Načítám…
Náhradní organizátor, ale stejně dobrý turnaj?

Náhradní organizátor, ale stejně dobrý turnaj?

28. Březen 2022

Březnový squashový turnaj začal už ve čtvrtek v poledne, kdy pravidelný organizátor a vrchní kuchař Martin Zapletal zjistil, že horečka ho nepustí dál než tři kroky z postele a hledal někoho, kdo by to zvládl za něj.

Nakonec to padlo na dlouholetého hráče ligy Rosťu Matrku a to, jak se mu to povedlo, posuďte spolu s hráči sami v článku níže.

Na strahovských kurtech se všech 14 natěšených hráčů sešlo už před šestou a čekalo je několik překvapení – jednak je přivítal někdo jiný než obyčejně, tradiční losovačka do skupin netradičním způsobem a bohužel žádná pečená buchta ani koláčky. Vzhledem k počtu lidí se šlo do 3 a 4členných skupin, kde se hrály zápasy na dva sety se započítaným skóre. První dva z každé ze čtyř skupin postupovali do horního pavouka a zbylí do spodního.

Největší boj o postup byl ve skupině A, kde zápas mezi Ondrou Sedlákem a Jardou Makovičkou dopadl úplnou remízou a vzhledem i k vyrovnanému celkovému skóre si dali ještě krátký set do sedmého rozhodujícího bodu. I tenhle dodatečný set byl nejtěsnější možný a po výsledku 7:6 do horního pavouka postoupil Ondra.

Z ostatních skupin postupovali hlavně favorité, kdy z nejvýše nasazených se nepovedlo postoupit pouze Petru Krejčímu, který si to ovšem vynahradil a vyhrál celého spodního pavouka. Horní pavouk nabídl spoustu vyrovnaných zápasů a došlo i na odvetu ze základní skupiny, kdy po remíze v prvním klání v souboji o páté místo David Sufčák porazil Jakuba Semelu.

Do bojů o medaile nakonec postoupili tři vítězové skupin, mezi které se vklínil jeden úplný nováček. Protože zbývalo celkem dost času, tak souboje o medaile probíhaly před zraky všech ostatních, kteří již měli dohráno. A že se bylo na co dívat! O bronz se utkali Pavel ProuzaRichardem Štefánkem, kdy se před rozhodujícím setem povedlo natočit krátké video s později bronzovým Pavlem.

https://youtu.be/pq64CNZw9RI

Ve finále došlo na opakovaný zápas ve skupině, který byl mezi Pepe Delgado ze Španělska a úplným nováčkem Filipem Hátlem. Zápas nabídl spoustu skvělých výměn doprovázených obdivem a potleskem přihlížejících. Konečný výsledek byl sice o poznání těsnější, ale nakonec stejně jako ve skupině vyhrál Pepe. První tři si pak kromě medailí odnesli i zaslouženou tekutou odměnu. Gratulujeme!


Byl to tedy povedený turnaj? Doufáme, že jo – byť i tak zde bylo několik mušek k vychytání. Jedna velká omluva navíc náleží Pavlu Hereinovi, který bohužel musel jít dříve a nestihl se tak objevit na závěrečné fotce, takže příště raději fotku ještě před začátkem turnaje. No a co bylo to úplně nejhorší?

https://youtu.be/xxYu2r_ShRQ

Fotky z celé akce nejde na facebooku VAŠE LIGA Praha ZDE

Výsledky z turnaje a umístění pak najdete ZDE.

Ještě jednou děkuji Rosťovi za organizaci! A příště přijdu já i buchta.



Diskuze ke článku

Zaplo Zapletal
Zaplo Zapletal - Omlouváme se za dočasné potíže se zobrazením fotek - aktuálně se fotky zobrazují obráceně. Na úpravě pracujeme.
28. března 2022, 12:45
Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody