Načítám…
Na Turky nikdo nevyzrál

Na Turky nikdo nevyzrál

Plzeňáci svou tvrz před nájezdem Turků neubránili. Žumpakrálem zářijového tenisového turnaje se stává jeden Turek a celkovým králem druhý Turek.

Finalista poražen ve skupině

Na zářijový turnaj se sešlo celkem 13 tenistů a tentokrát nám chyběly ženy. Hráči byli rozděleni do 4 skupin a nejlepší 8 postoupilo do pavouka o vítězství. Zbylá pětice si to rozdala o prestižní titul Žumpakrále. Ve skupině A si první nasazený a obhájce červnového vítězství Jiří Egermaier počínal suverénně a své zápasy vyhrál 5:2, 5:0, 5:0. Spolu s ním mířil do bojů o titul Michal Tauber. Do skupiny o Žumpakrále pak šli třetí Michal Fürbacher a čtvrtý Jan Turek.

IMG_9659.JPG

Druhý finalista posledního turnaje Michal Rath hned ve skupině podlehl Tomáši Jarošíkovi překvapivě hladce 5:0. Do bojů o prvenství se však dostal. Černý Petr zůstal na Daniela Písaře.

IMG_9475.JPG

Ve skupině C si přesvědčivě došel pro vítězství dle papírových předpokladů Tomáš Pánovec. Oba své zápasy vyhrál 5:0. Spolu s ním postoupil stále se zlepšující Lukáš Voráček a do žumpičky zamířil nejstarší účastník turnaje Zdeněk Holický.

IMG_9513.JPG

Ve skupině D vyhrál Milan Turek, ale Pavel Cigler ho celkem potrápil. Oba pak šli dle očekávání do horního pavouka. Do spodní skupiny šel ze třetího místa Jiří Novotný.

IMG_9609.JPG

Král je mrtev, ať žije sultán

V žumpičce si nejlépe počínal Jan Turek, syn jednoho z favoritů turnaje Milana. Porážku ze skupiny vrátil i Michalu Fürbacherovi a za 4 zápasy ztratil jen 4 gemy. Titul Žumpakrále ho tak neminul.

IMG_9518.JPG

Ve čtvrtfinále byl nejnapínavějším zápasem souboj Pavla Ciglera s Tomášem Jarošíkem. Došlo až na tie-break a v něm si koncentrovaněji počínal Pavel a zaslouženě zvítězil. V ostatních třech čtvrtfinálových zápasech zvítězili favorité Jiří Egermaier, Milan Turek a Tomáš Pánovec.

IMG_9581.JPG

Překvapení se však zrodilo v prvním semifinále. Poměrem 5:1 na gemy totiž zvítězil Milan Turek nad králem posledního turnaje Jiřím Egermaierem. Z druhé části pavouka postoupil do finále Pavel Cigler.

IMG_9677.JPG

V zápase o třetí místo prokázal více zkušeností Jiří Egermaier a bral bronz za vítězství 5:1. Bramborová pozice zbyla stejně jako v červnu na Tomáše Pánovce. Opravdovým vyvrcholením turnaje byl zápas o zlato. V něm byly k vidění krásné výměny a došlo i na tie-brake. V tom nad Pavlem Ciglerem zvítězil Milan Turek a radoval se z prvního turnajového vítězství ve VAŠÍ LIZE.

IMG_9690.JPG

Díky všem za super přístup a parádní výkony i ve vedru, které v neděli panovalo. Budu se těšit na jaře znovu na turnaji! Petr

IMG_9695.JPG

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Další podobné články

6 zápasů za 6 hodin
6 zápasů za 6 hodin
10. Červen 2019

Na prvním letošním tenisovém turnaji VAŠÍ LIGY v Plzni odehrál každý z 16 hráčů 6 zápasů na 1 set do 5 vítězných gemů za 6 hodin na 5 kurtech. Kdo v turnaji překvapil? A kdo naopak zůstal na dně?

Platební metody

Platební metody