Načítám…
Poprvé v Olmiku

Poprvé v Olmiku

Vůbec poprvé se Olomouci povedlo zorganizovat badmintonový turnaj VAŠÍ LIGY. A byla to premiéra úspěšná. Kapacita turnaje byla brzy naplněna a v jeho průběhu bylo vidět plné nasazení všech hráčů. Kdo zvítězil a kdo měl Černého Petra?

Nejdříve skupina

Ideální turnajový počet 16 hráčů znamená na turnajích VAŠÍ LIGY 4 skupiny po 4 a následné pokračování do dohrávaného pavouka o vítězství nebo do žumpičky (spodní pavouk). Všechny účastníky čekala stejná porce 6 zápasů, což za 3 hodiny není málo.

IMG_5488.JPG

Hráči byli do skupin nasazeni dle jejich výsledků v lize. A do horního pavouka postoupila osmička hráčů dle předpokladů. Zamotaná byla skupina B. Tři hráči si totiž shodně připsali 1 výhru a 2 remíze. Skóre ze vzájemných zápasů měl nejlepší Roman Krátký.  U druhého a třetího musel dokonce rozhodovat až rozdíl v celkovém skóre. Díky němu byl Eduard Zacha a Černý Petr zbyl na Lukáše Plcha, který se ale později mohl radovat z titulu žumpakrále. Za celý turnaj tak vlastně ani jednou neprohrál, ale skončil až devátý.

IMG_5515.JPG

Boje v pavouku

Všichni čtyři vítězové skupin si pohlídali své vítězství ve čtvrtfinále. Ale nebylo to bez boje. Patrik Huňka zvítězil proti králi tříseťáků a remíz Eduardu Zachovi 2:1 na sety. Eda tak prohrál jediný zápas a nakonec skončil pátý.

IMG_5535.JPG

Ač se Patrik Huňka snažil sebevíc (po úderu z fotky níže snad nakonec i získal bod :)), tak na Václava Smětáka nestačil a v prvním semifinále prohrál 2:0. V boji o třetí místo si ale spravil chuť a radoval se z bronzu.

IMG_5586.JPG

Ve druhém semifinálovém utkání zvítězil nad Romanem Krátkým stejným poměrem 2:0 Tomáš Poštulka. Na Romana nakonec zbyly brambory.

IMG_5558.JPG

Ve finále měl více sil Tomáš Poštulka a stal se tak vítězem premiérového badmintonové turnaje VAŠÍ LIGY v Olomouci. Stříbro bral poražený finalista Václav Směták.

IMG_5630.JPG

A co ženy?

Tři ženy si našly cestu na turnaj a mezi přesilou mužů se jejich výkony vůbec neztratily. Marta Ondrušáková bojovala o titul žumpakrále/žumpakrálovny, ale neuspěla a celkově tak byla na 10. místě. Druhá mezi ženami byla Nikol Pastorková a třetí 

IMG_5629.JPG

Díky za skvělou atmosféru na turnaji a brzy na viděnou! Petr

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Olomouci

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody