Načítám…
VIDEO: Na čem ve VAŠÍ LIZE makáme?

VIDEO: Na čem ve VAŠÍ LIZE makáme?

16. Září 2018

Poté, co jsme v srpnu spustili nový web, jsme od vás dostali obrovské množství zpětné vazby - bugy, nápady, otázky. Proto jsme se rozhodli čas od času vypsat, co nového jsme zlepšili a na co se chystáme dále. Nejen na webu, ale i v další práci kolem ligy.

Na čem pracujeme mimo web?

  1. Hodně času nám teď zabírá komunikace s hráči ohledně chyb na novém webu a celkově vysvětlování, jak a kde může udělat hráč to, na co byl doteď zvyklý jinak. Rádi bychom tento čas věnovali jiné práci na lize, ale toto je důležité.
  2. Běží nám kampaň na podzimní sezónu. Snažíme se sehnat co nejvíce hráčů pro co nejkvalitnější ligu na podzim, tedy od Října. Pokud máte někoho známého, komu by se liga mohla líbit, teď je ten pravý čas se přidat.
  3. Připravujeme lednový lyžák, během pár týdnů zveřejníme akci a může začít přihlašování. Nechte se překvapit letošním tématem, my se už teď bavíme. :)
  4. Připravujeme první franšízu - ve Varšavě, spustíme asi na jaře 2019. Držte nám palce.
  5. K naší velké radosti jsme postoupili mezi finalisty na ocenění Český goodwill. Jde o firmy, kterých si lidé váží. Jsme rádi, že lidé oceňují naše poslání nejen dělat radost sportem, ale také trochu inspirovat k ekologii, zdravi a dobročinnosti. Pokud by se vám chtělo hlasovat a to nejen pro nás, budeme rádi.

Co už jsme na webu vychytali?

  1. Spustili jsme nový web, který jsme připravovali 3 roky. Většině z vás se líbí, přestože je známou věcí, že změny namá nikdo rád.
  2. Přihlašování na web - spoustě lidem nešlo, museli jsme vyřešit x věcí pro různé prohlížeče atd. . Zabralo nám to spoustu času.
  3. Trvalé přihlášení - teď už by mělo fungovat.
  4. Emailing - chodila spousta nesmyslů při špatných okolnostech - snad většina vychytána.
  5. Bodování skupin a zápasů - upravili jsme body tak, aby byl pohyb ligami dostatečný a cronem jsme přepočítali všechny výsledky v srpnu.
  6. Domlouvání zápasů - zmenšená profilovka hráče, větší přehlednost. Komentáře odsazeny doprava.
  7. Domlouvání zápasů - termín se objeví v prošlých až den po termínu, doteď mizel už ten den. Spoustě lidí se nezobrazoval kalendář, nebo špatne. Opraveno.
  8. Domlouvání zápasů - po vytvoření termínu či napsání komentáře se stránka nepřenačetla - opraveno.
  9. Domlouvání zápasů - Diskuze přejmenovány na Omluvy a diskuze.
  10. Domlouvání zápasů - upozornění už nechodí, pokud mám zapsané alespoň 2 výsledky.
  11. Komentáře - byl vidět jen jeden řádek a bylo velmi těžké komentovat a diskutovat.
  12. Zviditelnili jsme Vzájemné zápasy na profilu hráče.
  13. Správné zobrazování počtu Skrečů v žebříčku.
  14. Spoooousta dalších malých chybiček, o kterých se nevyplatí tu psát, ale které dohromady zabraly taky spoustu času a peněz.

Co máme v to-do listu?

  1. Možnost platby převodem na náš FIO účet - bohužel v GoPay platební bráně není běžný pomalý převod moc dobře řešen a proto si jeho párování uděláme sami.
  2. Lepší namíchání hráčů do paralelních skupin, aby se potkávali s co nejméně hráči z kola současného.
  3. Aktuální dění - aby to opravdu zobrazovalo výsledky a akce sledovaných hráčů. Zatím nám to bohužel nefunguje.
  4. Domlouvání zápasů - doplnění jmen týmů, ještě lepší zpřehlednění terminů větším odsazením, lepší označení přijatého zápasu.
  5. Celá tabulka výsledků v mobilní verzi. V dobré víře jsme ji teď zjednodušili moc. Snad vymyslíme jak poměrně velkou tabulku na malém mobilu zobrazit.
  6. Zpřehledníme Můj přehled - pošoupneme jednotlivé bloky více dle toho, co hráče zajímá.
  7. Zobrazení dohodnutých zápasů v 'Co mě v nejbližší době čeká'.
  8. Snadné uložení termínu zápasů do kalendáře.
  9. Captcha - aby nemohl zprávy hráčům psát spam robot.
  10. Migrovat komentáře zápasů ze starého webu - z nějakého důvodu se nám nezobrazují.
  11. A ještě mnoho dalších věcí, ale o těch později, až se nám ztenčí tento seznam :)

A tady pro ty, kdo chtějí vědět všechny detaily, je seznam všech úkolů z Freelo (software pro workflow, který používáme a nemůžeme si ho vynachválit.)

Budeme moc rádi, když nám dáte vědět další vychytávky :)

Děkujeme za spolupráci při zlepšování ligy a přejeme hodně radosti na kurtu.

Tomáš Reinbergr
Tomáš Reinbergr - zakladatel VAŠÍ LIGY

Diskuze ke článku

Petr Neradilek
Petr Neradilek - Další drobnost k řešení : 1. zobrazení vzájemných zápasů seřadit vzestupně nebo sestupně podle termínu odehrání - teď je to jaksi napřeskáčku, 2. u vzájemných zápasů uvádět stejné pořadí hráčů - teď je na prvním místě asi ten, kdo zápas do systému zapsal. Je to naprosto nesystematické a nepřehledné díky add 1) i add2).
18. září 2018, 11:16
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - ocenil bych tam i uvedení místa odehrání a hlavně komentáře.
19. září 2018, 09:32
Petr Lundák
Petr Lundák - Petře, díky. V seznamu to máme. A máš pravdu, teď to není optimální.
24. září 2018, 09:00
Petr Lundák
Petr Lundák - Vojto, komentáře by se tam také měly objevit. Při migraci se nepřenesly ty staré, ale také řešíme.
24. září 2018, 09:00
Petr Neradilek
Petr Neradilek - Díval jsem se do žebříčku kola a tam mám 2 výhry a 3 prohry. Nevím jak se mi to mohlo podařit, když je nás ve skupině 5. P.S. Nedalo by se v tom žebříčku ukotvit horní řádek, aby i ti co jsou na nižších patrech viděli bez rolování nahoru a psaní poznámek na papírek, co které číslo znamená?
19. září 2018, 08:05
Milan Svatoš
Milan Svatoš - Ten mailing podle mýho moc nefunguje. U termínu, ke kterýmu přišel koment od dalšího spoluhráče, že by se přidal a já jsem pak odpovídal, nepřišly ani jednomu z nás žádné maily. Spoluhráč si tak myslel, že jeho dotaz nikoho nezajímá a pak byl dost překvapen, že by měl přijet hrát.
19. září 2018, 16:31
Petr Lundák
Petr Lundák - Milane, můžeš prosím napsat o co konkrétního šlo. Prověříme, proč nedorazilo. Díky.
24. září 2018, 08:59
Milan Svatoš
Milan Svatoš - poslal jsem ti mail i se screenem
25. září 2018, 08:47
Michal Řezáč
Michal Řezáč - Další bod do vašeho to-do listu, co by snad stál za zvážení (omlouvám se, jestli to tam už je, nepročítal jsem to celé): Co takhle propojovat hráče, kteří kvůli skreči soupeře přišli o zápas, a nabídnout jim zápas náhradní s někým, kdo o zápas také přišel? Sice máme na každý měsíc slíbené 4 vyrovnané zápasy, ale kvůli skrečům občas realita bývá jiná, a jsem si jistý, že nejsem jediný, koho podobné situace vůbec netěší. A tak proč by se třeba Franta nemohl zeptat Pepy, který je mu žebříčkově nejblíž z hráčů, kteří také přišli kvůli skreči o zápas, jestli si náhodou nechce s Frantou zahrát? (+ Franta a Pepa nejsou ve stejné skupině + Pepa a Franta nejsou v žebříčku moc daleko od sebe) Tohle je jenom nástřel, systém, jak by to do detailu fungovalo, si jistě dokážete promyslet sami, kdyby vám to přišlo jako dobrý nápad. Jsem si ale jistý, že spoustu hráčů by tohle uvítalo. A určitě by se dalo nějak vymyslet, jak by si Franta s Pepou mohli zahrát i o body, aby to byl opravdu plnohodnotný, napínavý zápas.
23. září 2018, 17:20
Petr Lundák
Petr Lundák - Michale, zajímavý podnět. Máme vymyšleno, že se bude moct zahrát přátelský zápas. Tohle ale je spíš nápad do budoucnosti. Každopádně až to budeme domýšlet, tak zvážíme, jak tam tenhle tvůj nápad zakomponovat.
24. září 2018, 08:58
Michal Řezáč
Michal Řezáč - No "tohle je spíš nápad do budoucnosti" nezní moc povzbudivě, nenechte to někde na x měsíců nebo snad let zapadnout, byla by to škoda. Vážně - proč si myslíte, že se někdo u Vás zaregistruje, potažmo u Vás zůstane? Jsem si jistý, že je to primárně kvůli tomu, že si dobře zahraje, a ne kvůli tomu, že se doma může koukat na pěkný web. Co jsem koukal v rychlosti na minulý měsíc, skupin se skreči bylo více než bez skrečů a kolikrát se objeví i skupina, kde hráčů skrečuje víc. Tzn. není to úplně marginální problém, naopak máte příležitost poskytnout hráčům o dost lepší službu. A je to návrh, na kterém se dá jenom získat - ti, co mají zájem sjednat si náhradní zápas, jednoznačně vyhrají, a ti, co ne, tak se pro ně nic nezmění. Drtivá většina těch non-urgent věcí z toho Vašeho seznamu by mi určitě neudělala takovou radost, jako že si skutečně můžu každý měsíc zahrát ty Vámi slíbené čtyři zápasy.
24. září 2018, 19:28
Petr Lundák
Petr Lundák - Michale, chápu. Určitě to ale bude v řádech měsíců. Nejdřív musí web fungovat, tak jak má a potom můžeme začít aplikovat takto velké nové funkcionality. Ač se to možná nezdá, tak jen aplikace tohoto bude trvat možná několik týdnů. Díky za pochopení. Ale neboj se, že by to zapadlo. V plánu udělat to máme od začátku. Petr
25. září 2018, 10:40
Petr Lundák
Petr Lundák - Myšleno od začátku vymýšlení nového webu. Kdybychom ale chtěli udělat všechny takovéto funkcionality hned před spuštěním, tak se nám to nepovede nikdy :)
25. září 2018, 10:41
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Nechci být úplně jízlivý (no dobře, chci, proto to píšu ;-) ), ale co tak koukám na badminton Praha, tak tam jsou posuny mezi 1. a 3. ligou oběmi směry, obdobně postup ze 4. do 2., z 5. do 3., ze 7. do 4. Jasně, teď to částečně můžete zakrýt novými hráči, aleto není úplně systematické. Je čas vymyslet "nové" rozestupy mezi skupinami a bodování zápasů "aby to vyšlo"?
1. října 2018, 09:17
Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - A mimochodem, jeden z obdobných případů v pražských badmintonových čtyřhrách, kdy tam minulý měsíc došlo k prohození mezi 1. a 3. ligou, tak ty prohozené týmy měly tak dobré/špatné výsledky, že se opět prohodili zpět. To skoro vypadá, že je snazší postoupit do 1. ligy za velmi dobré výsledky se slabými soupeři než ze 2. ligy, kde jsou soupeři silnější. A 2. ligu si v dalším měsíci zahrají 2 sestupující z 1. ligy, jeden aktuální tým a 2 postupující ze 4.(!) ligy.
1. října 2018, 09:24
Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody