Načítám…

172 740 Kč na dobročinnost

172 740 Kč na dobročinnost
20. Září 2020
AKTUALIZOVÁNO 29.9.2020: Dvacetikorunu z každého startovného do ligy dáváme na dobročinnost. Už víc než 10 let tak podporujeme Nadaci Jedličkova ústavu. V anketě na facebooku jste rozhodli, koho dalšího máme letos podpořit letos. Jak to dopadlo?

Možná to nevíš, ale společně pomáháme dobré věci. Pokaždé, když se přihlásíš do sezóny VAŠÍ LIGY, tak vezmeme 20 Kč z tvého startovného a posíláme je jednou za rok jako příspěvek na dobročinnost.

Suma za uplynulých 5 sezón

Tentokrát jde o úžasnou částku 172 740 Kč! Tu jsme poskládali z dvacetikorun za každého hráče v lize v posledních 5 sezónách, tedy od února 2019 do září 2020. Obyvkle sčítáme sumu na dobročinnost po každém roce, tedy po 3 sezónách. Letos jsme vyhodnocení posunuli z jara kvůli koroně. 

nju_logo_new_barevne_komplet.jpg

Půlka pro Nadaci Jedličkova ústavu

Půlku, tedy 86 370 Kč, věnujeme jako tradičně Nadaci Jedličkova ústavu. Letos konkrétně na Letní tábor a Zážitkový víkend pro děti s postižením a Letní příměstský tábor sportovního clubu . Za dobu existence VAŠÍ LIGY jsme společně vybrali pro tuto nadaci už téměř 700 000 Kč! Jsme rádi, že můžeme pomoct mladým lidem s handicapem v tom, aby také zažili ten skvělý pocit po sportu.

O směřování druhé půlky celkové sumy prosím rozhodni i ty!

AKTUALIZACE: HLASOVÁNÍ SKONČILO. V KOMENTÁŘI POD ČLÁNKEM UVÁDÍME, JAK DOPADLO.

Hlasování na Facebooku právě probíhá

Koho máme ještě podpořit? Druhou půlku z celkové sumy, tedy částku 86 370 Kč, chceme rozdělit mezi 3 vybrané projekty podle toho, kolik hlasů získají v hlasování na Facebooku. Budeme moc rádi, když nám dáš najevo, který z projektů je ti nejbližší. Stačí jít na náš Facebook a u postu s anketou dát srdíčko si smajlík, podle toho, pro koho chceš hlasovat. Hlasování uzavřeme za týden, v neděli 27. září 2020.IMG_0175.JPG

Představení "soutěžních" projektů

  • Společně k úsměvu: Spolek Společně k úsměvu, z.s. je pacientská organizace tvořená lidmi, kteří v dětství prodělali onkologické onemocnění, a jejich blízkými. Snaží se dále podporovat aktuálně léčené děti, adolescenty a mladé dospělé. Dětská onkologie je specifický obor medicíny, až 80 % pacientů se vrací zpět do života a z toho 70 % se potýká s pozdními následky léčby, které vyléčeného více či méně omezuje v jeho běžném životě. Této problematice se věnuje většina našich projektů. "Já a můj manžel jsme hráči Vaši Ligy jako MM tým a ve spolku působíme. Vaši Ligu hrajeme necelý rok a napadlo nás spojit zábavné s užitečným. Výtěžek z ankety bychom chtěli použít na organizaci benefičního turnaje v badmintonu, který chceme pořádat v listopadu tohoto roku v Brně. Výtěžek z turnaje bychom chtěli použít na projekty zabývající se následnou péči - porucha sluchu, porucha nutrice, dentální péče, psychologická péče, hipoterapie a další. Budeme moc rádi, když nás nejen podpoříte v této anketě, ale i svoji účastí na plánovaném turnaji, který budeme propagovat přes Vaši Ligu.Sportu zdar! Děkujeme. Váš MM tým"
  • Burn Fighters - život s popáleninami. Spolek spoluzaložila Martina Půtová, hráčka VAŠÍ LIGY, která před svým úrazem hrála squashovou ligu v Plzni. "Burn Fighters jsou tu pro ty, co hledají pomoc, podporu a informace v oblasti popáleninových úrazů. Dělíme se s ostatními o svoje zkušenosti, motivujeme je, aby to nevzdávali, pořádáme srazy pro popálené i jejich blízké a děláme preventivní besedy ve školách. Peníze bychom rádi využily právě na prevenci, aby děti byly opatrné a nestaly se jedním z nás. Martina" 
  • Černí koně - Projekt "Perpetuum mobile" spolku Černí koně cílí na děti s tělesným postižením, kterým umožní jízdu na speciálním kole na ruční pohon. Jsme jediná organizace v ČR, která dětské handbiky vyrábí a předává je dětem a NNO zdarma. Radost dětí, které poprvé sednou do handbiku a můžou se pohybovat vlastní silou, jsou pro nás hnacím motorem! "Velice děkujeme za jakoukoliv částku která pomůže přispět na výrobu speciálního kola ať už konkrétnímu dítěti, nedo do bezplatné půjčovny."

Jak vybíráme dobročinné projekty?

Máme 2 pravidla. Chceme, aby měly spojitost s ligou a se sportem. Takže to jsou buď charitativní projekty našich hráčů a nebo sportovní dobročinné organizace. A zároveň chceme každý rok vybírat do hlasování nové projekty (neopakovat ty, co už jednou v anketě byly).

Za rok v září budeme opět dělat hlasování, takže pokud víš o nějakém projektu, který je ti sympatický a nebo do kterého jsi osobně zapojen(a), dej nám prosím vědět do komentáře pod článkem nebo na sarka.reinbergrova@vaseliga.cz. Příští rok ho můžem podpořit!

Těžká doba

S ohledem na koronavir teď prožívají nadace složitější období než obvykle. Ruší se benefiční akce, firemní dárci kvůli koronakrizi zkrouhávají své rozpočty na charitu a nebo odpadli úplně. Potvrdily mi to i zástupkyně vybraných projektů, které byly o to více vděčné, že je chceme nyní podpořit. Opravdu upřímně a od srdce celé VAŠÍ LIZE děkují. Proto, pokud můžeš, nezapomeň poslat peníze i ty! Jestli máš nějaký svůj oblíbený projekt či nadaci, kterou obvykle podporuješ.

IMG_0175.JPG

Děkujeme za tvou účast v lize, díky které můžeme pomáhat těm, kdo to potřebují!

Šárka & tým VAŠÍ LIGY

Diskuze ke článku

Šárka Reinbergrová
Šárka Reinbergrová - ZNÁME VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ V ANKETĚ NA FACEBOOKU Děkujeme všem, kdo se zapojili do hlasování. Post získal do nedělní půlnoci neskutečných 423 lajků, srdíček apod. Z toho "platných" bylo 402 hlasů. (21 lajků nebylo součástí hlasování). Odkaz na post: https://www.facebook.com/vaseliga/photos/a.361135241404/10158392688336405/) Kdo získal kolik hlasů a v jakém poměru si vybrané dobročinné projekty rozdělí sumu 86 370 Kč? 228 hlasů dostal spolek Společně úsměvu = 56,7 % hlasů = 48 972 Kč 143 hlasů dostali Burn Fighters = 35,6 % hlasů = 30 748 Kč 31 hlasů dostali Černí koně = 7,7 % hlasů = 6 650 Kč Moc nás těší, že můžeme tyto 3 projekty podpořit tak krásnými částkami. Děkujeme a gratulujeme! Šárka & tým VAŠÍ LIGY

29. září 2020, 17:22

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!