise do 35 lidí, kde by vyrovnaní měli 30b a 18b mezi skupinami. U větších lig a jiných sportů je pravděpodobnost "zapouzdření" jedné úrovně malá. Jinak Pavle, sestup 5 lidí není možný, 4 pouze v naprosto dokonalém extrémním případě. I tak to ale postrádá smysl a člověk prostě tak nějak necejtí svůj osud ve svých rukou.
7. September 2018, 10:53
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - i 5 lidí může sestoupit (aniž by přibyli noví), ale jen ze 3. do 4., a ze 6. do 7., kde se rozšiřuje schéma.
8. September 2018, 23:26
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Jako nespokojený zákazník musím říct, že snaha o napravení přehmatů ve formě čekání, co to udělá a kolik dalších nespokojených se ozve, mi přijde zoufale málo na to, kolik milionů ročně vyberete jen na startovném. Zasloužený zisk, pokud vše běží ke spokojenosti hráčů. Ale to se neděje. Opravdu bych čekal, že po odhalení přehmatu přijdete do týdne s lepším systémem (když už ne svým, tak aspoň některým ze zde navrhovaných). Zatím jsem tu nezaznamenal kladné ohlasy na současný stav (OK, dejme tomu, že ti spokojení se neozvou). Což tedy aspoň nějakou anketku spokojenosti? Já za sebe můžu říct, že když se nic nezmění, také zvolím vyčkávací taktitku a po několika letech se nepřihlásím do podzimní sezony a počkám, jestli se něco nezmění do jara. Bez náboje a postupů nevidím v lize smysl.
6. September 2018, 20:34
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Jirko,
7. September 2018, 10:35
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Pokračuju po vložení enteru. Odbočka - nedalo by se to nějak opravit ? Pokračuju - Můžeme si za to sami. Křičících bylo sakra málo, když vyšel ještě na starém Webu článek, kde je popsaný přechod na nový Web a tam se objevily informace o novém systému soutěže. Bylo to už těsně před spuštěním a dokonce nadšené reakce jak to bude krásné a moderní.
7. September 2018, 10:43
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Petře, máš pravdu, ale články o novém webu běžely víc jak rok (možná i víc) a opravdu mě nebavilo je číst. Tak nějak jsem spoléhal na to, že bude vše OK. Na nesmyslné bodování jsem upozornil na začátku srpna, když jsem se podíval na svoji skupinu v tenise. Stačil mi na to jeden pohled, aby mi bylo jasné, jak je to mizerně nastavené to, co pánové údajně připravují několik měsíců. Od té doby uplynul další měsíc a úpravy jen symbolické.
7. September 2018, 11:00
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Jirko, články letos byly koncem července (těsně před spuštěním) a někdy na jaře (asi březen nebo duben). Potom ještě minulý rok, ale víc se psalo o webu než o novém hracím systému. To bylo jenom zmíněné bez bližšího popisu co se chystá. Ale během srpna došlo dvakrát ke změně bodování. Např. dopad podle přepočtu starého rozdělení na nové v badmintonu nemohlo jít udělat přesně, protože u nás byl jiný počet skupin v jednotlivých ligách, nyní úrovních. Ale trvám si na tom, co jsem napsal viz komentáře k poslednímu článku na starém webu - "Pyramidový systém byl opravdu jednoduchý, přehledný a motivační. Já budu rád, že si zapinkám s někým na stejné úrovni a jiné ambice nemám, ale uznávám, že moje ješitná soutěživost také hraje roli."
7. September 2018, 13:43
Image 1
Pavel Vrchota - Chcete návrhy tady jeden máte. Vrátit původní systém. Zachovat paralelní skupiny a u těchto paralelních skupin dát při rozřazení algoritmem podmínku, která se snaží (tedy pokud to jde vylučuje) nezařazovat do stejných skupin stejné hráče (bude to fungovat jen na 1 v ideálních případech na 2 měsíce, ale díky bohu za ně zřejmě když čtu, jak vyrovnané jsou ligy uprostřed a ok vím, že pohled z první ligy je extrémní asi což uznávám). Zrušit šestičlenné skupiny a místo nich zavést pravidlo, že v průběhu ligy nefunguje nasazování a začínáte od poslední úrovně. Na začátku každého ročníku zorganizovat vstupní turnaj pro nové hráče, na jehož základě dojde k zařazení do odpovídající ligy. Tímto máte splněny všechny podmínky, které tu opakovaně píšete = vyrovnané úrovně/nejsou 6ti členné skupiny/fluktuace soupeřů a snaha organizátora o zabránění opakování stejných zápasů dva měsíce po sobě. Navíc k tomu jsem Vám přidal zabránění nesmyslných postupů a sestupů. Vymyslet to trvalo dvě minuty a jeden týden čtení komentářů a poslouchání lidí na braníku po nasazení Vašeho systému.
7. September 2018, 09:17
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - nemožnost vstupu nových hráčů do +- vlastní úrovně je nesmysl, protože by v poslední lize byla směs nováčků patřících o mnoho lig výše, a lidí, co to opravdu neumí. Nezahraje si nikdo. To už je lepší ty lidi nasadit tam, kam patří a prostě by někdo sestoupil ze 3. pozice, či nepostoupil, tak jak se to děje na začátku sezóny. Jenže to by bylo řvoucích ošizených diskutérů... Naopak tento systém, až si lidi zvyknou, že žádný postup sestup garantovaný nemaj, dle mě umožní zrušit sezóny. A prostě se přihlásit kdykoli na kolik chci měsíců a v případě potřeby to přerušit. Jen je nutné potlačit ego, a vnímat, že mám pestré a vyrovnané soupeře a neřešit číslo u ligy. Ano, sám s tím mám trochu problém a je mi líto, že jsem v srpnu měl poprvé hrát jednocifernou ligu a kvůli změně systému jsem níže.
7. September 2018, 10:21
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Vojto, to už je ale sportovní seznamka a ne liga! Kdo si chce dobře zahrát jen tak, domluví se s kamarádama a jdou. Ale zřejmě se tu tahle evoluce děje - Vaše liga - > Vaše úroveň - > Vaše seznamka.
7. September 2018, 11:15
No user profile picture
Pavel Vrchota - Zrušení sezónního žebříčku = konec lig. To už je opravdu spíš seznamka a nikdo soutěživý Ti to hrát nebude. Současný systém = jakýkoliv vývoj dolu či nahoru nemáš ve svých rukou a výsledcích, které dosahuješ = ten konec bude trvat trochu déle, ale přestane hrát dříve či později většina těch, které čas od času podobný nesmyslný postup nebo sestup potká opakovaně.
7. September 2018, 12:07
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - mě vždy přišla zásadní ta pětičlenná skupina, v té jsem se chtěl dostat co nejvýše. a zahrát si s vyrovnanými a pestrými soupeři (rozumím, že ve vyšších/menších ligách jsou z logiky věci nižší nároky na pestrost). Pokud je cílem umožnit přístup nových hráčů, tak je nutné je nasadit tam, kam cca patří, jinak si nezahrají nejen oni, ale ani ti, co je vyfasují do skupiny. A pak je jedno řešení dočasně vícečlenné skupiny, druhé negarantované postupy. Jo, existuje mezi varianta, že první místo bude garantovaný postup, poslední garantovaný sestup a 2. a 4. se zařadí dle počtu hráčů, klidně dle žebříčku.
8. September 2018, 23:35
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Osobně bych nové hráče přidával jen jednou za ty 4 měsíce, to myslím každý chápeme, že se někam přidat musí a pak se člověk může ocitnout někde jinde. Ale ne že se to děje každý měsíc. Ale tohle je spíš problém těch paralelních úrovní, mimo ty začátky sezón si nějak nevybavuju, že by se přidávali hráči do horních lig, kde jsem hrál. Takže je mi tohle jedno, za celou ligu už jsem tu orodoval dost a nikam to nevedlo. Pokud si tu stěžuju na malé přesuny mezi úrovněmi, tak to rozhodně není z důvodu přidávání nových hráčů, ale jsou způsobeny špatným nastavení celého systému.
