Načítám…
Jakub vládne Pardubicím!

Jakub vládne Pardubicím!

Dominance papírových favoritů v základních skupinách, maratónské zápasy Jirky Janovského i dámský souboj ve čtvrtinále pavouka - to vše přinesl lednový pardubický badmintonový turnaj.

Základní skupiny měly otestovat připravenost favoritů a nažhavenost jejich vyzyvatelů. Vzhledem k velkému počtu volných kurtů jsme si mohli dovolit hrát už ve skupiných na 2 vítězné sety do 11 bodů. Vyřazovací fáze se potom hrála na 2 vítězné sety do 21 bodů.

Skupinová fáze

Skupina A - Favorit skupiny Tomáš Zaplatílek se nenechal zaskočit a postupně si poradil s Petrou Skácelovou, Romanem Mornštejnem i Pavlem Nohejlem v poměru 2:0. Roman s Pavlem poté změřili síly ve třísetovém zápase. Romanovi se povedlo sebrat Pavlovi set, ale svou formu si nedokázal přenést do dalšího zápasu, kde si na něj vyšlápla Petra a vyhrála 2:1. Petra si tak zajistila lepší výchozí pozici do spodního pavouka.


Skupina B - Nejvýše nasazeným hráčem této skupiny byl Jakub Pohan, který svou roli potvrdil v prvních dvou zápasech, ve kterých zvítězil s Tomášem Vlachem i Radkem Novotným. Zápas o první místo s Kamilem Šolarem přinesl o poznání dramatičtější podívanou. Kamil sahal po vítězství, nicméně Jakub dokázal zabrat a došel si pro prvenství ve skupině výhrou 2:1. Souboj o třetí místo vyzněl lépe pro Radka, který porazil Tomáše 2:0.


Skupina C - Jednoznačná záležitost pro Martina Malého, který si bez problémů poradil s Jirkou Šircem, Alenou Zikmundovou i Jaroslavem Bartákem. Druhé místo ve skupině i postup do horního pavouka si zkušeně pohlídal Jarda, když dokázal porazit Alenu i Jirku. Zápas o třetí místo ve skupině opanoval Jirka a šel do spodního pavouka z lepší pozice.


Skupina D - Jiří Janovský potvrdil roli favorita a zvítězil nad Vojtou Šremrem, Tomášem Janotou i Adamem Blahem. Adam, jako jediný pravák ve skupině, sehrál dlouhý, běhavý a napínavý zápas s Tomášem, ve kterém se nakonec radoval z vítězství 2:1. Toto vítězství se ukázalo jako rozhodující pro postup do horního pavouka. Tomáš si v posledním zápase poradil s Vojtou a šel do spodního pavouka ze třetího místa.

"Ty vole, já mám ve skupině tři leváky. To je snad zlý sen!" nechal se slyšet Adam Blaho.


Vyřazovací část

Spodní pavouk

Hned v prvním zápase spodního pavouka došlo na dámské měření sil. Petra Skácelová se utkala s Alenou Zikmundovou, potvrdila lepší formu a zvítězila 2:0. V souboji o 11. místo se Petra utkala se svým přemožitelem ze základní skupiny Romanem Mornštejnem. Roman si tentokrát ukázal větší klid v koncovce a 11. místo uhájil. Petra Skácelová, jako nejlepší žena v turnaji, skončila na 12. místě. Druhá žena v turnaji, Alena Zikmundová, podlehla v souboji o 15. místo Jiřímu Šircovi.


Vítězem spodního pavouka se stal Radek Novotný, který v souboji o 9. místo porazil Tomáše Janotu.

Horní pavouk

Do semifinálových bojů se postupně prokousali Tomáš Zaplatílek, Jakub Pohan, Martin Malý a Jiří Janovský, který postoupil až po třísetovém souboji s Kamilem Šolarem. Semifinálový souboj mezi Martinem a Jakubem vyzněl lépe pro Jakuba, ketrý se po vítězství 2:0 mohl radovat z postupu do finále. Druhý semifinálový zápas nabídl souboj dvou tradičních soupeřů - Tomáše Zaplatílka s Jiřím Janovským. Toto utkání rozhodl až 3. set, ve kterém se mohl radovat Tomáš.


Ve finále se očekával tuhý boj mezi Tomášem a Jakubem. Jakub vstoupil do zápasu jako uragán a hladce vyhrál první set. Ve druhém setu se hra vyrovnala, nicméně Tomáš už na skvěle hrajícího Jakuba nestačil. Jakub Pohan tedy opanoval finále výsledkem 2:0 a došel si pro titul pardubického KRÁLE. Tomáš Zaplatílek se musel spokojit s druhou příčkou.

Utkání o 3. místo nabídlo souboj Martina Malého a Jiřího Janovského. Martin získal první set, Jirkovi se povedlo zápas v druhém setu vyrovnat a rozhodoval set třetí. V něm prokázal více klidu Martin a vybojoval tak bronzovou příčku.


Poděkování na závěr

Rád bych poděkoval všem účastníkům za vzornou účast i za předvedené výkony. Také bych rád poděkoval Pizzerii Chefie - Pardubice za věnované dárkové poukazy pro nejlepší hráče.


Další turnaj je plánován na březen 2020. Budu se těšit na vaši účast!

Nově můžeš sledovat aktuality z VAŠÍ LIGY a také například pozvánky na turnaje na Facebookové stránce VAŠE LIGA - Pardubice.

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody