Načítám…
Na čem ve VAŠÍ LIZE makáme? Říjen 2018

Na čem ve VAŠÍ LIZE makáme? Říjen 2018

23. Říjen 2018

Na lize se snažíme stále makat dle vašich přání. Co nového jsme zlepšili poslední dobou? Párování platby převodem, white text, tikety atd. Na co se chystáme dále? Nejen na webu, ale i v další práci kolem ligy.

Na čem pracujeme mimo web?

  1. Rozlosovali jsme 84 cen za více než 100.000 Kč pro celoroční hráče a postupně obepisujeme výherce a ceny posíláme - fyzicky i elektronicky.
  2. Připravujeme lednový lyžák, první a možná i nejlepší pařbu roku 2019. Více info a přihláška.
  3. Připravujeme první franšízu - ve Varšavě, spustíme asi na jaře 2019. Držte nám palce.
  4. Organizujeme každý měsíc turnaje téměř ve všech našich sportech, dále běh na 5/10km a tuto neděli i půlmaraton podél Vltavy.
  5. Pomáháme domlouvat zápasy, řešíme konflikty mezi hráči a radíme nováčkům v lize.
  6. Chystáme v půlce listopadu sraz ve Varech, kam se nám přestěhoval Petr Lundák a navíc si hned po přestěhování pořídil potomka. Tak ho omrkneme a taky budeme vymýšlet další zlepšování VAŠÍ LIGY.
  7. Od listopadu spouštíme badmintonovou ligu v Karlových Varech.
  8. Připravujeme pro vás vánoční dárek - nechte se překvapit :)


Co jsme poslední dobou na webu vychytali?

  1. Naprogramovali jsme si vlastní párování plateb a umožnili platbu převodem na náš účet na Fiu. Máte i možnost naskenovat či přetáhnout QR kód a tak předvyplnit platební údaje. Udělali jsme si vlastní řešení, protože jsme zjistili, že GoPay při pomalém převodu nevrací uživatele na náš web a celkově nevyhovuje.
  2. Vytvořili jsme příjemnější výběr platebních metod při platbě za ligu/akci či nabíjení peněženky. Pro desktop i mobilní verzi.
  3. Tikety - správné zobrazování v Můj přehled. Rozpůlení tiketů v týmu u párových lig. A hlavně jsme doprogramovali jejich správné losování s váhami dle počtu tiketů a vítěze 84 cen vylosovali.
  4. Můj přehled - žebříček kola vlevo dole nyní správně zobrazuje 5 hráčů nade mnou a 5 pode mnou. Doteď nesprávně zobrazoval prvních 10 v žebříčku a byl mi tak celkem k ničemu.
  5. Jak jde domlouvání zápasů - tento email některé hráče rozčiloval a tak jsme upravili, že už se nebude posílat hráčům, kteří už přijali aspoň jeden zápas, nebo už zapsali aspoň jeden výsledek.
  6. Lepší namíchání hráčů do paralelních skupin, aby se potkávali s co nejméně hráči z kola současného.
  7. Celá tabulka výsledků v mobilní verzi - toto si hodně chválíte, vy kteří ligu řešíte jen přes mobil. V Můj přehled i ve Výsledky.
  8. Nyní to správně řadí hráče v žebříčku kol při rovnosti bodů - dle ktitérií v pravidlech. (u sezón a ročníku doladíme co nevidět)
  9. Termín zápasu už není možné navrhnout na den po ukončení kola.
  10. Téměř ve všech emailech a na webu jsme doplnili názvy týmů tam, kde se nezobrazovaly (pro párové ligy). Na pár místech nám to ještě zbývá, ale brzy vyladíme.
  11. Odstranili jsme záhadu, kdy někteří hráči se samýma prohrama získali i tak 1 bod :) .
  12. Spoooousta dalších malých chybiček, o kterých se nevyplatí tu psát, ale které dohromady zabraly taky spoustu času a peněz.

Co máme v to-do listu?

