Načítám…
Parádní pinec

Parádní pinec

První letošní turnaj VAŠÍ LIGY v Plzni přilákal 22 hráčů. To z něj udělalo největší pingpongový turnaj v historii plzeňské VAŠÍ LIGY. A poprvé při své účasti nezvítězil Leoš Cipra.

Celá hala pro nás

Tentokrát jsme poprvé využili celé haly Sokolu V, která má 7 stolů. 22 hráčů bylo rozděleno do 6 skupin po 3 a jedné po 4 hráčích. Nejlepších 16 postoupilo do pavouka. Zbytek si zahrál šestičlennou skupinu o žumpa krále. Každého tedy čekalo 6-7 zápasů na tři vítězné sety.

Hned po skupině začalo být jasné, že Leoš Cipra to bude mít s obhajobou prvenství těžké. S na poslední chvíli přihlášeným Honzou Vimpelem, nováčkem na našich turnajích, totiž ve skupině A prohrál. Z ostatních skupin favorité bez problému postoupili z prvního místa. Jen ve skupině D zaváhal Luděk Egermaier a šel až z druhého místa po prohře s Pavel Dvořákem.

V horní části pavouka do semifinále bez problémů a také bez ztráty jediného setu postoupil již zmíněný Honza Vimpel. A ani v semifinále se se soupeřem Václavem Lundákem příliš netrápil.

To ve spodní části pavouka to bylo dramatičtější. Ve čtvrtfinále s Leošem Ciprou jen těsně prohrál Míra Zicha 3:2. To Jiří Egermaier si s Janem Pražanem poradil 3:0. V semifinále to byl pěkný souboj Leoše s Eggym a do finále nakonec šel Eggy, který tak překazil Leošovi plány na obhajobu. Leoš si alespoň spravil chuť v zápase o bronz a s Václavem Lundákem zvítězil poměrem 3:1 na sety. Pro zlato si dle papírových předpokladů dokráčel Jan Vimpel. Nejlepší a jedinou ženou byla Renata Vacíková na skvělém konečném 5. místě.

P_20190126_210346.jpg

Titul žumpakrále si za vítězství ve skupině o 17.-22. místo zasloužil Antonín Sikora, který měl opravdu těžkou základní skupinu a v této skupině o umístění neprohrál ani jeden set.

P_20190126_201048.jpg

Prosím omluvte tentokrát kvalitu fotek, ale fotoaparát musel do servisu. Příště už to bude znovu lepší :)

Brzy na viděnou,

Petr

PS: nezapomeň, že právě probíhá přihlašování do Jarní sezóny VAŠÍ LIGY. 

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody