Načítám…

Bez překvapení

Bez překvapení
8. Říjen 2019
Říjnový squashový turnaj v Plzni se obešel bez větších překvapení. Všichni favorité si se svou rolí poradili.

Návrat k tradicím

Po více než roční pauze jsme se s turnaji vrátili na Doubravku a po roce jsme také zvolili turnaj, kdy byla vypsána jen jedna kategorie. Termínem byla sobotní 10. hodina. Zřejmě se to osvědčilo, protože turnaj se naplnil. Dorazilo 16 hráčů. Ideální to turnajový počet. Byli rozděleni do 4 skupin po 4. První a druzí hráli o vítězství a třetí se čtvrtými o titul žumpa krále.

sq-42.JPG

Ve skupině A si bez problémů postup vybojovala turnajová jednička Martin Regner. Dle očekávání ho do bojů o vítězství doprovodil z druhého místa Tomáš Holub. Žumpička zbyla na Vaqaze Navaze i Ladislava Mrázka.

sq-44.JPG

V Béčku to bylo jasné vítězství turnajové dvojky Lukáše Vrby. Opět nebylo překvapením, že z druhého místa postoupil také Karel Kolář. Do žumpičky mířil Jan Hájek a David Masák.

sq-47.JPG

Nejvyrovnanější skupinou byla skupina C. V ní došlo k jediné remíze turnaje. O jeden míček lépe v zájem zápase s Milanem Kellnerem měl Martin Šmejkal mladší a postoupil z prvního místa. Milan šel z druhého. Do žumpičky mířil Luděk Holub a Oldřich Kříž. Luděk jen těsně prohrál s Milanem (o 4 body)  i Martinem (o 5 bodů).

sq-43.JPG

Ve skupině D s přehledem postoupil Jiří Egermaier a překvapení nepřipustil ani Lukáš Stupka. Žumpička zbyla na Lukáše Doláka a Martina Šmejkala staršího.

sq-61.JPG

Jak to bylo v pavouku?

Ve čtvrtfinále si se svými soupeři poradili postupující z prvního místa ve skupině jednoznačně 2:0. V semifnále už se na vítězství poměrně nadřel Lukáš Vrba, ale nakonec s Martinem Šmejkalem zvítězil 2:1.

sq-71.JPG

Ve finále to byl nepřekvapivě souboj Regiče a Vrbiče. Hrálo se na 3 vítězné sety a nebylo překvapením, že byly k vidění dlouhé výměny a parádní squash. A podle očekávání se hrálo na 5 setů. Nepříznivý stav 2:1 na sety nakonec otočil ve svůj prospěch Lukáš Vrba a v turnaji zvítězil.

Doubravecké kurty nejsou optimální na pozorování ostatních zápasů, ale poradili jsme si :)

sq-81.JPG

Napínavý souboj nabídl i zápas o třetí místo. V něm se radoval Jiří Egermaier a bral bronz. V žumpičce celkem přesvědčivě zvítězil Luděk Holub a stal se novým žumpa králem!

sq-84.JPG

Příště se uvidíme v prosinci. Turnaj bude brzy vypsán. Zatím přeji, ať se daří! Petr

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Plzni


Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!