  1. Odstranit chybu při změně výsledku po jeho zapsání. Nepřepočítává nám to správně body.
  2. Aktuální dění - aby to opravdu zobrazovalo výsledky a akce sledovaných hráčů. Zatím nám to bohužel nefunguje.
  3. Domlouvání zápasů - doplnění jmen týmů, ještě lepší zpřehlednění terminů větším odsazením, lepší označení přijatého zápasu.
  4. Žebříček - správně zobrazovat počet Skrečů.
  5. Zpřehledníme Můj přehled - pošoupneme jednotlivé bloky více dle toho, co hráče zajímá.
  6. Zobrazení dohodnutých zápasů v 'Co mě v nejbližší době čeká'.
  7. Zobrazit Aktuální dění (sloupeček napravo v Můj přehled) i na mobilu.
  8. Snadné uložení termínu zápasů do kalendáře.
  9. Captcha - aby nemohl zprávy hráčům psát spam robot.
  10. Migrovat komentáře zápasů ze starého webu - z nějakého důvodu se nám nezobrazují.
  11. A ještě mnoho dalších věcí, ale o těch později, až se nám ztenčí tento seznam :)


Budeme moc rádi, když nám dáte vědět další vychytávky :)

Děkujeme za spolupráci při zlepšování ligy a přejeme hodně radosti na kurtu.

Tomáš Reinbergr


Tomáš Reinbergr - zakladatel VAŠÍ LIGY

Diskuze ke článku

Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - ad hotovo 9) proč v rámci toho nedošlo ke zrušení toho omezení ve vypsání termínu na dnes? Především na začátku kola po rozlosování mi last minute termín přijde úplně v pohodě a mnohokrát jsem to využil.
24. října 2018, 09:27
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Ahoj Vojto, domníváme se, že na dnes už se termín težce přes domlouvání dohodne, doporučujeme sms či volat.
24. října 2018, 15:36
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Jakože mám obvolat po rozlosování všechny, jestli náhodou nemůžou? To raději vypíšu termín, protihráč si toho možná nevšimne, možná všimne a nemůže..anebo může a pak zavolá. Prostě je to zcela zbytečné omezení, které obcházím tak, že to vypíšu na následující den a do textu napíšu skutečnost. Ale jasně, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě....
24. října 2018, 19:58
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - První stránka po přihlášení není přehledná, dejte pryč (jinam) Spolehlivost, Tikety, a Reklamu na tričko. Vadí to snad každému, s kým se o tom bavím. Objevilo se to tu v diskusích hned v srpnu, ale po dvou měsících to není ani na TO-DO listu. Naopak výčet aktuálně odehraných zápasů v dané lize, který dřív býval na úvodní stránce, je pořád schovaný jinde. V aktuálním dění se nezobrazují výsledky soupeřů (dobře, na tom prý makáte), ale moje vlastní zápasy (o kterých vím, páč jsem je odehrál). Ať už se to nezobrazuje, není to k ničemu vědět o vlastních zápasech.
24. října 2018, 14:17
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Ahoj Radku, s Mým přehledem chceme pošoupat, máme to pod bodem 5. Aktuální dění chceme přesně tak, jak píšeš, máme to tak zadáno, plus několik dalších věcí. Uvidíme, jestli programátor stihne už na příští měsíc.
24. října 2018, 15:34
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Ještě jeden nápad, nešla by v rámci žebříčku zavést dělící čára za každou úrovní a číslo úrovně, aby hráč nemusel odpočítávat, v jaké úrovni se zrovna pohybuje, ale měl i průběžně okamžitou orientaci, že např. v žebříčku díky výhrám poskočil a pohybuje se v 5.úrovni?
24. října 2018, 14:20
Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - Dobrý nápad, probereme v týmu. :) Díky
24. října 2018, 15:38
Image 1
Pavel Vrchota - Ahoj - podle diskusí na zápasech už Vám to psali i ostatní, ale pro jistotu i sem. Nelze vypsat dva termíny na stejný den (zkusil jsem dneska), to je dost nešťastné. Ohledně rozřazování víc osobně o víkendu na turnaji s Kubou, nemá smysl to psát sem už.
2. listopadu 2018, 09:42
Petr Lundák
Petr Lundák - Ahoj Pavle, díky. Mělo to jít, ale teď jsem testoval a nejde. Opravíme. Petr
26. listopadu 2018, 15:15
Petr Lundák
Petr Lundák - Pavle, promiň. Špatně jsem to napsal. Je to úmyslně omezené kvůli tomu, aby nebyla diskuze příliš nepřehledná. Na konkrétní hodinu se vždy můžeš domluvit v komentářích. Nebo proč přesně bys chtěl vypsat více termínů na stejný den? Díky za doplnění.
26. listopadu 2018, 15:39
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - v situaci, kdy vypíšu termín, že můžu buď do 11 dopo nebo pak po 18 večer, a někdo jedno z toho přijme, tak sice můžu napsat do diskuse, že ta druhá nabídka stále platí, ale bude to tam poněkud ztracené, kdžy bych už na začátku vypsal dvva termíny, tak pokud ten druhý neuzvařu, tak je jasné, že je furt platný. Nemluvě o tom, že nově vypsané termíny jiných hráčů myslím většině chodí do mailu, cizí diskuse pod cizím termínem nikoliv. Tedy pokud napíšu po 18h a nakonec můžu např id do 11h, tak když to napíšu do diskuse, vcelku pravděpodobně si toho nikdo nevšimne. Jasně, můžu termín zrušit a znovu vypsat, ale to je poněkud levou rukou na pravý kouli, či jak se to říká.
29. listopadu 2018, 08:59
Petr Lundák
Petr Lundák - Vojto, jak často se ti stane, že odehráváš dva zápasy ve stejný den, ale jiný čas? Myslím, že to není obecně moc časté. On totiž někdo pak vypsat třeba termíny po hodinách v jeden den třeba 5 termínů a to potom to domlouvání zbytečně dost znepřehlední. Proto jsme takto omezili. Ale pokud by to byl častější požadavek, můžeme zvážit vrácení zpět.
29. listopadu 2018, 15:41
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - já asi nikdy, když už jsem hrál dvojzápas tak hned za sebou nebo s půl hodinou pauzy. Vypisoval jsem to kdysi asi jednou koncem měsíce v časové tísni. Ale nejmíň dvakrát jsem hrál s někým, kdo ten samý den hrál další zápas v jiný čas i na jiném místě. Nicméně tuhle úvahu "myslíme si, že to uživatelé nechtějí" nemám moc rád, obdobně mi vadí výše zmíněná nemožnost vypsání termínu na dnešní den (což jsem používal téměř každý měsíc v den rozlosování).
29. listopadu 2018, 21:25
Petr Lundák
Petr Lundák - Vojto, promiň, napsal jsem nejasně. Naprostá většina zápasů se odehrává buď jednou za den nebo jako dvojzápas. Ideální je tedy domluva v jednom vláknu. Vždy se to musí nějak přizpůsobit. Proto vyhrálo omezení těch, kdo vypsali 5 termínů hodinu po sobě. Chceme, aby se vždy na daný termín dohadovalo v jednom vlákně a bylo to přehledné. Co se týče řešení vypisování na první den kola (a obecně na první dny v kole), tak připravujeme, že bude možné si vypsat na další kolo termíny už před koncem předchozího kola (asi 5 dní).
1. prosince 2018, 09:43
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Což o to, já to pochopil správně. Ale beztak bych to raději řešil nějakým návodem k použití a případně osobní domluvou (vyjet si jednou za měsíc z databáze hráče, kteří vypsali více termínů na jeden den a rozeslat jim předpřipravený email je otázkou chvíle) než prostě úvaha "určitě se najde někdo, kdo to nebude umět používat, tedy to preventivně zakážeme všem". Btw. myslím, že kdyby při návrhu termínu bylo pole delší než na 20 znaků, tak by to taky částečně pomohlo (samozřejme, jde toho tam napsat více, ale reálně je to nepoužitelné). Vypsání termínů, které se automaticky zobrazí po rozlosování nového kola je super nápad! Navíc z toho pro mě plyne, že termíny jsou svázány s osobou, ne skupinou, tedy v případě nějaké změny rozřazení, nedojde ke smazání termínů (stalo se mi kdysi a je to fakt otravné).
4. prosince 2018, 12:19
Roman Zajac
Roman Zajac - Ahoj zdar a sílu, nebylo by proveditelné založit diskuzní fórum rozdělené na obecné, soupeři, web a e-shop s reklamou? Lepší než pátrat v komentářích pod články, řrkl bych. Příkladem https://londontennis.co.uk/forums/forums.php
13. listopadu 2018, 15:56
Petr Lundák
Petr Lundák - Romane, myslím, že stačí mít takto vždy diskuzi podle tématu článku. P.
26. listopadu 2018, 15:15
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - mimochodem, co jste to provedli s tím fontem??? To už jste mohli rovnou vybrat Comic sans
15. listopadu 2018, 22:39
Petr Lundák
Petr Lundák - Hezky, že sis všiml. Mě se zpočátku také nelíbili (dávali jsme nový kvůli podpoře polských znaků), ale pak se ještě drobné font upravoval a teď mi to přijde celkem v pohodě. Co myslíš ty?
26. listopadu 2018, 15:16
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - To mi připomíná mou dávnou taktiku se schvalováním prázdninových cest. Nejprve před rodiči zmínit aspoň Pákistán, a když se proberou, tak říct, že teda pojedeme jenom do Gruzie. Bez toho úvodu by to bylo s plnou hubou keců, takhle to bylo "to je ještě celkem dobrý". Takže je pravda, že v určitou chvíli mi ten font přišel fakt hroznej, pak už trochu lepší (jelikož jsem netušil, že proběhla další změna, tak mi to přišlo divný), ale furt v tom vidím nějaký blogýsek zmalovaný patnáctky.
29. listopadu 2018, 09:11
Petr Lundák
Petr Lundák - :D zajímavé srovnání. Každopádně ta změna byla opravdu rychlá, takže dobré oko :) Nicméně ještě zkoušíme i jiné fonty. Brzy tedy bude snad alespoň na úrovni toho prvotního :)
29. listopadu 2018, 15:33
Roman Zajac
Roman Zajac - velmi s.jobsovská otázka o fontech, na fóru už netrvám, haštag selekce témat mi úplně stačí, děkuji
18. listopadu 2018, 19:26
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Při zobrazení městasportu - v mém případě Brno badmintonu je na úvodní stránce uvedený žebříček celého ročníku. Tento žebříček není k ničemu, leda k tomu jací existují lidé. Pro aktuální dění bych uvítal, kdyby tam byl žebříček probíhajícího kola. Dá se k němu proklikat, ale myslím si, že by tam měl být spíš než žebříček ročníku, který je leda tak pro Vaši statistiku.
22. listopadu 2018, 09:02
Petr Lundák
Petr Lundák - Ahoj Petře, díky za podnět. Žebříček kola máš přímo na svém přehledu dole pod domluvou. Je pravda, že na stránce městosportu je žebříček ročníku, ale na tuto stránku asi běžně nechodíš, nebo ano? Zvážíme změnu, ale tak i žebříček ročníku má svoji váhu a smysl.
26. listopadu 2018, 15:21
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Naopak, já mám právě v oblíbených nastavené jako první zobrazení městasportu, který hraju a tam hned vidím, kdo s kým a jak hrál. Asi budu v menšině, ale mě zajímá co se děje "doma". Když v hlavních sportovních zprávách v TV jako první běží, jak hrají hokej nebo např. košíkovou kdesi na Kamčatce nebo Čukotce, tak se rád podívám co je nového doma. ;-).
27. listopadu 2018, 11:23
Petr Lundák
Petr Lundák - Petře, tohle je právě přizpůsobeno na tvém přehledu. Běžný hráč má pravě toto jako hlavní stránku. Ale jak jsem psal, zvážíme změnu do budoucna :)
29. listopadu 2018, 15:52
Petr Neradilek
Petr Neradilek - A ještě jedna maličkost : ve starém "nemoderním" webu fungovalo to, že když jsem si najel kurzorem na hráče (např. v přehledu odehraných zápasů) objevilo se mi, kolikátou ligu hraje, popř. že zrovna nehraje nic. V záhlaví není vůbec žádná záložka se seznamem hráčů, to je potřeba jít do starého webu nebo listovat žebříčkem nebo výsledky kol.
22. listopadu 2018, 09:14
Petr Lundák
Petr Lundák - Ahoj Petře, díky za podnět. Tento najížděcí element jsme se snažili minimalizovat. Třeba na mobilu, kde je velká část lidí to vůbec není možné takto řešit. Myslím, že po kliknutí si můžeš dohledat. Co se týče vyhledávání hráčů, tak mrkni do horního menu pod tři tečky "..." . Tam jsou stránky ostatní stránky, které hráči příliš nenavštěvovali a nejsou tak v základní menu.
26. listopadu 2018, 15:23
Roman Zajac
Roman Zajac - Mě spíš vadí že se moc nerozdávají lístky na zápasy, hlavně mixu a že se fixluje v jiných soutěžích s volnými kartami do hlavních soutěží a s dotacemi měst na pořádání soutěží, jinak Vaší ligu mám docela rád je taková vesele ponošková.
23. listopadu 2018, 15:58
Petr Lundák
Petr Lundák - :D jsi mě pobavil Romane s "vesele ponošková" :)
26. listopadu 2018, 15:24
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Ahoj, navazuju na téma "co dříve fungovalo a teď nefunguje". Tak například v DISKUSI se hromadí termíny a pod termínem (i jiných hráčů) bývá často dlouhá diskuse, která se mě však netýká. Dříve bylo možné pouhým kliknutím tuto diskusi "zabalit", teď to možné není. Vzniká tak nepřehledné prostředí, ve kterém pak může zaniknout i některý důležitý termín. Ano, vím, že je možné cizí termín "uklidit" pryč, ale to není řešení, já chci mít přehled o zápasech soupeřů, jen mě nezajímá dlouhá diskuse pod termínem.
27. listopadu 2018, 09:14
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Tak ono v současnosti se termíny soupeřů, s nimiž si již hrál, automaticky hází do koše. Tedy přehled na jednom místě stejně nemáš.
29. listopadu 2018, 09:04
Radomír Uhlíř
Radomír Uhlíř - Vojto, nejde mi o prošlé termíny, ale o ty, které se teprve mají hrát. A jde mi hlavně o možnost zabalit rozsáhlou komunikaci dvou soupeřů o jejich termínu
29. listopadu 2018, 09:14
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - já ti rozumím o co ti jde a souhlasím, že by to jít mohlo. Ale v koši fakt nejsou jen prošlé termíny, ale i budoucí termíny soupeřů, s nimiž si ty již hrál.
29. listopadu 2018, 10:13
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Mimochodem - teď si nejsem jistý a neumím otestovat, jestli když ten termín přijme někdo, s nímž si ještě nehrál, tak jestli se ti vytáhne z koše. Hádám, že ne a je to špatně, protože v ten okamžik je dobré to vědět a případně se vecpat na dvojzápas.
29. listopadu 2018, 10:14
Petr Lundák
Petr Lundák - Díky za postřehy pánové. Otestujeme a diskuze by určitě měla jít zabalit.
29. listopadu 2018, 15:46
Vojtěch Hlaváček
Vojtěch Hlaváček - Pokud vám termín překáží tak ho můžete jednoduše křížkem odmítnout a hodit do koše ne?
29. listopadu 2018, 16:00
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - ještě mi vadí, že nejde zrušit termín bez komentáře. Zvláště když není přijatý, tak nevidím důvod tam psát omluvy. Obdobně nejde přidat hodnocení soupeře k zápasu, jehož výsledek zapsal soupeř, aniž bych napsal komentář. Preboha prečo?
29. listopadu 2018, 09:01
Petr Lundák
Petr Lundák - Díky za podněty. To dává smysl. Zařadíme.
29. listopadu 2018, 15:44
Roman Zajac
Roman Zajac - Dvozápas to už zní dkoro jako volání po týmové soutěži dvojic. Ještě deblíka k tomu přistrčit a echolokaci konání zápasu pro přátele v kalendáři a kontaktech v mobilu (viz např. Aplikace MeetUp) a je hotovo :))
1. prosince 2018, 10:18
Roman Zajac
Roman Zajac - Halové MČR v tenise od 21.-26.1. 2019, Milovice TK Milten. Vstup je zdarma že? Jedete se někdo taky podívat?
3. ledna 2019, 21:28
Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody