Načítám…
Jak dlouho musím vydržet ve vyšší skupině?

Jak dlouho musím vydržet ve vyšší skupině?

Ani v březnu nebyla pauza v badmintonových singlech a sešli jsme se opět na Braníku, a to v krásném počtu 69 hráčů.

Začátečníci & mírně pokročilí

Skupinka začátečníků a mírně pokročilých značně prořídla ve svých řadách z důvodů jarních prázdnin, což se ale nijak neodrazila na úžasných sportovních výkonech. 

Petr Protivínský zřejmě netušil, že březnový turnaj ovládne a bude muset opustit skupinku Lachtanů, kterou si sám pojmenoval, když si společně se mnou utahoval z Martina Novotného (nově ve středně pokročilých). Martin se (zcela zbytečně) vyděšeně ptal kolik měsíců bude muset vydržet ve vyšší kategorii, než bude smět zpátky níže. Nejprve jsem zcela čestně přiznala, že o žádné takové podmínce nevím, ale nebyla bych to já, kdybych této šance nevyužila a neřekla, že nějakou klidně můžeme hned zavést. K tomu se přisadil Petr spolu s ostatními. Samozřejmě, když jsem Petrovi předávala zlatou medaili, nezapomněla jsem mu připomenout, aby nezapomněl na nové pravidlo po postupu do nové kategorie.

Petr si zahrál finále s Martinem Loudou, který se prozatím tomuto vtípku vyhnul. Bronzovou medaili si domů odnesl Mário Kobida, který porazil v posledním zápase Lenku Nedvědovou. Lenka se tak stala nejlepší ženou v mírně pokročilých a celkově se umístila na fantastickém 4. místě!

2. nejlepší ženou se stala Kačka Holmanová a 3. místo získala Renata Pavlíková.


Petrovi budeme příště držet palce ve středně pokročilých a já si do té doby rozmyslím časový test pro tyto případy. 

Středně pokročilí

Naopak středně pokročilí trávili jarní prázdniny aktivně a dorazili na turnaj v plném počtu, za což jim moc děkuji :-)

Měli jsme tu 2 nové tváře, které se sem poctivě probojovali z mírně pokročilých - Martin Novotný a Kristýna Třešková. Martin mě během večera nahlas proklínal minimálně 3x, ale z mého pohledu zcela zbytečně - i když ze skupiny nepostoupil, v každém zápase se blížil hranici 10 bodů a před rozlosováním do pavouka vypadal, že si zahrál opravdu kvalitně. Samozřejmě mě zajímaly i pocity Kristýny, ale tady jsem už byla proaktivnější a nenechala jsem druhou stranu tolik mluvit, naopak jsem ji rovnou řekla, že postupem času to bude lepší a lepší.

O první místo se utkal Kuba Moravec s Michalem Pecou, kde nakonec zlato vybojoval Kuba. O bronz si zahrál Patrik Fafek s Honzou Kulhánkem, kde vyhrál druhý jmenovaný.

Kristýně sice utekl titul královny žumpičky o 1 místo, ale 1. místo v ženách si už pohlídala. Jako druhá nejlepší tento večer skončila Hanka Vaňková a za ní Katka Maťková.

Pokročilí

Ještě v půlce týdne před turnajem bylo pokročilých pouhých 7, což mi vůbec radost nedělalo. Co mi už určitou radost udělalo bylo to, že se mi 2 měsíce zpět povedlo úspěšně pár lidí vyděsit tím, že jsem tuto kategorii zrušila, což se projevilo nyní tím, že mi preventivně někteří přihlášení psali, že si chtěji zahrát i v menším počtu. 

Nakonec se přihlásilo 15 hráčů a já samozřejmě měla pro změnu zase stres z toho, že mám málo peří. Očividně nebudu nikdy spokojená :-)  Říkala jsem si, že 15 je sice už hezké číslo, ale 16 by bylo přeci jen lepší, tak jsem se po základních skupinách mezi pokročilé vetřela. A jaký byl můj výkon? První zápas jsem měla problém se trefit do kurtu, druhý jsem Zdeňkovi Doleželovi praskla výplet rakety, ve 3. jsem těsně prohrála ve 3 setech sázku o zákusek s Láďou Navrátilem. 

Ale teď k těm zajímavějším a hezčím výkonům:

Zdeněk Doležel se utkal o bronz s Pavlem Dvořákem, ale tentokrát na bednu nedosáhnul. Ve finále jsme mohli sledovat krásný 3setový souboj mezi Kubou Jíchou a Honzou Macháčkem. První místo by si jistě zasloužili oba, ale úspěšnější byl tentokrát Kuba a doplnil tak svoji sbírku medailí o další zlatý kousek.


Poděkování

Velké díky patří všem hráčkám a hráčům za jejich účast, bez které by turnaj nebyl. Velmi si vážím každého jednotlivě, ať už se jedná o novou tvář, která projeví důvěru a turnaj vyzkouší, nebo o věrného hráče, který se účastní turnaje pravidelně. 

Dále patří nemalé poděkování Petrovi a Ivce, kteří mi na turnaji pomáhali a Zdeňkovi Doleželovi, který mi vždy zajistí transfer všech propriet na turnaj.

Velká vděčnost patří i sponzorům, kteří jsou natolik úžasní a poskytli opět báječné ceny - oblíbená piva od Pivovar Moucha, která jsou mezi hráči velmi populární a musím je tudíž vždy bedlivě hlídat, aby mi zbyla na vyhlášení. V neposlední řadě děkuji za dárkové poukazy od Mercuria Laser GameKaždé spolupráce si velmi vážím!

Fotky z turnaje si můžete prohlédnout na Facebooku.

Příští turnaj

Březnový turnaj se uskuteční 15. dubna na obvyklém místě a v obvyklý čas :-) Přihlásit se můžete tady.

Mějte se parádně a v dubnu ahoj :-)

Klára


Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody