Loading…
Michal Janotka - Praha nebo Brno? Peří nebo plast?

Michal Janotka - Praha nebo Brno? Peří nebo plast?

18. May 2023

Představujeme další rozhovor se zajímavým hráčem ligy a tentokrát jím je Michal Janotka - hráč badmintonové ligy. A mimo jiné ho můžete znát z televize jako moderátora Krimi zpráv na Primě.

Michal Janotka hraje nyní badmintonovou ligu v Praze, aktuálně pendluje mezi 2. a 3. úrovní a po delším rozhodování se odhodlal přejít z plastu na peří. Začínal ligu ale v Brně, kde za loňský ročník dokonce získal zlato a stal se vítězem mezi badmintonisty! Z toho čtyři měsíce hrál dokonce současně VAŠÍ LIGU v Praze a v Brně. Říkáš si, proč? Dočteš se to v rozhovoru!

1) Jak ses dostal k badmintonu?

K badmintonu jsem se dostal v podstatě náhodou. Kolegové kameramani si čas od času šli po práci zahrát badminton, já jsem šel jednou s nimi a byla to naprostá tragédie :-) Oba mě porazili a já měl co dělat, abych se do toho vůbec trefil. Postupně jsem s nimi ale chodil častěji, a začalo mě to bavit. No a po pár měsících jsem je už porážel a skončilo to tím, že už se mnou ani nechtěli chodit hrát :-)


2) Jak dlouho ho hraješ a jak dlouho hraješ VAŠI LIGU?

Badminton hraji tak sedm let a tuším, že VAŠI LIGU hraji už šest let, od roku 2017. Kromě badmintonu ještě chodím do fitka, kde si udržuji kondičku, která mi na kurtu pomáhá. 



3) U tebe je zajímavé to, že jsi jednu dobu hrával zároveň v Praze i v Brně. Jak dlouho to bylo a jak jsi to dával?  

Ano, VAŠI LIGU jsem většinu času hrál jen v Brně. Začínal jsem někde v šesté lize a postupně jsem se drápal nahoru. Na začátku to nebylo vůbec jednoduchý, zjistil jsem, že úroveň je opravdu vysoká a žádný ze soupeřů mi nic nedal zadarmo. Postupně jsem se ale posouval výš a výš a nakonec jsem se ustálil v první lize. S klukama jsem se už moc dobře znal, každý měsíc jsem měl podobné soupeře a pokaždé to bylo na krev.

Vítěz ročníku 2022 v badmintonu v Brně. 


Jenže hlavně kvůli rodině, tedy partnerce a mimču, malému Nikolasovi, který má teď tři měsíce a také kvůli práci a tomu, že už většinu času moderuji Krimi zprávy na Primě ze studia, které máme v Praze, jsem se přestěhoval právě do Prahy. Čtyři měsíce jsem ještě zkoušel si udržet obě ligy, tedy jak v Brně, tak i v Praze. Časově se to ale nedalo zvládnout, proto jsem se se soupeři v Brně rozloučil a nechal si už jen pražskou ligu.

S partnerkou a synem Nikolasem


4) Nyní hraješ už pouze v Praze. Vím o tobě, že jsi se dlouho bránil peří, takže jsi hrál stále ve 3. úrovni, kde má plast přednost :) Nedávno ses ale rozhodl posunout dál a začal jsi hrát s peřím. Co na změnu říkáš, jaká je hra s peřím? 

Ano, teď už hraji jen v Praze. Kvůli rodině i práci jsem převážně právě už jen v Praze. Zatímco v Brně se první i druhá liga hraje s plastem, tady je to jiné. První i druhá liga se tu hraje s peřím proto jsem nějakou dobu zůstával ve třetí lize, tedy té poslední, kde se ještě hraje s plastem. S plastem jsem hrál od svých začátků, byl jsem na něj zvyklý a s ničím jiným jsem v podstatě nehrál. Nakonec jsem se ale rozhodl, že se zkusím posunout dál a uvolil jsem se k tomu, že zkusím hrát s peřím. No a tak už pár měsíců s ním hraji. Upřímně, je to něco úplně jiného a těžko si na něj stále zvykám, ať už jde o sílu úderu, techniku atd...Myslím, ale, že se zápasovou praxí s peřím to bude lepší a lepší....snad. Nicméně plastu se nikdy bránit nebudu :-)


5) Lehká otázka na závěr a myslím, že v tomto případě pro tebe jak dělaná: Praha nebo Brno? :-)

No, úplně lehká otázka to až tak není.....ale OK, Brno. :-) (Pražáci snad prominou.)

Michale, moc ti děkuji, že sis udělal čas na rozhovor a ať se ti daří jak na kurtu, tak i v osobním životě. 

Za tým VAŠÍ LIGY,


Terka Navrátilová - správkyně ligy v Praze a v Brně

Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!

Payment methods

Platební metody