Načítám…

Březnový turnaj v Pardubicích - titul putuje do Hradce!

Březnový turnaj v Pardubicích - titul putuje do Hradce!
1. Duben 2022
Pardubáci nebyli ve formě, přední příčky opanovali Mechováci.

První turnaj roku 2022 se konal netradičně v neděli, avšak na tradičním místě v tělocvičně Univerzity Pardubice.

Do turnaje zasáhlo 16 hráčů díky čemuž bylo možné vytvořit čtyřčlenné skupiny. Po rychlé rozcvičce a krátkém úvodním slovu jsme se vrhli na skupinové zápasy hrané na 2 sety do 15 bodů.

Skupina A

Pozici nasazeného hráče č. 1 potvrdil Tomáš Pavlištík, který prošel základní skupinou bez ztráty setu a postup do bojů o medaile si zajistil tzv. v suchém triku. Postup ze 2. místa si dvěma výhrami zajistil také Radek Stuchlík. Naopak pozici nasazeného hráče nepotvrdil Vlasta Kubíček, který obsadil až 3. místo a musel se připravit na neúprosné sobouje v "žumpa" lize. Spolu s Vlastou putoval do žumpičky po třech prohrách také Andrij Zeml'anyj.

Skupina B

Černým koněm skupiny B byla bezesporu Lenka Jánošíková, která se této úlohy zhostila jak se patří a v základní skupině neprohrála jedinný zápas. Na vítězství to však nestačilo, protože skupinu po dvou výhrách a remíze opanoval v dobré formě hrající Jakub Pohan, který si tak vydobil lepší pozici do finálové části. Druhým nasazeným hráčem, který nepotvrdil svou pozici, byl Petr Resl, který se musel spokojit se souboji v žumpičce. Spolu s Petrem šel do bojů o co nejlepší umístění také Martin Kladivo.

Skupina C

Ve skupině C potvrdil roli favorita Michal Hroch, který převálcoval všechny své soupeře a vyslal tím jasný vzkaz všem budoucím soupeřům. O postupujícím ze druhého místa rozhodlo až lepší skóre Martina Hudce, který postouil na úkor Petra Roudného. Petr se prezentoval líbivým badmintonem, stačilo to však pouze na boje o nejlépe 9. místo. Spolu s Petrem mířila do žumpičky i stále se usmívající Bára Kowalczyková.

Skupina D

Do bojů ve skupině vstupovali jako nasazení Kamil Šolar a Tomáš Koch, kteří si přesvědčivými výkony zajistili postup a mohli se těšit na čtvrtfinálové souboje. V souboji o 3. místo ve skupině prokázala více klidu Klára Pšenková, která ve dvou setech udolala srdnatě bojujícícho Romana Mornštejna.

Žumpička

Vlasta Kubíček si chtěl spravit chuť a po výhrách postupně nad Bárou, Klárou a Petrem Roudným si došel  pro zasloužený titul žumpa krále. Gratulujeme!

Bedna

Do boje o 3. místo se dostal Kamil Šolar, který nejprve ve čtvrtfinále zdolal Lenku Jánošíkovou, avšak v semifinále nestačil na svého hradeckého kolegu Tomáše Pavlištíka. Kamilovým vyzyvatelem se stal Jakub Pohan, který si ve čtvrtfinále po velkém boji poradil s Tomášem Kochem. Stopku Kubovi vystavil v semifinále Michal Hroch. Jakub si však v medailovém souboji spravil chuť, Kamila porazil a bral konečné 3. místo.

Ve finále si to rozdali kolegové a kamarádi z Hradce Tomáš Pavlištík a Michal Hroch. Tomáš ve četvrtfinále zdolal Martina Hudce, načež si v semifinále poradil s Kamilem Šolarem. Michal ve čtvrtfinále po třech setech prošel přes Radka Stuchlíka a v semifinále si poradil s Jakubem Pohanem.

Finále nabídlu tuhou dvousetovou bitvu, ze které vyšel vítězně Michal Hroch a zaslouženě si odvezl pohár pro vítěze. Tomáš Pavlištík se musel spokojit se 2. místem.

Slovo závěrem...

Všem bych rád poděkoval za účast a budu se těšit na dalším singlovém turnaji, který se uskuteční v sobotu 14.5.2022 od 9:00 v univerzitní tělocvičně. Akci můžete omrknout již nyní zde.

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!