Načítám…
Nej sezóny 2022 běžeckých závodů VAŠÍ LIGY

Nej sezóny 2022 běžeckých závodů VAŠÍ LIGY

V sobotu jsme ukončili posledním závodem sérii 12 závodů na 5 a 10 km VAŠÍ LIGY v Braníku. Pojďme se podívat na některá nej sezóny.

Základní statistiky

  • Počet závodů 5 a 10 km: 12
  • Počet účastí 5 a 10 km: 2 360
  • Počet "Věrných běhen" (6 a více účastí): 67 (47 mužů a 20 žen)
  • Počet dalších závodů: 5 (3 traily a 2 půlmaratony)
  • Celkový počet účastí (včetně trailů a půlmaratonů): 3 108

Nejstarší účastník

Titul nejstaršího účastníka našich závodů obhájil podruhé v řadě Milan Procházka. Letos oslavil 81. narozeniny. Na novoročním závodě zdolal 10 km za 56:22.


Tradičně nejstarší účastnicí mezi ženami je Anna Křepelová. Byla také nejstarší letošní věrnou běhnou. Zaznamenala 8 účastí. Snad se na mě nebude zlobit, když uvedu její věk 67 let. Aničce navíc chybí jen 3 závody do toho stát se první ženou v klubu stovkařů (100 a více účastí na našich závodech).


Nejmladší účastník

Nejmladším účastníkem byl stejně jako v loňském roce Tomáš Hoffelner. Letos oslavil deváté narozeniny. Doplnil ho navíc také devítiletý Marek Pazdírek.


Nejvěrnější běžci

Mezi nejvěrnější běžce řadíme ty, kteří se zúčastnili všech závodů v daném roce. Letos jich bylo celkem 9 (zleva): Radim Polak, Martin Perger, Hana Navrátilová, Jitka Králová (po sedmé v řadě), Pavel Koloc, Tomáš Dundáček (po druhé v řadě), Mária Benková a Milan Cibík (po deváté v řadě). Na fotce chybí Vojtěch Holan.


Nejdéle na trati - cena Pavla Koloce

Návrat krále. Pavel Koloc se vrátil zpět na trůn pro běžce s nejdelším pobytem na trati. Však si také sám tuto kategorii před lety vymyslel :) Tentokrát neměl konkurenci. Ve 12 závodech na 10 km se s tratí mazlil skoro 15 hodin (14:53:31). Před druhým Vojtou Holanem měl tak náskok necelých 5 hodin. Zajímavostí je, že mezi Vojtou a třetím Radimem Polakem byl rozdíl jen 14 vteřin.


Na opačné straně závodníků je ten, který se na trati zdržel nejméně. Letos tento primát má Štěpán Kuriš, když v březnu běžel 5 km za 15 minut a 53 vteřin (pátý nejrychlejší čas naší trati). Další účast už nepřidal.


Nejlepší běžci na 5 km

Nejlepší běžce ročníku u nás vyhodnocujeme z pravidelných běhen (minimálně 6 účastí). Řadíme je podle průměrného času z 6 nejlepších. Letos přebrali poháry a ceny od našich partnerů Mercuria Laser Game, Bowling Radava, a Top4Running. Všichni také byli uvedeni do síně slávy.

Mezi muži na 5 km se oproti loňsku o 1 místo vpřed posunul Jiří Kadlec (průměrný čas 17:50) a poprvé v ročníku zvítězil. Byl to pro něj čtvrté pódiové umístění mezi nejlepšími 3 v ročníku. Naopak poprvé se mezi nejlepší dostali Vítězslav Král a Václav Chadim. A bylo to napínavé do posledních metrů. Nakonec byl mezi druhým a třetím rozdíl pouhá 1 vteřina. O tu byl lepší Vítězslav Král a bral druhé místo s průměrným časem 18:14.

Mezi ženami poprvé zvítězila Jaroslava Pokorová (průměrný čas 23:36). To Veronika Veselá (25:21) zlepšila loňskou třetí příčku na letošní druhou. A poprvé se mezi 3 nejlepší v ročníku dostala Mária Benková (25:35).


Nejlepší běžci na 10 km

Mezi běžci na 10 km zvítězil Vojtěch Bližňák (průměrný čas 34:01). Bylo to jeho třetí celkové vítězství v ročníku a celkově pátý pohár. Naopak poprvé se mezi nejlepší 3 dostal Daniel Kupidlovský (35:18). A třetí byl Jiří Kabelka (35:55), který dokázal svůj průměrný čas oproti loňsku o 1 a půl minuty zlepšit. Jirka navíc nechyběl od ročníku 2015 mezi nejlepšími 3 v ročníku ani jednou!


Mezi ženami celkově zvítězila již po třetí Petra Davídková (45:21) a bylo to pro ní šesté umístění mezi nejlepší trojicí. To premiéru mezi nejlepší trojicí měly druhá Markéta Teodoridu (47:53) i třetí Lenka Bayerová (48:25).


Nejšťastlivější

Mimo odměny pro nejrychlejší nezapomínáme ani na naše "věrné běhny" (alespoň 6 účastí). Všichni obdrželi poukaz na koloběžku zdarma od Topsports centrum a také E-book "Funkční trénink pro běžce: BASICS" od silového trenéra běžců Libora Pozníčka. Brzy jim dorazí na email elektronický diplom a vylosovali jsme také hlavní ceny v ročníku (ohledně předání se v nejbližší době ozveme):

  • 3× poukaz v hodnotě 3 500 Kč na nákup na Top4Running: Martin Šuška, Martin Šandera, Tomáš Jelínek
  • 2× sud piva (15 litrů) od pivovaru Moucha: Jitka Králová, David Pospíšil
  • 2× poukaz na kompresní podkolenky SLS3 v hodnotě 990 Kč: Václav Krouský, Jiří Kadlec
  • 5× hra dle výběru od Get Out Fun: Pavel Chrpa, Jiří Vábek, Jenda Širl, Tomáš Dundáček, Vladimír Chvátal

Termínovka 2023

Chceš být naší věrnou běhnou pro ročník 2023 nebo dokonce běhnou nejvěrnější? Vezmi do ruky kalendář nebo se rovnou přihlas. Musíš mít alespoň 6 účastí a potom můžeš také něco vyhrát :) 

Děkujeme také našim letošním partnerům. Byli jimi pivovar MouchaLifefoodTopsports centrumTop4RunningMercuria Laser GameBowling RadavaSLS3Complex Fitness a Get Out Fun.

Petr

Petr
Petr Lundák - Vrchní běhna

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Další podobné články

Poslední závod v sezóně
Poslední závod v sezóně
26. Listopad 2022

Listopadový závod ukončil letošní běžeckou sezónu VAŠÍ LIGY. Derniéry pro rok 2022 se zúčastnilo 208 běžců.

Platební metody

Platební metody