Načítám…
Mějte se na pozoru!

Mějte se na pozoru!

Poslední předprázdninový turnaj zapadá do schématu posledního roku. Vedro, přihlášky na poslední chvíli, parno, dusno a radost ze hry. Tentokrát ovšem s ozvláštněním. Titul nejmladšího účastníka turnajů přebral Daniel Ryšánek. A hrál výborně.

Velkou radost mám hlavně z toho, že se po delší době uskutečnily turnaje ve všech kategoriích. I když to dlouho vypadalo na nejmenší turnaj posledních let. V pondělí 20 přihlášených. Ve čtvrtek 30 přihlášených. Konečných 56 je proto příjemné překvapení. 

Začátečníci

Nakonec dorazili! A byli čtyři. Hráli nejprve ve skupině, poté společně s mírně pokročilými v žumpičce. Pořadí jsem určil podle výsledků ze skupiny. Přestože tedy Jarda Puk nakonec skončil v žumpičce na lepším místě než Tomáš Trnka, medaile si prohodili.

1. Tomáš Trnka
2. Jarda Puk
3. David Sedláček
4. Petr Dubský

V mírně pokročilých bylo téměř plno

Finální číslo se zastavilo na 23 účastnících. Základní skupiny byly tentokrát neskutečně vyrovnané, z pěti skupin postupovali do nebíčka první tři a jeden nejlepší ze čtvrtých míst. Tím byl velmi těsně Honza Maršoun. Zbylých sedm se v žumpičce potkalo se začátečníky, kteří jim ovšem nedali vůbec nic zadarmo.

1. Míra Břečka, Bára Masaryková (11.)
2. Zdeněk Loula, Riva Svobodová (12.)
3. Mirek Sedláček, Katka Dvořáková (20.)
5. Max
9. Milan Tůma
17. Sam Oram

Kompletní pořadí bez začátečníků.

Nebojsa ve středně pokročilých

Danielovi je 11 let a přestože badminton nějakou dobu hraje, přeci jen jsme před turnajem řešili, jestli ho nechat hrát s mírně nebo středně pokročilými. Když mi ale maminka Jana řekla, že jí syn už několikrát porazil, doporučil jsem středně pokročilé. Přesto to od Danka chtělo odvahu.


V základní skupině se ještě zastřeloval. V osmifinále nastoupil proti Pavlu Barkáčovi, který měl dost co dělat, aby nakonec ve třetím setu zvítězil 15:13. Daniel tak při první účasti na turnaji skončil v žumpičce, ve které vyhrál několik velkých zápasů (kromě jiného porazil i mámu) a skončil druhý, celkově 10. ze 13. Velká gratulace! A jestli se Dan zas někdy na turnaji objeví, měli bychom se všichni mít na pozoru, podcenit ho, se rozhodně nevyplatí.

1. Peter Cincula, Verča Reinischová (11.)
2. David Sollier, Jana Ryšánková (12.)
3. Maťo Svitač
5. Vláďa Štemberk
9. Pavel Verner

Kompletní pořadí.


Pokročilí v 16

Pokročilí nakonec dorazili v ideálním počtu. Základní skupiny po čtyřech, poté všichni do jednoho pavouka. Turnaj nakonec nepřinesl nějaké větší překvapení, výsledky (snad někoho neurazím) odpovídaly papírovým předpokladům. O turnaji tedy není jednoduché psát, ale ke koukání to rozhodně bylo! Chlapi hráli výborně. 

1. Zdeněk Doležel
2. Loc Hoang
3. Petr Svoboda
5. Václav Pýcha
9. Pavel Dvořák

Kompletní pořadí.

Poděkování

Děkuji Mercuria Laser Game a Bowling Radava za poukazy do slosování.

Příště se uvidíme 27. 7. na jednotlivcích.

Na čtyřhrách 21. 9Všechny letní badmintonové turnaje už jsou vypsány v akcích.

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody