Načítám…
Badmintonem ku zdraví!

Badmintonem ku zdraví!

Říká se, že sport působí blahodárně nejen na fyzické zdraví, ale také podporuje dobrý psychický stav člověka. Ovšem existuje i varianta, která tvrdí opak a její znění není třeba citovat. Prosincový turnaj obě tyto hypotézy řádně prověřil!

Vánoce jsou čím dál, tím blíž, teplota venku (i vevnitř) čím dál, tím níž a s tím spojené zdravotní (ne)omluvenky zvýšené. Ty, které žádný bacil neskolil, tak statečně nastoupili v sobotu 10. prosince na obvyklém místě - na Hamru v Braníku. Přeci jen, jak praví dobře známá věta - sportem ku zdraví.. nebo vlastně ne?

Osobně se přikláním k pozitivnější verzi, i přes to, že jsem díky sportu samozřejmě získala také několik bolístek, ale i tak si stojím za tím, že mi to spíše přináší radostnější okamžiky a pocity.

Nicméně prosincový večer si zřejmě řekl, že nám přesvědčí o opaku a naznačí nám, že si už máme užívat klidového režimu. Turnaj totiž předčasně ukončilo ze zdravotních důvodů několik statečných borců a já  se už začala bát, že budu medaile posílat kurýrem a pro pivo s čokoládou se budu muset obětovat sama během chladných zimních večerů.

Nicméně pojďme si připomenout i jiné okamžiky turnaje a hlavně ty nejlepší hráče večera.

Začátečníci & mírně pokročilí

  • Jako vždy - nejpočetnější skupinka turnaje.
  • 1 neomluvená absence, ale bez toho by to byla nuda :-) 
  • I zde bohužel zdravotní nesnáz v průběhu, ale teď už jen ty pozitivní věci..
  • Michal Gergel dohrál turnaj až do konce :-)
  • Velká poklona Olívii Rubášové, která se dostala až do souboje o 3. místo s Markem Plášilem a opravdu jen těsně ji utekla bronzová medaile, jelikož ji od toho dělil 1 jediný bod v obou hraných setech, které oba dopadli v její neprospěch 14: 15 a 14:15. Škoda, že jsem ten zápas neviděla, věřím, že to byl jeden z vrcholů večera.
  • Olívie tedy skončila v konečném pořadí jako 4. a mezi ženami na pomyslném nejvyšším stupínku bedny. 2. místo v ženách obsadila Olina Ziglerová a 3. místo Renata Boušková (která se už jmenuje jinak, ale na turnaji si užívá svého svobodného já).
  • Ve finále se utkal o zlato Martin Novotný s Lukášem Machkem. Při diktování výsledku mi Martin řekl, že nechtěl postoupit do středně pokročilých, tak se snažil o něco méně. Jak tak koukám na Martinovu historii, tak je pravda, že končí až nějak podezřele často 3. nebo 2.


Středně pokročilí

  • Zde nám tentokrát chyběly ženy, takže doufám, že bude příští měsíc napraveno ;-) 
  • 2 neomluvené absence - opravdu jste mi to nedělali vůbec lehké.
  • ach to zdraví ...
  • zachránce Adam Twardzik, který je vždy připraven nastoupit a potrénovat hraní levou rukou :-)
  • po více jak 2 letech na turnaj zavítal Láďa Vávra, který mi opět (beztak také naschvál) svým třetím místem vyvrátil předpoklad zlatého favorita a hlavně účastníka pokročilých. Rozloučil se se mnou, jak jinak, než velmi mile tím, že se těší zase za 3 roky. Ale musím uznat, že si mě nemálo udobřil naprosto správnou volbu dresu








  • Ve finále se potkal Vojta Lejsek s Jirkou Adamem a zlato si na konec domů odnesl Jirka.


Pokročilí

  • Velká radost nad konečným počtem sportovců (i když bych se samozřejmě ještě nad dalšími 4, 5 nezlobila a hlavně bych uvítala i nějakou tu ženu).
  • Pavouk se hrál do neúprosných 21 bodů - vždy tuto skupinku tímto velmi ráda potěším :-)
  • ani zde se nevyhnuly zdravotní trable, ale naštěstí zde byl Petr Lundák, který měl badmintonu za celý den málo (jen ho hrál od rána) a zastoupil odstoupeného hráče minimálně ve 2 zápasech navíc. Tomuto se říká badmintonová oddanost.
  • Nová tvář a rovnou překvapení celého turnaje v podání Joseph Lai, který potrápil natolik zkušené hráče jako je i Zdeněk Doležel, který se následně odmítal bavit i se mnou a radost mu neudělal ani fakt, že další, kdo se dostane Josephovi pod raketu bude jeho badmintonový rival Kuba Jícha. Nadšený nebyl ani Kuba, dokonce snad i říkal, že bude raději hrát o 3. místo než finále s Josephem, ale bohužel na turnaji nejsou žádné protekce.
  • Kuba vzdoroval opravdu velmi statečně, dal do toho opravdu, ale opravdu vše - a tím myslím i to, co už neměl. Ale Joseph s ním neměl žádné slitování a Kubu v nádherném zápase o zlato porazil. 
  • Kuba dohrál turnaj až do konce, ale obávám se, že po svém takřka heroickém výkonu bude pár dnů regenerovat.


Poděkování

Děkuji všem hráčkám a hráčům za jejich účast, jak jsem říkala na turnaji, bez vás by turnaje nebyly a vždy si upřímně vašeho zájmu cením a děkuji taky za úžasnou atmosféru, která na turnajích panuje :-) 

Velká vděčnost patří i sponzorům, kteří jsou natolik úžasní a poskytli opět báječné ceny - oblíbená piva od Pivovar Moucha , která jsou mezi hráči velmi populární a musím je tudíž vždy bedlivě hlídat, aby mi zbyla na vyhlášení. V neposlední řadě děkuji VICTOR Sport ČR za zapůjčení a obnovu skladby testovacích raket a Mercuria Laser Game za dárkové poukazy. Každé spolupráce si velmi vážím!

Fotky z turnaje si můžete prohlédnout na Facebooku.

Příští turnaj

Lednový turnaj se bude konat 28. ledna - přihlášení tady.

Krásné Vánoce a hlavně to zdraví :-) 

Všem zraněným a nemocným přeji, ať jste co nejdříve zase fit a v novém roce můžeme opět společně pracovat na krásných tělech a hlavně na té úžasné endorfinové vlně! :-) 

Krásné Vánoce plné pohody a do nového roku vše nejlepší a hlavně plno zdraví všem přeje Klára :-)


Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody