Načítám…
Díky!

Díky!

Má poslední reportáž z turnaje nemůže začít jinak než poděkováním. Díky hráčky, díky hráči, byla to jedenáct let trvající pecka!

Můj speciální turnaj začal tím, že jsem se ráno probudil s příznaky úžehu. Klasika. Těsně před odjezdem ze mě ale všechno spadlo. Navíc na turnaj přišlo 61 lidí, což je jenom o něco málo míň než na poslední zápas kariéry Milana Baroše, takže nakonec spokojenost. 

Na turnaj dorazil Vláďa Křivánek, klasicky jsme tedy s vyhlášením výsledků museli čekat až dohraje. Protože jestli někdo hraje dlouhé zápasy, pak je to on.
Dorazil i Petr Sýkorovský, můj bývalý soused ze Strašnic, reportáž o němž jsme už asi smazali a on to těžko nese. Podle názvu se reportáž Můj soused zabiják totiž těžko vyhledává. 


Dovolenou zkrátil Petr Svoboda, o den později na ni odjel Vojta Kubíček, což je něco, co mi vyrazilo dech (ať už byly důvody jakékoliv, já to beru tak, že to bylo kvůli mně).
Mládež z Poděbrad přivezl David Sollier. Přišli Raszykovi. Opět pozdě dorazil Runar. Přišel Pavel Dvořák. Přišel Honza Dvořák. Přišel Vojta Dvořák. Přišla Katka Dvořáková. A přišel Marek Frait, který kdysi byl i na mém prvním badmintonovém turnaji. Od té doby jich vynechal jen pár. Neskutečná vytrvalost. Díky, Marku!

V pokročilých

tentokrát bylo 28 hráček a hráčů - po dlouhé době můžu psát i o holkách! Díky Verče Kyzlíkové, která přivedla Terku Kudrnovou. Silná konkurence zapříčinila to, že tentokrát nehrál o medaile Kuba Jícha. Moc brzy v pavouku narazil na Vláďu Křivánka, jenž posílen narozením potomka ve čtvrtfinále padnout nechtěl. Ale bylo to pro něj tak silné vítězství, že pak zbylé zápasy prohrál a skončil čtvrtý. Ve finále se naopak sešli dva staří známí a tentokrát opět podle předpokladů vyhrál Jirka Nývlt. Přestože Zdeněk Doležel vzdoroval více než důstojně. Třetí místo obsadil Saša Purnama.

1. Jirka Nývlt, Tereza Kudrnová (24.)
2. Zdeněk Doležel, Verča Kyzlíková (28.)
3. Saša Purnama
9. Casey Lim
17. David Molik
25. Karel Stůj


Kompletní pořadí najdete zde

Ve středně pokročilých

to dlouho vypadalo na neskutečné vítězství o 16 kilo lehčího Tomáše Ludvíka. Nakonec skončil třetí, což je jeho historicky nejlepší umístění. Gratuluju! Lepší totiž byli jen Robert Juračka a Honza Doležal. Skvěle hrála i Petra Raszyková, jediná žena ve středně pokročilých skončila nakonec dvanáctá.

1. Robert Juračka, Petra Raszyková (12.)
2. Jan Doležal
3. Miloslav Landa
5. Pavel Barkáč
9. Khuppi Gin

Kompletní pořadí najdete zde

V mírně pokročilých a začátečnících

bylo dam hned pět. Nejlépe se s mužskou konkurencí popasovaly Katka Dvořáková, Gabriela Řežábková a Jana Zárybnická. Středně pokročilé si vybojoval Honza Lubeník. Když se příště do vyšší kategorie přesune i Kryštof Kuželka se Zdeňkem Loulou, bude to dobře. Myslím, že na to oba mají. Ale víte co? Zeptejte se Kláry! Já už do toho nemám co mluvit.

1. Honza Lubeník, Katka Dvořáková (6.)
2. Kryštof Kuželka, Gabriela Řežábková (10.)
3. Zdeněk Loula, Jana Zárybnická (13.)
5. Michal Husák
9. Josef Kocián

Kompletní pořadí najdete zde

Poděkování

Všem hráčkám a hráčům, kteří dorazili. Dále branickému pivovaru Pivovar Moucha za ceny, Topsports Centrum, Mercuria Laser Game a Zábavní centrum Futurento za poukazy do slosování.

VICTOR Sport ČR děkuji za zápůjční rakety a podporu ligy.

Příště 19. září

Příští turnaj už s Klárou, a to 19. září. Hlaste se co nejdříve, ať jí to usnadníte ;-) Díky.

Jediné, co mě mrzí, je fakt, že jsem se nemohl rozloučit podle plánu, tedy v květnu i se čtyřhrami. Škoda. 

A teď ještě z historie

Můj první turnaj se odehrál na podzim v roce 2009 na Strahově. Pořádal jsem tenkrát turnaj v beach volejbalu. O beachi jsem si pár dnů před akcí zjistil, že se hraje dva na dva, což mě docela překvapilo, já ho vždycky s kamarády hrál ve čtyřech na čtyři a stačilo mi to. A takhle nějak to u mě bylo se vším: 

  • Hraju tenis, squash je hodně podobnej.
  • Cože? Ty si před ping-pongem čistíš pálku?
  • Badminton? Jasně, ten jsme s bráchou hráli na louce na chalupě, to bude brnkačka. - Ty jo, k čemu jsou tu tyhle čáry?

Nakonec si myslím, že moje hluboké znalosti sportovní problematiky stačily přesně na to, čím jsem se stal. Profesionálním pořadatelem amatérských turnajů. Díky Šárce, která to ve mně rozpoznala.

Celkem jsem za 11 let uspořádal kolem 350 turnajů (včetně běhů a bowlingu) a vynechal jsem jeden. Musíte to pochopit, měl jsem zrovna druhé rande se svou budoucí manželkou. V nemocnici po operaci slepáku. Týden před tím mi na badmintonovém turnaji jeden z hráčů - chirurg - na otázku, jestli je v pohodě, když mě občas píchne v břiše, jen překvapeně odpověděl, že úplně není. No co, do hospody se šlo jako vždycky. Dva dny na to jsem odložil rande na později, sehnal za sebe náhradu na sobotní beach turnaj a odešel do nemocnice.

Díky tomu, že na turnaje VAŠÍ LIGY chodí jenom samí bezproblémoví supr lidi, kteří mlčky přešli i to, že jsem jednou doma zapomněl medaile, jindy jsem cestou z hospody ztratil batoh s foťákem a výsledky turnaje, nemám jedinou špatnou vzpomínku, o kterou bych se s vámi mohl podělit. Nakonec i ti dva, co se v březnu chtěli prát, se nepoprali...

Někteří se jistě budete ptát, co teď se mnou bude. Tak tady odpověď: ligu dělám dál. Všechny dotazy ke všem ligám v Praze a Boleslavi, směrujte na mě. K tomu jsem si přibral práci v rodinné firmě, protože máma už chce do důchodu. Já se tak turnajům nemůžu věnovat na sto procent, což mi někdy v zimě začalo vadit tak moc, že jsem napsal Kláře, jestli to za mě nevezme...

Pořádání turnajů je pecka, Kláro. Nemáš se čeho bát, ti boží lidi, co na turnaj přijdou, ti pomůžou! A já se brzy taky ukážu. Tentokrát jako hráč. Přihlásím se týden před turnajem, na prezenčku přijdu s předstihem, při úvodní řeči budu jen poslouchat a nebudu ti do toho kecat. Přesně, jak to dělají všichni ostatní.

Ať se ti daří a ať tě to nabíjí jako mě!

Kuba

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Pavel Barkáč
Pavel Barkáč - http://www.stara.vaseliga.cz/cz/clanky/1175-muj-soused-zabijak/ spomínaná reportáž na webe stále je, len je nutné do googlu k "můj soused zabijak" (čo je fakt prefláknutý film, snád už aj kult :-)) zadať ideálne "můj soused zabijak vase liga" :-)
26. srpna 2020, 10:44
Jakub Hojer
Jakub Hojer - my jsme to teď po zabijákově naléhání znovu oživili :-)
31. srpna 2020, 08:09
Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody