Načítám…
Kouzla!

Kouzla!

Poslední badmintonový turnaj VAŠÍ LIGY v roce 2019 se odehrál v sobotu 14. prosince na Hamru v Braníku. Kouzla se tentokrát nekonala na kurtech, nýbrž v restauraci U Havrana!

Vidíš párátko. Normálně ho vidíš. A už ho nevidíš. 

Velká kouzla nám v sobotu po turnaji ukázal v hospodě Stefan Ryba. Nebylo to jen toto s párátkem, ale i další.

Třeba: máš papírový kapesník. Nic v něm není. Ani v rukávech nic není. A najednou - úplně z ničeho nic - v něm něco je! A protože mám kouzla rád, tak vás, kteří jste s námi po turnaji v hospodě nebyli, nechám přemýšlet, co by asi tak v tom kapesníku mohlo být.

Ale nebyl to jen Stefan. Michal Gergel se dokázal úplně zmizet!

Ale k badmintonu

Dorazilo nakonec 64 hráčů a hráček. 31 začátečníků a mírně pokročilých, 19 středně pokročilých a 14 pokročilých. A kouzlo se zmizením předvedl i Lukáš Voborník! Ten teda zmizel ještě lépe než Michal Gergel, protože u něj doteď nevíme, jestli se vůbec našel.

Velká věc se podařila Martinu Novotnému. Po listopadovém propadáku, kdy zaznamenal snad vůbec nejhorší výsledky v dějinách badmintonu, se tentokrát výrazně zlepšil a skončil na jediném neoceněném místě z prvních pěti. Čtvrtý. Trošku smůla. O to větší, když jsem jej pak v následné losovačce vylosoval a mohl si odnést poukaz na bowling v Radavě. Bohudík ale odjel ještě před vyhlašovačkou. Bohužel! Bohužel jsem chtěl napsat. Škoda, že už to nejde vymazat.

Už dávno víme, že Klára Pšenková nemá příliš v lásce označení nejlepší žena večera. Jak jinak jí ale označit, když toho večera prostě nejlepší a jedinou ženou mezi středně pokročilými skutečně byla a v pokročilých žádná nenastoupila? Kdo mi poradí, dostane bonbón od Stefana Ryby! Ale jen pokud dokáže uhodnout, ve které ruce ten bonbón Stefan ukrývá. Já to ze čtyř pokusů nedokázal ani jednou a stálo mě to dvě piva.

Novou mladou krev z okolí Poděbrad opět dovezl David Sollier a kluci se předvedli více než dobře. Oba mladí nováčci nastoupili v nejnižší kategorii. Aleš Mašek skončil na dvacátém místě z 31 účastníků a Michal Husák byl tím, kdo odsunul Martina Novotného na pole plná brambor. Gratulujeme!

Konečně se dočkali! Mirek Sedláček po mnoha umístěních v první pětce konečně vyhrál mírně pokročilé a Zdeněk Rojka středně pokročilé. Výborně, hurá, jééé!

Ocenění

Začátečníci & mírně pokročilí
1. Mirek Sedláček, Petra Zarembová (6.)
2. Jaroslav Popek, Lenka Nedvědová (13.)
3. Michal Husák, Hanka Vaňková (19.)
5. Michal Gergel
9. Jan Maršoun
17. Martin Nepraš
25. Vladan Hašek
29. Petr Dubský

Zde naleznete Konečné pořadí turnaje

Středně pokročilí
1. Zdeněk Rojka, Klára Pšenková (14.)
2. Jiří Olejníček
3. Adam Levý
5. Michal Jelínek
9. Lukáš Batala
17. Zdeněk Hittman

Zde naleznete Konečné pořadí turnaje

Pokročilí
1. Zdeněk Doležel
2. Loc Hoang
3. Vojta Kubíček
5. Alexander Tkachenko
9. David Sollier

Zde naleznete Konečné pořadí turnaje

V příštím roce!

Děkuji všem hráčům, kteří na turnaj dorazili. Dále pak děkuji Victor Sport za testovací rakety a Futurento - zábavní centrum budoucnosti a Bowling Radava za poukazy do slosování.

Uvidíme se 18. ledna 2020!

Od 14:00 na čtyřhrách a od 19:00 na jednotlivcích. Těším se!

Přeji vám všem krásné Vánoce a šťastný nový rok a děkuji za úplně skvělé turnaje. 

Jakub Hojer

Jakub Hojer - správce ligy v Praze a Mladé Boleslavi

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody