Načítám…
Dvě šestnáctky

Dvě šestnáctky

Co více si může organizátor přát než ideální turnajový počet 16 párů? Na badmintonovém turnaji ve čtyřhrách se to povedlo dokonce dvakrát. Díky, že jste dorazili!

Organizátorka singlů, Klárka Pšenková, čelila celou sobotu řadě přihlášek a odhlášek na poslední chvíli. To na čtyřhry přišla jediná sobotní přihláška, která doplnila stav turnaje na přesné dvě šestnáctky párů. Všichni navíc byli po více než dvouleté pauze bez čtyřhrových turnajů VAŠÍ LIGY v Praze natěšeni a dorazili s předstihem. Až jsem z toho byl nervózní, že vše je nějaké podezřele hladké. Teď by pro zajímavost příběhu měla přijít nějaká zápletka, ale nepřišla. K vidění byli skvělé zápasy a vše se krásně stihlo a přesně v 18 hodin bylo vyhlášeno.

Začátečníci & mírně pokročilí

Páry se hlásili do dvou kategorií. Začátečníci a mírně pokročilý byla první. Hráči byli rozděleni do čtyř skupin po čtyřech a z každé postupovali první dva do horního pavouka. Třetí a čtvrtí ze skupiny si zahráli o titul žumpakrálů. Ve čtvrtfinále se dařilo všem vítězům skupin a pohlídali si postup do semifinále.

V první semifinále se utkali vítězové "Áčka" Leváci (Adam Levý, Dominika Moravcová) s vítězi skupiny D, párem Kráska a zvíře (Petra Lindovská, Libor Bednář). V tomto duelu zvítězili Leváci.


V druhé části pavouka se mezi nejlepší 4 týmy turnaje dostali Veli (Tomáš a František Velingerovi) a Libušín (Michal Ibl a Martin Vlk). Lépe se dařilo druhým jmenovaným a zvítězili v poměru 2:0 na sety. A svoji formu si přenesli i do finále, kde nedali šanci Levákům.


V zápase o třetí místo měli navrch Veli a doplnili tak Libušín a Leváky na stupních pro tři nejlepší. V žumpičce se nejvíc dařilo týmu Bazar (Stanislav Bruder, Martina Vránková), kteří předtím jen o 2 míčky nepostoupili ze skupiny a jedinou porážkou jim byla tam od pozdějších vítězů. Pivo Moucha bylo v tomto případě více než zaslouženou odměnou :)


Středně pokročilí & pokročilí

I ve vyšší kategorii se hrálo stejným systémem jako v té nižší. Všechny tak čekala porce 3 zápasů ve skupině a 3 v následném dohrávaném pavouku. Nejlépe si s ní poradili Klauni (Aleš Kubík, Martin Nerad), kteří ztratili za celý turnaj jediný set s Paky 2 (Kateřina Kašparová, Pavel Čapek) v semifinále.


Pro druhé místo si jistým krokem dokráčela DáMa (David Novák, Marcela Zuzova), která byla zároveň nejlepším smíšeným párem.


Bronz brali Paka 2, kteří v zápase o třetí místo zdolali poměrem 2:0 na sety Bratry v triku (Martin a Petr Vojtěchovští).


V žumpičce se nejvíce dařilo týmu One and half (David Jungblut, Lin Lin Tan).


Nejlepším a jediným čistě ženský nebo v jejich případě spíš dívčím párem byly Kari (Kateřina Dvořáková a Riva Svobodová).


Díky a v květnu ahoj

Díky všem hráčů, že dorazili. Věřím, že si všichni dosyta zahráli. Díky také pivovaru Moucha za lahodný mok, který byl odměnou nejlepším v turnaji. A také děkujeme klukům z Involve project, kteří byli po celou dobu turnaje k ruce a zájemci si s nimi mohli zahrát nebo třeba získat pár cenných rad pro jejich hru. 


Turnaje ve čtyřhrách budeme chtít opět dělat pravidelně. Na starosti je bude mít Filip, který mi teď v sobotu s organizací na místě vypomáhal. Další bude hned v sobotu 21. května.

vl-petr.jpg
Petr Lundák - organizátor turnaje

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody