Načítám…
Kdo mi půjčí raketu?

Kdo mi půjčí raketu?

Ani únor se neobešel bez turnaje pro badmintonové singlisty. Opět jsme se sešli v krásném počtu a užili si prima sportovní večer.

Začátečníci & mírně pokročilí

Skupinka začátečníků a mírně pokročilých se sešla v téměř plné sestavě, a to v počtu 28 hráčů. Jako velkou zajímavost bych ráda uvedla, že se zde potkalo 13 žen, což je opravdu skvělé a doufám, že tento trend bude i na dalších turnajích pokračovat :-)

U žen v této skupině ještě zůstaneme - a to konkrétně u Kristýna Třeškové, která pravidelně na turnaji předvádí velkolepé výkony a umísťuje se na předních příčkách Vašeligáckého turnaje. Nicméně tento turnaj se ji opravdu zadařilo a odnesla si nejen zlatou medaili mezi ženami, ale první místo vyfoukla i mužům :-) Martin Novotný se dušoval že se opravdu ve finále snažil, ale na bezchybnou soupeřku prostě nestačil.

Ženy měly zastoupení i v zápase o bronz, a to konkrétně v Kačce Holmanové, která se utkala s Petrem Protivínským. Tento zápas dopadl sice ve prospěch mužů, ale i tak Kačce děkujeme za skvělou reprezentaci.

3. nejlepší ženou byla Lenka Nedvědová a 3. mužem Ondra Lukáš.

Středně pokročilí

Ve středně pokročilých na sebe hned ze začátku upozornil Sigi, kterému při prvním utkání prasknul výplet, a tak sháněl náhradní raketu. Pomocnou raketu, tedy ruku mu nabídl ochotně Adam Twardzik. Nicméně ani Adamova raketa dlouho nevydržela vypletená a Sigi tak opět sháněl někoho jednak s více raketami, ale zároveň i někoho ochotného či nebojácného, kdo by mu raketu půjčil vzhledem k životnosti výpletu v Sigiho rukou.

Zastoupení žen v této skupině bylo sice o poznání chudší, ale rozhodně ne smutnější. Iva Benešová, která byla z žen nejlepší, se zároveň umístila na krásném celkovém 4. místě. Třetí místo ji nedopřál Ondra Nedvěd. Ve finále se potkal David Sollier s Vojtou Lejskem, kde David potvrdil roli zkušeného hráče a odnesl si domu zasloužené zlato! Jsem zvědavá, zda jej příště uvidíme opět mezi pokročilými :-)

2. místo v ženách obsadila Katka Maťková.


Pokročilí

Pokročilí byli minule (v lednu) smutní, když jsem je nechtěla nechat hrát ve 4, tak jsem jim slíbila, že tentokrát je nezruším, ani kdyby tam nebyl nikdo. Naštěstí k tomuto scénaři nedošlo a nakonec se sešlo 9 statečných, mezi kterými bylo několik zástupců ostatních měst v ČR. Velkou radost mi udělala skupinka z Hradce a samozřejmě Radim, který na turnaj přijel až z Brna. 

Pokročilí hráli skupiny o umístění, kde tedy nebylo do poslední chvíle jasné, kdo se jak umístí, ale měli jsme tam přeci jen 2 adepty, kteří si brousili zuby na nejvyšší příčku. Zdeněk Doležel s Kubou Jíchou si schválně vzájemný zápas nechali až jako zlatý hřeb večera, kdy sice napětí nebezpečně stoupalo, ale únava se také nezadržitelně blížila. O tom svědčilo nejen několik peprných slov, které si hráči vyměnili, ale také heroické výměny, které prověřily plícní kapacitu obou hráčů.

Po kontrole všech výsledků skončil na 1. místě Zdeněk Doležel a za ním o pouhý jeden set horší Kuba Jícha. Bronz si odnesl Karel Stůj.


Poděkování

Velké díky patří všem hráčkám a hráčům za jejich účast, bez které by turnaj nebyl. Velmi si vážím každého jednotlivě, ať už se jedná o novou tvář, kerá projeví důvěru a turnaj vyzkouší, nebo o věrného hráče, který se účastní turnaje pravidelně. 

Dále patří upřímné poděkování Adamovi Twardzikovi, který mi na turnaji pomáhal a Zdeňkovi Doleželovi, který mi vždy zajistí transfer všech propriet na turnaj a hlavně přežívá má proměnlivá psychická rozpoležení v posledním týdnu vždy před turnajem.

Velká vděčnost patří i sponzorům, kteří jsou natolik úžasní a poskytli opět báječné ceny - oblíbená piva od Pivovar Moucha, která jsou mezi hráči velmi populární a musím je tudíž vždy bedlivě hlídat, aby mi zbyla na vyhlášení. V neposlední řadě děkuji za dárkové poukazy od Mercuria Laser GameKaždé spolupráce si velmi vážím!

Fotky z turnaje si můžete prohlédnout na Facebooku.

Příští turnaj

Březnový turnaj se uskuteční 18. března na obvyklém místě a v obvyklý čas :-) Přihlásit se můžete tady.

Mějte se parádně a v březnu ahoj :-)

Klára

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - Díky, jste jeden z mála podniků, kde prodávaj pivo za flexipasy ;-)
14. února 2023, 20:39
Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody