Načítám…
Badminton uprostřed parného léta

Badminton uprostřed parného léta

Uprostřed parného léta se v Praze sešlo skvělých 52 hráčů a hráček, kteří se přišli zahřát do branické haly na badmintonový turnaj.

3 kategorie

Všichni se rozdělili hned do tří kategorií. 26 hráčů a hráček bylo v kategorii Začátečníci & Mírně pokročilí, ve středně pokročilých a pokročilých pak bylo shodně po 13 hráčích.

Začátečníci & Mírně pokročilí

Kategorie, ve které se potkávali nadšení začátečníci se zkušenějšími borci. Některé zápasy tak vypadaly spíše jako trénink: Musíš do toho dát větší ránu! radil Štefan Ryba Renatě Rochowanské. Já víc nemůžu, odpovídala ona. Podobné dialogy se pak nesly celým večerem.

Musím také zmínit celkově čtvrtého, přesto třetího Tomáše Weidingera, který se snažil ze všech sil, na více než 4 body v závěrečném setu souboje o celkové třetí místo to však nestačilo. Monika Jelínková byla nad jeho síly. A druhé místo Martina Novotného je jeho nejlepším umístěním v historii. Několikrát už byl třetí, ale druhý ještě ne. Lepší už byl jen Lukáš Voborník.

1. Lukáš Voborník, Monika Jelínková (3.)
2. Martin Novotný, Magdalena Kšírová (15.)
3. Tomáš Weidinger (4.), Andrea Řeháková (17.)
5. Lukáš Batala
9. Martin Soušek
17. Andrea Řeháková

Pořadí komplet.



Středně pokročilí

I do středně pokročilých zavítalo hned několik hráčů poprvé. Denis Ligas, který se přestěhoval z Brna, Miloslav Skalický a Muralidhara Sai. Všichni zanechali výborný dojem a v pavouku prohráli jen jeden zápas. Denis hned ten první a skončil celkově 9. Vyhrál žumpičku. Miloslav prohrál druhý zápas v pavouku a skončil pátý. Vyhrál lepší žumpičku. Muralidhara prohrál až ve finále a skončil druhý. Skvělé!

1. David Sollier
2. Muralidhara Sai
3. Michal Jelínek
5. Miloslav Skalický
9. Denis Ligas

Pořadí komplet.


Pokročilí

V pokročilých došlo na mé oblíbené dohrávání pavouka skupinou o první až čtvrté místo, tentokrát na tři hrané sety. Výsledek tak mohl být 3:0 nebo 2:1. Mezi prvními dvěma hráči, kteří měli shodně vyhraných i prohraných setů (7:2), pak rozhodoval vzájemný zápas. 

Zdeněk Doležel měl tři výhry. 3:0 nad Milanem Kolářem, a 2:1 nad Loc Hoangem a Kubou Jíchou. Stačilo, aby nad Milanem Kolářem vyhrál také 2:1 a už by skončil i přes tři vyhrané zápasy ze tří na druhém místě, protože Kuba Jícha dvakrát vyhrál 3:0 a jen se Zdeňkem prohrál 1:2. 

Ano, pochopili jste správně, tento hrací model už nikdy příště nezvolím.

1. Zdeněk Doležel
2. Kuba Jícha
3. Loc Hoang
5. Runar Hauffen
9. Marek Frait

Pořadí komplet.


Poděkování

Jako vždy velmi děkuji všem hráčům a hráčkám, kteří dorazili v takovém dusnu a parnu na badminton. I ve večerních hodinách bylo poměrně teplo. Dále pak děkuji našim partnerům:

Mercuria Laser Game za poukazy do slosování a Victor Sport ČR za zápůjční rakety.

Fotky se vám zobrazí i bez registrace na Facebooku! 

Příště se uvidíme v sobotu 24. srpna

Těším se na vás!

Jakub Hojer

Jakub Hojer - správce ligy v Praze

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody