Loading…
67 statečných

67 statečných

Tentokrát se v Praze uskutečnil badmintonový turnaj, který po dlouhých a úspěšných letech nebyl organizován Kubou Hojerem, ale mnou.

Těžko říct, jestli jsem se bála víc já, nebo samotní hráči. Nicméně nakonec hrdinně dorazilo neskutečných 67 hráček a hráčů, které nevystrašila má organizátorská nezkušenost ani "covid-19 čísla." Mé páteční obavy z prázdného turnaje po sérii omluvenek nakonec vystřídaly ty sobotní, kdy se mi naopak začaly hromadit přihlášky. Kupodivu strach rychle vystřídala radost ze zájmu a já si v 18:00 hodin pochvalovala, jak jsem měla vše vzorně nachystané. Naneštěstí hned v prvních minutách turnaje jsem pochopila rčení „Neříkej hop, dokud nepřeskočíš.“. 

Začátečníci mírně pokročilí

V začátečnicích a mírně pokročilých bylo původně přihlášeno všech 32 hráčů, tedy plná kapacita a lépe to dopadnout ani nemohlo. Jenže to bych to měla až příliš jednoduché, takže se přeci jen objevila jedna nečekaná absence a 2 prosby o přesun do středně pokročilých.  

Ve finále se potkal Richie Timoths Tomášem Ondráčkem, které vyhrál Richie. Na třetím místě se umístil Martin Nepraš. V ženách skončila jako první Iva Benešová (8.), druhá Riva Svobodová (12.) a třetí místo vybojovala Gabriela Řežábková(13.).

Středně pokročilí

Do středně pokročilých zavítalo několik mých badmintonových soupeřů z předešlých turnajů a ligových zápasů. Hned 3 z nich se umístili na medailových pozicích, takže jsem byla opravdu ráda, že jsem nehrála, jelikož bych určitě dostala pěkný výprask! Bronzový Láďa Vávra mi jistě stále neodpustil zápas do 21 bodů, tudíž mu slibuji, že příště bude hrát maximálně do 15 bodů, aby jsem jej na turnaji viděla dříve než zase za rok :-). Na druhém místě se umístil Antonín Fulka a na prvním Ondřej Vondrák. Petra Raszyková byla jedinou ženou, která se nebála jít mezi samé muže a má můj velký obdiv!

Davidovi Sollierovi, který se nešťastně na začátku turnaje zranil, přeji brzké uzdravení a rychlý návrat na kurt!


Pokročilí

V pokročilých se sešlo 10 hráčů a 4 hráčky, což mi udělalo velkou radost, jelikož to napovídá o stoupajícím zastoupení žen v této kategorii. Pokročilí se mnou zřejmě soucítili - žádné zákeřné přihlášení ani odhlášení se nekonalo a dokonce neměli tentokrát dohráno jako poslední. Příště se jim budu muset odvděčit a lépe jim naplánovat zápasy, aby jim také trochu daly zabrat! 

Na třetím místě se umístil Petr Svoboda, který porazil Pavla Dvořáka. Ve finále se potkal Jan Brokeš (který se účastnil poprvé turnaje VL a musím uznat, že svůj debut zvládl podstatně lépe než já ten svůj) s Kubou Jíchou, který nakonec slavil vítězství. Nejlepší ženou turnaje se stala Verča Kyzlíková (10.), na druhém místě se mezi ženami umístila Irena Jochovičová (11.) a na třetím Tereza Kudrnová (13.).



Všem gratuluji!

Na fotky z turnaje se můžete podívat na facebookuKompletní pořadí naleznete zde.   

Poděkování

Všem hráčkám a hráčům za jejich trpělivost a podporu, jelikož vím, že ne všechno se povedlo na jedničku a je plno věcí ke zlepšení. Velké a upřímné díky patří Zdeňkovi Doleželovi, bez kterého bych neměla šanci turnaj zvládnout. Rovněž děkuji Kubovi Hojerovi, který mi je ochotnou "nápovědou na telefonu." 

Dále děkuji za ceny novému sponzorovi Můj Jogurt, branickému pivovaru Pivovar Moucha. V neposlední řadě Mercuria Laser Game a Futurento za poukazy do slosování a VICTOR Sport ČR děkuji za zapůjčení raket. 

Příští turnaj se bude konat 10. října 2020 a přihlásit se na něj můžete zde.

Budu se těšit,

Klára


The nearest similar event

Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!

Payment methods

Platební metody