9. September 2018, 08:56
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - To zas rozumím, že je obtížně připustitelné z důvodu ušlých příjmů. Navíc hráči i odcházejí a nezasloužený (myšleno třeba ze 3. místa) posun vzhůru ti hádám nevadí :-) A já vím, že jsem měl už spoustu nezasloužených posunů vzhůru, tedy mi nějak nerozhodí ani nezasloužený sešup dolů, kvůli přidání nového hráče. Je pravda, že to nejspíše není problém nejvyšších lig, kde je fluktuace hráčů asi menší...ale nejvíce je hráčů takové té řekněme střední úrovně, proto jak už jsem tu psal se pohybuju v rozmezí pěti lig a vždy si zahraju vyrovnaně.
10. September 2018, 11:35
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Asi nejsem pochopen. Posuny nebo neposuny kvůli novým hráčům nebo odchodům starých mi vůbec nevadí, s tím se nedá nic dělat. Navíc v horních ligách se to opravdu skoro neděje kromě začátku letní a podzimní sezony. Pokud se hráči přidají do správné úrovně, tak je vše OK a ligu to jen obohatí.
10. September 2018, 12:05
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Zdar chlapi, asi bych tady mohl hekat, že jsem se v srpnu z 16.místa postoupil "jen" do čtvrté úrovně v badmintonu, zatímco podle starého systému bych hrál 3.ligu. Podle soupeřů to je ale úroveň naprosto adekvátní a tak říkám, pojďme tomu dát šanci! Jestli je problém u tenisu, to neumím posoudit (na to se určitě mrknou organizátoři), ale neodsuzoval bych šmahem celý systém pro všechny ligy a počkal, jak se to bude chovat. Nový systém má určitě svoje nevýhody, ale výhody. Zaznělo tady, že není dost motivační, s čímž nemůžu souhlasit, naopak. Odpadají zápasy ve skupině, kde už o nic nejde, protože každý získaný set může přinést bodík, který Tě posune v žebříčku výš a může ti zajisti lepší umístění. Ze všech návrhů výše mi přijde jako nejlepší ten úplně poslední, kde by hráč na 1.místě postupoval, na 5.místě sestupoval a žebříčkem by se řídilo 2.-4. místo. Ještě více by to hráče motivovalo makat v každém zápase o to první místo, nebo aby "neskončili" poslední.
9. September 2018, 13:38
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Myslím, že se tu pořád zaměňují dvě věci. Postupy v ustálené lize a postupy v části, kam se přidávají noví hráči. Pokud noví hráči nepřicházejí, měl by systém umožnit dostatečný přesun mezi úrovněmi, protože to zajistí jiné soupeře na další měsíc. Hrál jsem dobře - ať mam příští měsíc o něco silnější soupeře. Hrál jsem špatně - dostanu o něco horší. Když se přidají noví hráči, no tak se mohou dít věci.
9. September 2018, 21:24
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - S tou motivací - motivace vyhrát zápas by měla být dána větším bodovým rozdílem mezi vítězem a poraženým. Aby si člověk neříkal, uhrál jsem dva sety, ten pátý už můžu vypustit. A že v novém systému odpadají zápasy ve skupině, kde už o nic nejde? To je další z demagogických motivačních hesel, která do nás hustí organozátoři. Záleží na situaci. Jak ve starém tak novém systému se může stát, že je každý zápas důležitý stejně tak, že jich dost o ničem nerozhodne. Představ si, že skupina nad tebou rychle odehraje svoje zápasy a ty tak budeš vědět, že třeba potřebuješ uhrát 40 bodů na postup. Za jeden zápas je max 15 bodů. Takže třeba už po dvou nepovedených zápasech budeš bez šance postoupit. Ve starém systému bys měl třeba ještě šanci na druhé místo ve skupině a měl tak o co hrát. Vyhnutí se sestupu se dá do úvahy přidat snadno. Takže jednoznačně existují situace, kdy nový systém přinese více zápasů, ve kterých už o nic nejde.
9. September 2018, 21:43
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Pokud bys chtěl, aby všechny zápasy o něčem rozhodovaly, muselo by záležet na každé jednotlivé pozici žebříčku (tedy systém, co jsem navrhoval nahoře) nebo na umístění v tabulce, viz Vojtovo systém.
10. September 2018, 07:50
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Jirko, v podstatě souhlasím, já jsem ovlivněný tím, že nad sebou a pod sebou nikdy nemívám 1-členné skupiny (teď poprvé nad sebou jednu mám). Pokud máš nad a pod sebou několik skupin, šance, že je vše odehráno a můžeš začít chytračit s výsledkem je nižší, než když hraješ první ligu a sleduješ si jen pár lidí pod sebou.
10. September 2018, 08:12
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Ještě reakce na "Když se přidají noví hráči, no tak se mohou dít věci. " - to bylo ale i ve starém systému. Po létě přišli noví hráči a všichni jsme klesli o ligu čí více.
10. September 2018, 09:39
Jiří Egermaier
Jiří Egermaier - Přesně tak, přidání nových hráčů tím zamíchá vždy, s tím se nedá nic dělat, tohle tu taky nikdo nekritizuje. To je v pořádku. Bylo by tedy fajn, kdyby se přidávali jen jednou za ty 4 měsíce.
10. September 2018, 11:59
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Ještě bych chtěl poprosit organizátory, aby kromě úprav bodového systému zveřejnili také v jakém stavu je oprava těch nefunkčních věcí na webu. Co se už povedlo odstranit a na čem se teď "maká". Je určitě pozitivní, že nestrkáte hlavu do písku, vnímáte připomínky od hráčů a píšete si "to do list", na druhou stranu, víc jak měsíc je fuč a to zlepšování a "tunění" webu není moc vidět (kromě domlouvání zápasů). Sám jsem dal už několik podnětů, a je pro mě trochu zklamáním, že ta náprava stále nepřichází. Jsou to např. nepraktické rozložení "můj profil", nefunkční sledování soupeřů a sloupec "aktuální dění", anebo taková možná hloupost, ale zato okamžitě opravitelná - a to nesmyslně nazvaný sloupec v tabulce s názvem "zápasy", který ve skutečnosti znamená získané body. Teď se to tedy jmenuje "B.zápasy", ať je to ještě zmatenější.
9. September 2018, 15:07
Petr Lundák
Petr Lundák - Radku, díky za podnět. Ano. Připravujeme článek a video o tom, co už se povedlo opravit a co je v plánu v nejbližší době. Bohužel jsme se dlouho prali s nefunkčním přihlašováním. Vše ale objasníme lépe v tom článku :)
12. September 2018, 23:23
Tomáš Kopecký
Tomáš Kopecký - Takže gemy teď už nehrajou roli?
12. September 2018, 22:57
Jakub Hojer
Jakub Hojer - Hrajou :-)
13. September 2018, 15:08
Jakub Hojer
Jakub Hojer - 6:0, 6:1, 6:2, 6:3, 6:4, 7:5, 5:7, 4:6, 3:6, 2:6, 1:6, S:S, 6:S, S:6 je v bodech toto: 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0, -5, 12.
13. September 2018, 15:08
Jiří Jezdinský
Jiří Jezdinský - Uhrané "gamy" roli hrají - viz tabulka počítání. Staré bodování ale více zvýhodnilo vítězné zápasy. Navíc jsem v návrhu nového bodování nenašel v tenise výsledky 7:6 a 6:7....
24. September 2018, 09:06
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - 9, resp. 6 bodů. výsledky chybí v tom seznamu výsledků, ale v těch bodových přídělech to je. Evidentně překlep.
24. September 2018, 09:11
Roman Zajac
Roman Zajac - Zajímavé příspěvky zaintefesova
4. November 2018, 21:57
Roman Zajac
Roman Zajac - zainteresovaných. V basicu na každém gamu záleží to je jasné. Hráčům dát volnost odměňovat se bonusovimi body za výhry s velkým rozdílem těsným rozdílem tu samozřejmě existuje, body za umístění v lize je tak trochu úkrok stranou, ale nijak nevadí, zajímavé by byli ty opomíjené bonusy za poražení "superhráče/ů", no a kdyby hráči znali svůj " bonus ranking" tak to by bylo super, ne? Přeji adminům ligy aby si za všech těch protichůdmývh požadavků klientů účastníku ligy zachovali duševní zdraví a s PrinceAgile jim ne*dlo v kouli :)
4. November 2018, 22:14
Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!

Payment methods

Platební metody