Loading…
Po dvou letech

Po dvou letech

Po dvouleté pauze jsme se společně znovu viděli na squashovém turnaji VAŠÍ LIGY v Plzni. A byl to vydařený návrat.

Pauza

Psal se 5. říjen roku 2019, když jsme se společně viděli na squashovém turnaji naposledy. Tou dobou jsme netušili, že pauza bude tak dlouhá. V prosinci 2019 byl turnaj zrušen pro malý zájem. Poté rušil turnaje COVID.

Na Doubravce ve Fit Life mezitím zrušili jeden kurt. Hrálo se tedy jen na 3 kurtech, ale za 4 hodiny si každý zahrál dosyta. Dorazili známé tváře, ale také velký počet nováčků.

Ve skupině

Celkem 16 hráčů bylo rozděleno do 4 skupin po 4. V nich se hrálo na 2 hrané sety a poté se turnaj rozdělil na 8 hráčů do bojů o vítězství a 8 o titul žumpakrále.

Všichni favorité si dle předpokladu zajistili postup z prvního místa. Nejvíce se nadřel Tomáš Holub, který v holubím derby zvítězil o 1 bod nad Luďkem Holubem.

IMG_3460.JPG

Žumpička

V žumpičce se představili také 2 hráči, kteří v sobotu večer nastoupili i v pingpongovém turnaji. Martin Miarko, bronzový z ping-pongu, nálož dvou turnajů během 16 hodin nezvládl a poslední 2 zápasy už kvůli poraněnému kolenu nedohrál.

IMG_3474.JPG

Druhá účastnice sobotního turnaje, Veronika Nováková, na tom byla o místo lépe a zároveň brala ženský bronz. Před Verčou byla v celkovém pořadí i mezi ženami Eva Zámečníková.

IMG_3488.JPG

A nejlepší ženou v turnaji byla Soňa Königsmarková. Ta získala také titul žumpakrálovny za vítězství ve spodním pavouku.

IMG_20211003_141438_1.jpg

O vítězství

Všechna čtvrtfinále skončila 2:0 a radovali se v nich všichni vítězové svých skupin. V prvním semifinále zvítězilo dravé mládí nad zkušeností. Tedy Lukáš Stupka nad Tomášem Holubem.

IMG_3558.JPG

V semifinále číslo 2 na sebe narazili Pavel Sedláček, který byl na našich turnajích poprvé, a Martin Šmejkal, který už má z našich turnajů ve sbírce několik medailí. I přes bojovný výkon Pavel Martinovi podlehl 2:0.

IMG_3510.JPG

V zápase o třetí místo měl více sil na konci turnaje nováček Pavel Sedláček a bral bronz. Finále se hrálo na 3 vítězné sety a byl to krásný zápas na koukání plný dlouhých výměn. První set vyhrál mladíček Lukáš Stupka. V dalším průběhu mu ale už nedal šanci Martin Šmejkal a zvítězil poměrem 3:1 na sety.

IMG_20211003_141549_1.jpg

Díky a brzy na viděnou

Děkuji všem účastníkům, že jste dorazili. Rád jsem vás zase po 2 letech viděl. V neděli 5. prosince na viděnou.

IMG_20211003_141641_1.jpg

vl-petr.jpg
Petr Lundák - Strážce spokojenosti v Plzni

The nearest similar event

Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!

Payment methods

Platební metody