Načítám…
Největší pingpongový turnaj v Plzni ovládl Lev

Největší pingpongový turnaj v Plzni ovládl Lev

Únorový turnaj byl největším pingpongovým turnajem VAŠÍ LIGY v historii. Poprvé se podařilo naplnit kapacitu 32 hráčů. Premiérové vítězství v turnaji si připsal Shults, vítěz předchozího ročníku VAŠÍ LIGY.

Bylo to poprvé v historii VAŠÍ LIGY, kdy se v Plzni naplnil pingpongový turnaj s kapacitou 32 hráčů. Navíc bylo i několik náhradníků, takže příště raději zajistit místo včas :)


Hráči nejprve hráli ve čtyřčlenných skupinách. První dva postupovali do horního pavouka pro 16 nejlepších. A v každé ze skupin splnil svoji roli nasazený hráč. Všech 8 vyhrálo všechny své zápasy ve skupině a mířili do bojů o vítězství. Doplnila je osmička druhých. Třetí a čtvrtí se utkali v žumpičce. Do jejího finále se dostali Míra Zicha a Adam Posejpal. A na svém prvním turnaji u nás bral hned prestižní titul žumpakrále Adam.


V pavouku top 16 došlo už v osmifinále k prvnímu překvapení. Valery Babitski byl totiž nad síly Petra Vraštila, vítěze dvou turnajů v roce 2022. Petr pak sice už vše vyhrál, ale to stačilo jen na 9. místo.


Z horní části pavouka se tak do semifinále dostali Richard Novák a Oleg Machněv. V jejich vzájemném souboji to pak skončilo 3:1 pro Olega, který mířil na svém prvním turnaji u nás hned do finále.


I druhé semifinále skončilo poměrem 3:1. Zvítězil v něm Lev Shutls nad Mílou Faflíkem. Míla tak musel pro zisk další medaile vyhrát v zápase o bronz. A povedlo se mu to. Dokázal přehrát 3:2 Richarda Nováka. Ríša byl stejně jako na posledním turnaji čtvrtý a musí na svoji první medali ještě počkat.


Lev Shults sice vyhrál loňský ročník VAŠÍ LIGY, v tom současném ještě neprohrál, ale turnajové vítězství mu zatím unikalo. Tentokrát mu byl překážkou Oleg Machněv. Je zajímavostí, že oba pochází z Ruska a oba v Česku působí jako duchovní. Jen každý u jiné církve. Byl to tedy i souboj církví :) V něm nakonec dokázal zvítězit zástupce evangelistů, Lev, 3:1 na sety. Pravoslavní berou stříbro zásluhou Olega.


Díky všem účastníkům turnaje, že dorazili a vytvořili tak nový rekord v počtu účastníků pingpongového turnaje VAŠÍ LIGY v Plzni. Na viděnou na dalším turnaj v sobotu 1. dubna. A ne, není to apríl :)

Petr

Petr
Petr Lundák - správce ligy v Plzni

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody