Načítám…

Nový start badmintonových turnajů v Praze

Nový start badmintonových turnajů v Praze
23. Srpen 2021
Po téměř roční pauze se 21. 8. 2021 v Praze uskutečnil badmintonový turnaj, na který dorazilo celkem 71 hráčů a hráček! Večer přinesl několik zajímavých výsledků a také slibnou mladou naději pro badmintonovou budoucnost. Více se dozvíte v článku dále.

Jelikož letní měsíce dovolily znovu pořádat turnaje, bylo na čase vytáhnout ze skříní veškeré badmintonové propriety a porovnat svoji formu po turnajové pauze. Pro mě to znamenalo vylepšit si reputaci organizátora, což byl dost vysoký cíl, jelikož jsem po roce pauzy pochopitelně věděla míň než minule. Takže těžko říct pro koho to byla větší výzva. Při pohledu na seznam přihlášených bylo jasné, že někteří hráči razili heslo "Hlavně nepřepálit začátek" a přihlásili se do jiných kategorií, než je u nich běžné. Jelikož jsem je chápala, přimhouřila jsem pro tentokrát obě očka. Podívejme se tedy jaké novinky nám turnaj přinesl a jak to všechno nakonec dopadlo.

Začátečníci mírně pokročilí

V této kategorii poměřilo své síly celkem 23 skvělých sportovců. Ostatní jistě prominou, ale ráda bych zde vyzvedla výkon teprve dvanáctiletého Lukáše Svobody, který se turnaje účastnil poprvé a musím uznat, že předvedl bravurní výkon. Nejen, že vyhrál základní skupinu, ale kdyby nebylo jediné prohry v pavouku s Jakubem Zahradníčkem (který mírně pokročilé pak i vyhrál), bojoval by ve finále o zlatou medaili. Lukáš nakonec vybojoval úžasné 3. místo a něco mi říká, že jej třeba v brzké době uvidíme v rodinném zápase s Petrem Svobodou v pokročilých. To mě přivádí k tomu, že na příště budu muset kromě piv pro jistotu připravit i nějaký Rychlý Špunty. Finále bylo nakonec zastoupeno Martinem Neprašem a Jakubem Zahradníčkem, které dopadlo šťastněji pro Kubu.

V ženách se na třetím místě (celkově na 16.) umístila Aneta Sekeráková, na druhém (celkově 15.) místě Karolína Kadlecová a první místo (celkově 11.) si zasloužila Hanka Vaňková, které se na poslední zápas ztratil soupeř v podobě Martina Souška. Hledaly jsme všude, ale bohužel nenašly.

Všem gratuluji a děkuji za krásné zápasy!













Středně pokročilí

Do středně pokročilých se přihlásilo hned několik hráčů, kteří běžně hrají v pokročilých, ostatní to tedy neměli vůbec lehké, ale poradili si s danou situací velmi hrdinně. Na stupně vítězů se z "původních pokročilých" probojoval jen Adam Levý, který prvním místem potvrdil, že opravdu patří do pokročilých a já si ho příště pohlídám. Druhé místo obsadil Luděk Serbus a třetí Jan Doležal. 

V ženách první místo obsadila Petra Raszyková (celkové 16.), druhé místo Míša Frayerová (celkové 20. místo). 

Všem gratuluji a děkuji za úžasné výkony!

Pokročilí

Pokročilí mi hned na úvod vymysleli několik komplikací, zřejmě jsem působila dojmem, že mám vše až moc pod kontrolou. Nejprve si na mě přichystali několik odhlášení a přihlášení "za 5 minut 12", což jsem ještě zvládla vyřešit bez větších stresů. Jenže pokračujeme dál. Před začátkem jsem dostala 3 omluvy ohledně zpoždění o délce 15 - 30 minut. Ani to mě extrémně nerozhodilo, jednoduše jsem si jen udělala černý puntík k dotyčným a neřešila dál. Ale to jsem nevěděla jaký šok to bude při ostrém čtení rozložení základních skupin. Jelikož jak jsem později zjistila, ohlášené 3 pozdní příchody byly (překvapivě) od hráčů z 1 skupiny. Musím přiznat, že tohle mi menší infarkt již způsobilo. Ze skupiny byla na místě tedy jen vzorná Terka Kudrnová, které jsem málem už nabízela, že se s ní rozehraju sama, ale pak mi došlo, že Terka být trestána nemá. Nevím, jestli ostatní opozdilci jeli spolu v 1 autě, ale asi budu přemýšlet o zavedení preventivního pravidla max. 2 lidí ze skupiny v 1 dopravním prostředku. Ale naštěstí nakonec všichni dorazili a vše se stihlo i dohrát.

Zdeněk Doležel zřejmě celou situaci viděl více dramatičtěji, a tak se jako správný gentleman pustil (i přes můj  předchozí výslovný zákaz) k počítání výsledků a rozepisování pavouka u pokročilých (ne, že bych se bála reklamací z řad hráčů, ale samozřejmě mi šlo o zachovaní plné soustředěnosti hráče na svůj výkon). Jak se později ukázalo, pavouka si rozepsal poněkud nešťastně, jelikož bohužel hned v prvním zápase prohrál i přes 3setovou bitvu s Petrem Svobodou. Další zápasy sice všechny vyhrál, ale i tak se musel smířit s konečným 9. místem, což se úplně nečekalo. Zápas o třetí místo vyhrál Jan Macháček nad Ondrou Brožkem. Ve finále se nakonec utkal Loc Hoang a Jan Brokeš. Vítězem pokročilých se nakonec stal Jan Brokeš. 

Vítězkou mezi ženami a nejlepší ženou večera se stala Verča Kyzlíková (celkově 21.), na druhém místě Terka Kudrnová (celkově 25.).

V neposlední řadě bych ráda pogratulovala Runarovi, který nám na turnaji představil druhou dcerku, která se mu nedávno narodila. Jsme rádi, že se staráš, aby turnaje byly v budoucnu zastoupeny větším počtem žen. 

Všem gratuluji a děkuji za zápasy plné zápalu!


Na fotky se můžete podívat na Facebooku a kompletní pořadí najdete tady.

Poděkování

Děkuji všem hráčkám a hráčům za jejich hvězdné výkony, trpělivost a také podporu! Děkuji Tomášovi, který mi pomáhal se vším, o co jsem jej požádala. V neposlední řadě děkuji hráčům, kteří mi pomohli přenést věci a měla jsem je vzorně nachystané na začátek turnaje. Jmenovitě si vzpomínám na trio z Kladna (Jirka Kočka, Adam Levý a Jan Doležal), Štefan Ryba, Ondra Nedvěd a Zdeněk Doležel. Snad jsem na nikoho nezapomněla, pokud ano, přijímám reklamace. 

Velká vděčnost patří i sponzorům, kteří jsou natolik úžasní a poskytli báječné ceny - oblíbená piva od Pivovar Moucha na Braníku, dárkové poukázky Můj Jogurt, který má prodejnu ve Vršovicích a nově i v Karlíně, obchodu TEJPY.CZ, který věnoval masážní emulze a proteiny na regeneraci, a který doporučuji vzhledem k jejich profesionalitě a ochotě pomoci v případě potřeby. Nemohu vynechat ani MERCURIA Laser Game, kteří turnaj podporují vouchery na laser game, stejně tak je tomu u FUTURENTOVICTOR Sport ČR děkuji za zapůjčení raket pro hráče. Každé spolupráce si velmi vážím!

Příští turnaje jednotlivců se budou konat 18. září 2021 (přihlášení zde) a pak 23. října 2021 (přihlášení zde). 4hry stále bohužel neplánuji organizovat (reaguji na dotazy ohledně 4her).

Budu se těšit!

Klára



Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!