Načítám…

Máme nového vítěze

Máme nového vítěze
25. Duben 2022
Mezi 23 účastníky pingpongového turnaje v Plzni chyběli vítězové předchozích plzeňských turnajů. Kdo se stal novým vítězem?

Celkem 23 hráčů a hráček ping-pongu se sešlo v sobotní podvečer na turnaj v Plzni. Hráči byli rozděleni do 6 skupin a z nich postoupili nejlepší 2 a také 4 nejlepší hráči ze 4. místa do vítězného pavouka. Zbylých 7 hráčů si zahrálo o titul Žumpakrále. V těchto bojích byl nejlepší Artem Kravchenko, který ve skupině dokázal sebrat set i jednomu z největších favoritů na vítězství Pavlu Dvořákovi, ale na postup ze skupiny to nestačilo. Chuť si spravil alespoň v žumpičce.


V semifinále se sešli všichni čtyři největší favorité na uvolněný trůn vládce pingpongových turnajů v Plzni. Pavel Dvořák, poražený finalista z posledního turnaje, porazil Matěje Futra a poté i Petera Hoanga shodně 3:0 na sety.


Více práce s postupem měl Petr Vraštil, který už jedno vyhrál pingpongový turnaj VAŠÍ LIGY v Praze. Ten poměrně hladce přehrál Kedira Kurhuze. Ve čtvrtfinále ale měl co dělat s dalším zahraničním účastníkem, kterým byl Valery Babitsky. Tam zvítězil Petr až v pátém setu.


Na druhé straně pavouka se do semifinále dostala Petra Malá, čtyřnásobná vítězka pražských turnajů VAŠÍ LIGY. Nejprve si s prstem v nosem poradila se mnou a pak vyhrála 3:1 s Renčou Vacíkovou, což bylo vlastně ženské finále.


Čtveřici nejlepších doplnil Lev Shults, aktuální jednička plzeňské pingpongové ligy. Ten na cestě do semifinále přehrál Michala Matušku a Ondru Zelenku.


 V prvním semifinále zvítězil Petr Vraštil s Pavlem Dvořákem. V druhém se radoval Lev Shults, když porazil jedinou ženu mezi nejlepší čtveřicí Petru Malou. Ve finále ukázal více pingpongového umu Petr Vraštil a může se tak pyšnit mimo pražského i plzeňským titulem z turnajů VAŠÍ LIGY. První medaili z turnajů VAŠÍ LIGY bral stříbrný Lev Shutls. V zápase o bronz zvítězil poměrem 3:2 na sety Pavel Dvořák


Již zmíněnou Petru Malou a Renču Vacíkovou doplnila na stupních pro nejlepší tři ženy Veronika Nováková, která v přímém souboji o třetí místo porazila Elišku Keplovou.


Díky všem, že jste na turnaj dorazili! Věřím, že jste si dost a dobře zahráli a na pingpongovém turnaji v Plzni se budu těšit na viděnou po letní pauze znovu v září/říjnu.

Petr

vl-petr.jpg
Petr Lundák - správce ligy v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!